Een persoonlijke terugblik op mijn 2019

Een persoonlijke terugblik op mijn 2019

Het is alweer de allerlaatste dag van het jaar 2019. Een mooie dag voor een persoonlijke blogpost om terug te kijken op het afgelopen jaar.

De ingeslagen weg van 2018 vervolgen

Als ik terugdenk aan 2019 krijg ik vooral een fijn gevoel. Precies één jaar geleden omschreef ik 2018 met het woord balans. In 2015 kochten Jarno en ik een huis, in 2016 werd Tess geboren en in 2017 overleed mijn vader en raakte ik mijn baan kwijt. In 2018 merkte ik hoezeer me dat veranderd heeft en vond ik meer en meer mijn balans. Het afgelopen jaar heb ik daarin nog meer stappen gemaakt.

Dicht bij jezelf blijven

Ik sta dichter bij mezelf dan ooit, misschien ben ik wel een stuk zelfverzekerder geworden? Dat heb ik in 2019 geleerd en dat voelt heerlijk. Waar ik het vroeger vreselijk vond om mezelf kwetsbaar op te stellen valt dat harde laagje langzaam van me af. Durven toegeven dat je het soms even niet weet zonder boos op jezelf te worden geeft veel rust.

Ik ben wie ik ben. Natascha; sociaal, open, loyaal en recht door zee. Maar ook gevoelig. Eigenschappen die niet altijd fijn samen gaan en waar ik soms last van heb. Maar het is wie ik ben, die eigenschappen hebben me ver gebracht en ik ga ze steeds meer waarderen.

outfit met blauw witte blazer

Een fantastische reis

Al járen liet ik me regelmatig tegenhouden door angst. Iets van de wereld zien? Dat ging niet want ik durfde niet te vliegen. En daar heb ik in 2019 verandering in gebracht.

Dit jaar vloog ik met Jarno en Tess naar de andere kant van de wereld voor een fantastische ervaring. Ik heb er inmiddels talloze blogs over geschreven; onze rondreis door Amerika. De Grand Canyon, Las Vegas, San Fransisco, LA, de highway one en niet te vergeten Zion, Bryce en Yosemithe national park. Een hoogtepunt van het jaar, fantastisch om samen met mijn twee liefjes de wereld te ontdekken. Letterlijk on top of the world!

Weer zwanger mogen zijn

Maar het allermooiste gevoel van 2019 kwam pas ná deze fantastische reis; weer zwanger mogen zijn. Deze zwangerschap (en ook die van Tess) vond ik niet altijd even makkelijk maar elke dag ben ik enorm dankbaar dat we dit voor een tweede keer mogen meemaken. Hoe 2020 eruit gaat zien weet niemand maar we kijken enorm uit naar de komst van onze kleine man. Het aftellen is begonnen…

Proost, op 2020!

Op een mooi jaar waarin ik je veel liefde, geluk en gezondheid toewens.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Comments

 1. 2 januari 2020 / 11:55

  Wat een bijzondere afsluiting, geniet van ieder moment!
  Beste wensen en een gelukkig en liefdevol 2020

 2. 2 januari 2020 / 18:41

  Wat ontzettend knap dat je je over je vliegangst hebt heen gezet, en meteen zo’n verre reis hebt gemaakt! Je mag trots zijn op alle stappen die je de afgelopen jaren gezet hebt!

 3. 3 januari 2020 / 12:57

  Wat een leuk overzicht! Ook voor jou de beste wensen!! Fijn dat je terug kunt kijken op een heel mooi jaar waarin je voor jezelf meer de balans hebt gevonden en dichter bij jezelf staat. Dat is ontzettend belangrijk. En dit jaar wordt sowieso een heel bijzonder jaar voor jullie met de komst van jullie zoontje. Spannend hoor, het schiet nu ook echt al op volgens mij .

 4. 3 januari 2020 / 14:28

  Wat een mooi overzicht, wat een topjaar!! Op een geweldig 2020.