Ecodenta | Vegan tandpasta’s voor het hele gezin

Ecodenta | Vegan tandpasta’s voor het hele gezin

Vandaag wil ik je kennis laten maken met Ecodenta, vegan tandpasta voor het hele gezin. En dat is niet zomaar want heb je wel eens nagedacht over de schadelijke stoffen die jij (of je kind) via tandpasta binnenkrijgt?

Welke schadelijke stoffen zitten er in tandpasta?

Al jaren verdiep ik me in de ingrediënten van de producten die ik op mijn lijf smeer maar tot een paar maanden geleden dacht ik nooit na over wat er in mijn tandpasta zit. Best gek eigenlijk he?

Toen ik de producten van Ecodenta tegenkwam ben ik me er in gaan verdiepen. Dit merk maakt namelijk tandpasta’s met 99% natuurlijke ingrediënten en dat vind ik een prettig idee, als je nagaat dat je een deel van die ingrediënten ook binnen krijgt. De afgelopen maanden zijn wij hier in huis daarom overgestapt op vegan tandpasta van Ecodenta. Jarno en ik gebruiken de zwarte tandpasta met houtskool die je wittere tanden belooft en Tess heeft haar eigen kindertandpasta met aardbeien, Yum!
tandpasta zonder schadelijke stoffen

Mijn ervaringen met de Ecodenta Tandpasta Whitening Met Black Charcoal

Een zwarte vegan tandpasta die je gewoon bij de Albert Heijn, Holland & Barrett of andere doorsnee winkels kunt kopen, dat is de Ecodenta Tandpasta Whitening Met Black Charcoal. Deze tandpasta belooft je tanden op een natuurlijke manier witter te maken door de houtskool die erin is verwerkt. De tandpasta bevat géén fluoride maar teavigo, de werkzame stof van groene thee en vernietigt bacteriën die gaatjes kunnen veroorzaken. Een tube kost €4.49 en bevat 100 ml.
zwarte tandpasta ecodenta

De eerste keer ziet het er misschien wat gek uit, zwarte tandpasta. Toch wen je er heel snel aan hoor. De smaak is heerlijk fris en dat is waar het mij om gaat. Verder merk ik geen verschil met een gewone tandpasta, behalve dat ik wat vaker het badkamermeubel moet reinigen. Tsja, dat zwarte zie je super goed haha.

Worden je tanden er ook witter van? Ik poets mijn tanden nu ruim 1.5 maand met deze tandpasta en ik zie geen mega verschil in kleur. Toch heb ik wel het idee dat mijn tanden witter zijn geworden maar op foto’s zie je dit nauwelijks. Laten we het erop houden dat het effect subtiel is?
Ervaringen ecodenta black tandpasta

Ecodenta Tandpasta Strawberry Children

Ben je op zoek naar een tandpasta voor kleine kindjes? Dan is de Ecodenta Tandpasta Strawberry Children misschien iets voor je. Deze tandpasta bevat 97% natuurlijke ingrediënten en is speciaal ontworpen voor kinderen tot 6 jaar. Voor 75 ml product betaal je €3.99.
Review Ecodenta tandpasta voor kinderen

De tandpasta heeft een aroma van aardbei (lekker!) en bevat geen fluoride of scherpe schuurmiddelen, suiker of parabenen. Vooral dat laatste is voor mij een dingetje omdat de tandpasta van Kruidvat die ik laatst kocht dit wel bevat en dat snap ik absoluut niet. Toen mijn oog erop viel heb ik de tube dan ook direct in de prullenbak gedaan en ben overgestapt op Ecodenta. Fluoride zit trouwens ook niet in de andere tandpasta’s die ik tot nu toe voor Tess kocht. Dat brengt mij gelijk op de vraag waarom er in tandpasta voor kindjes géén fluoride zit en in de meeste tandpasta’s voor volwassenen wel?
ervaringen ecodenta tandpasta voor kinderen

Is tandpasta met fluoride veilig voor kinderen?

Ik ben natuurlijk geen tandarts en omdat ik me niet gek wil laten maken door de ‘groene’ hype (deze blog heet niet voor niets BeautyOpinie!) heb ik een tandarts om input gevraagd voor deze review. Want dat fluoride goed is voor je tanden weet ik wel. Het is wetenschappelijk bewezen dat het gaatjes helpt voorkomen. Maar aan de andere kant hoor je ook dat fluoride giftig is. Zo kregen wij vroeger nog fluoride tabletjes, tegenwoordig wordt juist geadviseerd dat niet te doen. Mijn moeder deed toen wat zij dacht dat goed was, net zoals ik dat nu voor mijn dochter doe.

Tandpasta met óf zonder fluoride?

Bewezen is dat het binnen krijgen van grote hoeveelheden fluoride niet goed is voor je lichaam, daarom zit het ook niet in tandpasta voor hele kleine kindjes. Volwassenen mogen veel meer binnen krijgen zonder dat het schadelijk is. De hoeveelheid die je via je tandpasta binnenkrijgt kan volgens de tandarts die ik het heb gevraagd dan ook totaal geen kwaad. Voor Tess kies ik er bewust voor om géén fluoride te gebruiken. Voor mijzelf kies ik er bewust voor om dit wél te doen. Ik heb een enorm slecht gebit, en hoe goed ik mijn tanden ook verzorg, in bijna elke tand zit wel een vulling.
Tandpasta met óf zonder fluoride?

Is de Ecodenta tandpasta fijn?

Absoluut! Ik kies er voor om mijn tanden niet elke dag met een tandpasta zonder fluoride te poetsen maar als jij een vegan tandpasta zonder fluoride zoekt vind ik dit een aanrader. De Ecodenta Tandpasta Whitening Met Black Charcoal is lekker fris en maakt mijn tanden toch ietsje witter, wat komt door de schuurmiddelen die de tandpasta bevat. De aardbeien tandpasta voor kleine kindjes is ook een aanrader. Tess is er in elk geval gek op, dit is een blijvertje!

Hoe denk jij over tandpasta met fluoride?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

 1. 12 september 2018 / 16:04

  Ik vind de tandpasta’s van Ecodenta heel fijn en gebruik ze veel. De prijs vind ik minder fijn oei

 2. YuSt SoMe
  12 september 2018 / 16:50

  Ik gebruik het liefst ook zo natuurlijk mogelijk, echter zwarte staat mij zo tegen, vooral die poeder toelie. Bleef mijn badkamer poetsen!

 3. 13 september 2018 / 07:34

  Klinkt interessant. Toch een keer gaan proberen.

 4. ByChristiana
  13 september 2018 / 12:27

  Goed artikel! Ik heb het toevallig laatst ook aan mijn eigen tandarts gevraagd, of fluoride nu echt ‘slecht’ of onveilig is. Hij zei eigenlijk exact hetzelfde als wat jij schrijft; het is goed voor je tanden en met het normaal poetsen van je tanden krijg je geen giftige hoeveelheid binnen. En dat is best fijn om te weten!