Dyson Airwrap review

Dyson Airwrap review

Daar is ‘ie dan eindelijk: mijn lang verwachte Dyson Airwrap review! Een maand of drie geleden kocht ik deze populaire maar o zo dure stylingtool. Inmiddels gebruik ik ‘m al meer dan drie maanden dus vertel ik je er alles over.

Mijn ervaringen met de Dyson Airwrap multistyler

”Een krultang van 550 euro? Nog in geen 550 jaar!” Dat riep ik tot voor kort als ik hoorde over de populaire Dyson Airwrap multistyler. Ik kon me simpelweg niet voorstellen dat deze stylingtool zó veel anders was dan mijn favoriete föhnborstel van een paar tientjes. Inmiddels moet ik daarvan terugkomen (spoileralert!) want ik ben groot fan.

Het was trouwens geen liefde op het eerste gezicht. Toen ik mijn nieuwe Dyson Airwrap multistyler binnenkreeg was ik in eerste instantie teleurgesteld. Was dit nou zo bijzonder? Ik maakte er wel aardige krullen mee maar ze bleven niet lang zitten. Dit kon ik toch ook wel maken met mijn föhnborstel? In mijn hoofd had ik al een negatieve Dyson Airwrap review geschreven.

Totdat…

…ik er tijdens mijn vakantie alle tijd voor nam. Je kunt namelijk nog zoveel tutorials bekijken en Dyson Airwrap reviews lezen; zelf experimenteren werkt het best. Je moet het gevoel in de vingers krijgen.

Mijn ervaringen met de Dyson Airwrap multistyler

Nu met nieuwe opzetstukken

Ik heb de nieuwe versie van de Dyson Airwrap multistyler, met de opzetstukken die het merk in 2022 verving. Die nieuwe opzetstukken kun je trouwens ook los aanschaffen en op het oude model gebruiken:

 • Airwrap opzetstuk van 30 mm
 • Airwrap opzetstuk van 40 mm
 • Zachte gladmakende borstel
 • Stevige gladmakende borstel
 • Ronde volumeborstel
 • Gladmakende haardroger
dyson airwrap basisgedeelte

nieuwe opzetstukken 2022 Dyson Airwrap multistyler

De temperatuur van de Airwrap komt niet boven de 150 graden, wat lager is dan de meeste stylingtools. Wat uiteraard beter is voor je lokken. De basis van de Dyson Airwrap is het zogenaamde Coanda effect. Daarmee creëert het apparaat een luchtstroom die een wervelwind creëert, en je haar rond het oppervlak van het opzetstuk wikkelt. Daardoor kun je mega eenvoudig krullen en golven creëren.

De gladmakende borstels gebruiken dit effect om het haar naar het oppervlak van de borstel te trekken en lucht langs de haarlokken te verspreiden. Daardoor verbergt ‘ie opspringende haren. Hoe dat eruit ziet laat ik je hieronder zien.

 • Het Dyson Coanda effect ervaringen

Het Dyson Coanda effect

Van de gladmakende haardroger met het Coanda effect verwachtte ik eigenlijk niet zoveel. Ik heb immers een goede (wat duurdere) föhn. I was wrong! Inmiddels is dit mijn favoriete opzetstuk en gebruik ik mijn gewone föhn nooit meer. Het Coanda effect van Dyson zorgt er namelijk voor dat je haar de bolling van het opzetstuk volgt. Het zuigt het als het ware op, waarbij de langere haren over de korte bewegen. Daardoor verhullen ze beschadigd of gebroken haar en ook die irritante babyhaartjes.

nieuw opzetstuk dyson airwrap
Nadat mijn haar 80& droog is gebruik ik de gladmakende haardroger die mijn haar echt mega zacht, glanzend en pluisvrij maakt. Zonder dat je er stylingproducten bij hoeft te gebruiken.
krullen maken met dyson airwrap
Ook krullen maken is met de Dyson Airwrap super makkelijk omdat de stylingtool je haar als het ware om het opzetstuk zuigt. Even af laten koelen en je haar zit in no time in de krul.

Airwrap long of normaal?

Via Instagram kreeg ik heel vaak de vraag of je nu een Airwrap long of normaal moet bestellen. Dat antwoord hangt natuurlijk af van de lengte van je haar maar als je geen extreem lang haar hebt zou ik voor de gewone versie gaan. Het verschil zit hem vooral in de lengte van de opzetstukken voor het krullen en ook bij lang haar kan je prima met de gewone versie uit de voeten.

Is de Dyson Airwrap het geld waard?

JA! In hoofdletters. Dit is echt een onwijs fijn apparaat. Je creëert er in no time een look mee alsof je van de kapper komt. Ook als je niet handig bent zoals ik. Door het Coanda effect wordt je haar vanzelf opgezogen in de opzetstukken waar zich een krul vormt. Daarvoor hoef je vrijwel niets te doen. Behalve oefenen, oefenen en oefenen in het begin. Daarna kun je binnen 10 minuten ready to go zijn.

Deze krullen heb ik amper 5 minuten in mijn haar.

Ook de dag erna zit er nog verbazingwekkend veel volume in mijn haar en zit de krul er nog in. Om dat effect te bereiken moet je wel de kneepjes in de vingers hebben. Waarbij ik je de tip wil geven; zorg dat je haar ongeveer 80% droog is als je het gaat stylen en laat de krul afkoelen voordat je de Dyson Airwrap weer uit je lokken haalt. Door het haar te laten afkoelen (kan ook met het cool-shot!) blijft de krul véél beter zitten.

En ja, natuurlijk is dit absoluut een luxe product. Met een goede föhnborstel kom je ook een heel eind. Maar als je het geld ervoor (over) hebt? Dan zeg ik doen! Mis je nog iets in deze Dyson Airwrap review of heb je nog vragen? Stel ze dan in de comments, ik beantwoord je vragen graag.

Dyson Airwrap waar bestellen?

Je kunt de Dyson Airwrap onder andere bestellen bij Bol.com, Douglas of de Bijenkorf. Ik heb de Dyson Airwrap Complete multistyler (Koper/Nikkel), één van m’n duurste maar ook fijnste beautyaankopen ever.

Bestel je jouw Airwrap via één van de links hierboven? Dan krijg ik een klein bedrag, jou kost het niets extra’s. Je maakt me er wel heel blij mee, en bovendien kan ik jou zo blijven voorzien van eerlijke beautyreviews.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

 1. 5 september 2022 / 07:48

  Ohhh ik zat al enorm te wachten op jouw review! Wat een fantastisch resultaat! Je haar zit echt prachtig! Misschien dan toch maar een nier verkopen voor de Dyson…

 2. 7 september 2022 / 06:23

  Ik wil hem ook dolgraag proberen, maar ik heb echt lang en zwaar haar, dus vrees er echt voor dat deze niet lang gaan houden…

 3. 8 september 2022 / 14:45

  Goede review! Je hebt me heel nieuwsgierig gemaakt nu! Het is inderdaad een smak geld, maar als het zo’n resultaat geeft (zonder dat je er heel handig mee moet kunnen zijn; ben ik ook niet) dan is het het waard. Ik zou het eerst willen uittesten bij een Dyson Demo store. Zou ook zoiets willen. Ik heb misschien wel een beetje hetzelfde haar als jij (licht krullend haar) maar denk dat jouw haar een stuk dikker is. Maak me soms wel een beetje zorgen of mijn haar dit soort apparaten wel aan kan .