Altijd een lekkere geur in huis

Altijd een lekkere geur in huis

Nu we zo ontzettend veel tijd thuis doorbrengen vind ik een lekkere geur in huis belangrijker dan ooit. Om vieze geurtjes te maskeren maar vooral ook voor het echte ’thuisgevoel’. Maar welk huisparfum kies je nou als je (online) een keuze moet maken uit al die interieursprays, geurkaarsen-, stokjes en waxmelts?

De geur die je uit duizenden herkent…

Bijna elk huis heeft zijn eigen kenmerkende geur. Zo vergeet ik nooit meer hoe het vroeger bij mijn oma rook en ook als ik bij mijn moeder binnenstap voel ik me direct thuis. Hoe dat kan? Het is vaak een mengeling van geuren van meubels, de vloer, de vochtigheidsgraad van een huis, schoonmaakmiddelen of een luchtverfrisser op het toilet die zo’n ’thuisgevoel’ geur maakt.

Een geur heeft invloed op je stemming

Een lekkere geur in huis heeft ook écht effect op hoe je je voelt. Met geuren kun je een bepaalde sfeer oproepen en bovendien aanpassen bij een ruimte in je huis. Wist je bijvoorbeeld dat lichte geuren het gevoel geven dat een ruimte groter is? En dat een pure en frisse geur zoals citrus voor een instant schoon gevoel zorgt? Niet zo gek dus dat dat een geur is die baak in de wc of badkamer gebruikt wordt. Net zoals lavendel in de slaapkamer.

Hoe creëer je jouw perfecte huisparfum?

Een luchtverfrisser of interieurspray is heel makkelijk om snel een lekkere geur in je huis te creëren. Het nadeel alleen is dat deze geur vaak ook weer snel verdwenen is. Geurkaarsen of waxmelts geven ook vaak een sterke geur af op het moment dat je ze aansteekt, daarna verdwijnt het weer langzaam.

Geurstokjes vind ik daarom ideaal. Ze geven langdurig geur af en zijn bovendien een stuk subtieler. Af en toe een vleugje van je favoriete geur zonder overheersende parfumwalm. Ook een aroma diffusers is top. Ik gebruik de mijne wekelijks en voeg elke keer een andere soort etherische geurolie toe, afgestemd op mijn stemming.

Houd jij van frisse geuren? Dan zijn summer rain en fresh linen van Ashleigh Burwood aanraders

Ga je liever voor puur natuur?

Vergeet niet dat er naast allerlei sprays, geurkaarsen en geurstokjes ook nog andere manieren zijn voor een lekkere geur in huis. Stofzuig bijvoorbeeld eens wat waspoeder op zodat ‘ie een fijne geur verspreidt, gebruik schoonmaakmiddelen met een geur die je fijn vindt en laat je huis regelmatig goed luchten. Vooral na het koken. En wat dacht je van een mooie kamerplant of prachtige bos bloemen? Die zorgen voor een lekkere geur in huis. Plus extra zuurstof. Puur natuur.

*

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

  1. 12 januari 2022 / 19:28

    Ik gebruik veel geurkaarsen, momenteel nog met winterse geuren zoals kaneel. Maar zal straks overstappen naar wat meer bloemige geuren (kersenbloesem, roos etc).