Een kast vol kleren maar nooit iets om aan te trekken?

Een kast vol kleren maar nooit iets om aan te trekken?

Heb jij ook een kast vol met kleren maar nooit wat om aan te trekken? Ik weet zeker dat héél veel vrouwen dit herkennen! Een nieuwe outfit voor het najaar scoren is natuurlijk super simpel. Loop een willekeurige winkel of webshop met dameskleding binnen en je ziet direct wat de allerlaatste trends zijn. Maar hoe voorkom je nu dat je nieuwe outfit in de kast blijft hangen?

De basisprincipes van de perfecte basis garderobe

Als je het mij vraagt zou elke vrouw moeten investeren in een aantal perfecte basics. Tijdloze klassiekers die je bij elke gelegenheid uit de kast kunt halen en waarmee je altijd goed zit. Ga bijvoorbeeld voor de basiskleuren; wit, zwart, grijs en beige die je eindeloos kunt combineren. Een goede jeans, een trenchcoat en een paar zwarte pumps of witte sneakers.

Deze basics kun je combineren met eyecatchers om de outfit af te maken, zodat ‘ie helemaal ‘jou’ is. Want jezelf goed voelen in je outfit is natuurlijk het aller aller belangrijkste bij het samenstellen van dé perfecte outfit. Probeer en combineer, kijk wat je goed staat en wat bij je past.

Mix verschillende prints en motieven met elkaar om te kijken of er wat leuks uit ontstaat. Ook kun je ervoor kiezen om diverse materialen met elkaar te combineren. Bijvoorbeeld een strakke broek met een glanzende top of een glad shirt met een vest met structuur. En last but nog least: style het af met de juiste accessoires.

Mijn stijl verandert met de jaren

Toen ik een jaar of 16 was kocht ik het liefst elke week (voor de wekelijkse zaterdagavond stapavond!) een nieuw shirt, had ik zeker 10 tassen in de kast staan en kocht ik schoenen van maximaal €29.95. Niet iets waar ik heel trots op ben trouwens. Want hoewel goede en mooie kleding écht niet heel duur hoeft te zijn (toen niet en nu niet!) investeer ik tegenwoordig liever in kwaliteit. Het motto hoe meer, hoe beter gaat absoluut niet op.

Does it spark joy?

Om dat het duurzamer is en ik me bewuster ben van de impact die fast fashion op onze wereld heeft maar ook omdat het me simpelweg blijer maakt. Nadenken over de kleding die je koopt, zodat je kleding koopt die je ook écht blij maakt wanneer ik in de spiegel kijk. Kleding die punten waar ik iets minder blij mee ben verhult en mijn pluspunten extra belicht.

Door de jaren heen heb ik ook geleerd welke kleuren en prints me goed en minder goed staan. Bovendien geloof ik in: shop the shape, not the size. Maten zeggen helemaal niets, vormen wel. Kijk goed in de spiegel en leer wat het beste in jou naar boven haalt. Koop nooit iets alleen maar omdat het in is. Die items blijven vaak onaangeraakt in de kast hangen.

Mix en Match en doe je eigen ding

Door kleding met elkaar te combineren kun je bovendien ook gewoon je eigen trends creëren! Sommige mannen en vrouwen zijn heel uitgesproken en houden van verschillende kleuren. De ander meer van au naturel. Jij moet jezelf er goed in voelen, dat is het belangrijkst!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

 1. 25 augustus 2021 / 08:15

  Ik ga ook liever voor 1 wat duurder kledingstuk of accessoire dat heel tijdloos is, dan voor een heleboel goedkope(re) spullen. Maar dat is wel iets wat in de loop der jaren zo gekomen is, eigenlijk net zoals bij jou. Ik denk dat het ook vrij logisch is dat wanneer je jonger bent en minder te besteden hebt, je vaker gaat voor goedkopere spullen.

 2. 27 augustus 2021 / 08:37

  Haha super herkenbaar! Ik stond van de week nog te dubben wat ik aan moest trekken en keek tegen een overvolle kleding kast.. bizar! Ik moet ook echt eens kritisch kijken naar wat er in hangt en toch eens gaan opruimen. Sommige kleding heb ik letterlijk al jaren niet meer gedragen, tijd om weg te doen lijkt me. Aan de andere kant ben ik blij dat ik daar een beetje laks in ben want nadat ik 10 kilo was afgevallen (begin van dit jaar) paste ik bepaalde kleding stukken opeens weer waarvan ik de hoop al bijna had opgegeven haha.

 3. 28 augustus 2021 / 09:11

  Ik ben gisteren ook begonnen met kleding sorteren voor de kringloop. Dit zijn dingen die ik zelf toch nooit meer ga dragen of nooit meer in ga passen. Dat ruimt al heel erg op moet ik zeggen!

 4. 30 augustus 2021 / 09:49

  Ik vind het zelf ook heel leuk om te mixen en matchen. Niet altijd even makkelijk, maar wel uitdagend! Verder kijk ik zeker niet naar de maat. Ik heb alles tussen de XS en L in mijn kast hangen en allemaal past het nu.