Zo zet je in 5 stappen makkelijk en snel een perfecte eyeliner

Zo zet je in 5 stappen makkelijk en snel een perfecte eyeliner

Niet voor niets is de eyeliner zo populair. Het staat iedereen, past bij elke gelegenheid en is nog nooit uit de mode geweest. Maar hoe zet je nu makkelijk én snel een perfecte eyeliner? Sascha vertelt het je vandaag.

Eyeliner tips

Eyeliners zijn er in talloze soorten: vloeibaar, potlood, gel, mousse en zelfs oogschaduw kan je gebruiken. Bij elke soort is het goed om te kijken naar de pigmentatie en de dekking van het product. Mijn tip? Een gel of mousse een dag zonder deksel laten staan. Hierdoor wordt de substantie droger en de dekking beter.

Stappenplan om makkelijk en snel een perfecte eyeliner te zetten

Ik weet dat veel meiden het moeilijk vinden om de perfecte eyeliner te zetten, niet voor niets zijn er mega veel tutorials te vinden. Maar het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, zeker niet als je dit stappenplan volgt:

stap 1

Kijk schuin naar beneden zodat je ooglid strak is en plaats daar je spiegel zodat je kan zien wat je doet. Begin met een concealer. Deze plaats je met een plat penseel aan de onderkant waar je je eyeliner wilt gaan zetten en trek hem iets verder door. Belangrijk hierbij is de richting. Vanaf je ooghoek gaat hij mee in de lijn van je waterlijn in een recht richting je tempel. Check dit in de spiegel schuin onder je en recht voor je, bekijk het van alle kanten zodat je goed ziet of hij zit waar je hem wilt hebben. Nu kan je hem nog makkelijk corrigeren!

stap 2

Nu je je richting hebt bepaald ga je aan de slag met eyeliner. Om ook de huid tussen je wimpertjes zwart te krijgen gebruik je een potlood, die zacht en goed geslepen is. Begin met een dun lijntje aan de binnenkant van je oog en trek deze door tot aan je buitenste ooghoek. Is echt alles zwart?

stap 3

Dan pak je een gel eyeliner met een dun plat schuin afgesneden penseel, dat vind ik de fijnste tool om makkelijk en snel een perfecte eyeliner te zetten. Hiermee zet je in de buitenste ooghoek een lijn, waarbij je de concealer volgt. Trek het lijntje door tot iets verder dan je arcadeboog. Eventueel pas je het lijntje aan met het platte penseel en je concealer.

stap 4

Nu ga je de eyeliner body geven. Vanaf je binnenste ooghoek kun je met je penseel in een rechte lijn (weer schuin naar beneden kijken) de gel stempelen tot het einde van de lijn bij je arcadeboog. Vul alles tussen de beide lijntjes in en bekijk weer van alle kanten of je eyeliner genoeg body heeft en alle lijntjes recht zijn.

stap 5

Gaat jouw eyeliner altijd stempelen in je arcade boog? Poeder hem dan af met een mat zwarte oogschaduw. Dan wordt de kleur intenser en blijft de eyeliner langer zitten. Tadaaa! Daar is je eyeliner!

een perfecte eyeliner
Vind jij eyeliner ook zo lastig? Of heb je andere make-up vragen? Laat het me weten want ik help je graag!

Volg:
Share:

19 Reacties

  • 3 mei 2017 / 10:21

   Het is ook moeilijk! Maar neem je tijd en oefen veel dan wordt het vanzelf makkelijker

 1. 20 april 2017 / 10:17

  Deze stappen ga ik eens proberen, want eyeliner en ik zijn nog steeds geen vriendjes 🙂

 2. 20 april 2017 / 12:18

  Ik denk dat het juist fout gaat bij mij als ik precies deze etappen zou nagaan…dan denk ik teveel na haha 🙂

 3. 20 april 2017 / 19:31

  Wat leuk om het zo uitgelegd te zien! Ik ga oefenen 🙂

 4. 21 april 2017 / 14:10

  Handige tips! Zelf gebruik ik zo’n stifteyeliner, dat vind ik zo fijn! Daarmee kun je heel gemakkelijk een mooie lijn neerzetten. Toch ben ik nog altijd aan het oefenen met de perfecte wing haha.

  • 3 mei 2017 / 10:27

   Iedereen heeft eigen voorkeuren, gelukkig heb je daarom ook veel producten om uit te kiezen!

 5. 21 april 2017 / 14:44

  Oehh handig stappenplan. Die ga ik eens gebruiken. Ik sla eyeliner altijd over, gewoon omdat ik weet dat ik alles weer verpest dan.
  Liefs,
  Elles

 6. 21 april 2017 / 15:09

  Eyeliner lukt me in principe wel, tenzij ik een wing maak. Hier begin ik dus gewoon niet meer aan 😛 De ene kant is áltijd anders dan de andere kant. Meh.

  • 3 mei 2017 / 10:30

   Heb je het wel eens met concealer eerst geprobeerd?? Dan kan je al zien of het gelijk gaat worden

 7. 24 april 2017 / 19:39

  Ik gebruik ook altijd mat zwarte oogschaduw over m’n eyeliner; ideaal! Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *