Een persoonlijke terugblik op mijn 2021

Een persoonlijke terugblik op mijn 2021

De laatste dag van het jaar is aangebroken en dat vond ik een mooi moment om een persoonlijke blog te schrijven:

Oudjaarsdag = tijd voor reflectie om vooruit te komen

Staan jullie op de laatste dag van het jaar ook altijd stil bij wat je het afgelopen jaar allemaal hebt meegemaakt? In de waan van alle dag dendert de trein vaak maar door; werk, kinderen, partner, een sociaal leven, sporten en ga zo maar door. Op 31ste december laat ik alles dan eens even de revue passeren. Én dat doe ik niet alleen voor het afgelopen jaar, ook de jaren ervoor neem ik altijd in gedachten door. Dat is het voordeel van het al acht (!) jaar bijhouden van een blog. Elk jaar publiceer ik zo’n soort van ‘brief’ aan mijzelf en kan ik ze dus ook makkelijk teruglezen.

2019

In 2019 stond mijn persoonlijke terugblik in het teken van balans. Na een aantal pittige jaren met een zieke vader die uiteindelijk overleed, voor het eerst moeder worden, een leuke baan kwijtraken en nog meer ellende voelde ik me meer dan ooit in mijn kracht. Ik stond dichter bij mezelf dan ooit, was zelfverzekerd en zat gewoon lekker in mijn vel. Alsof ik mijn échte zelf weer had gevonden en wist wat belangrijk is in het leven (en wat vooral niet!).

2020

Helaas was 2020 een jaar waarin dat veranderde. Zakelijk ging iemand flink over mijn grenzen en er gebeurden een aantal dingen die ik écht niet oké vond. Maar met een enorme kinderwens (en uiteindelijk een kindje in mijn buik) liet ik het allemaal over me heen komen. Na mijn zwangerschapsverlof werkte ik ineens volledig thuis (want Corona) en bleek dat ik alles wat er was gebeurd niet zomaar kon vergeten. Ik was zó lang over mijn grenzen gegaan dat ik mezelf uiteindelijk een beetje kwijt raakte.

2021

2021 was het jaar waarin ik besloot dat dat anders moest. Lucas was inmiddels één en dus was het tijd voor mezelf. Na een aantal gesprekken met een loopbaancoach kwam ik erachter wat ik écht wil. Dat is werken in mijn eigen bedrijf (waaronder Beautyopinie.nl) maar ook een baan bij een leuke organisatie. Halverwege 2021 kreeg ik een nieuwe baan bij zo’n leuke organisatie. Alleen op dag één al wist ik dat dit niet mijn baan was. In plaats van eindeloos doorploeteren speelde ik deze keer open kaart. Resultaat: één dag nadat ik dit deed kwam m’n ideale baan op mijn pad.

Inmiddels werk ik daar alweer meer dan een half jaar en zit ik perfect op mijn plek. Ook ben ik bezig met een toffe vrijwilligersfunctie waar ik me komend jaar op wil storten. Al die ballen hoog houden is soms best lastig (meer dan eens valt er ook wel eens één haha) maar door grenzen aan te geven komt dat komt helemaal goed!

Cheers to 2022!

Nu ga ik eerst proosten op 2022! Ik ben erg benieuwd wat dit jaar ons gaat brengen. Gaat dit het jaar worden waarin we weer onbezonnen kunnen reizen en in plaats van in angst, mét covid-19, gaan leven? Ik ben heel benieuwd. Ik wens jou in elk geval een prachtig jaar met veel liefde, geluk en gezondheid.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

  1. 31 december 2021 / 13:54

    Voor jou was 2021 dus ook een vrij onrustig jaar op zakelijk gebied , hier hetzelfde. Best intensief om steeds te switchen, maar gelukkig dat het allemaal op z’n pootjes terecht is gekomen (gelukkig ook in mijn geval). Dat geeft ook weer rust op een bepaalde manier. Ik hoop met je mee dat 2022 wat zorgelozer wordt, we zijn dat covid-19 gedoe allemaal behoorlijk zat. We snakken met z’n allen naar plannen maken en ze ook kunnen uitvoeren. Ik ben al blij als de winkels straks weer gewoon open gaan. Je wilt niet weten hoeveel feestjurkjes ik heb besteld en weer terug gestuurd heb . Wil online niet lukken, in de winkel slaag ik qua kleding veel makkelijker. Ik wens jou en je gezin een heel mooi, gezond en zonnig 2022 toe!

  2. 31 december 2021 / 15:55

    Jij ook lieverd, een fijne jaarwisseling en een goed en gezond 2022 voor de hele familie!

  3. 2 januari 2022 / 12:09

    Een gelukkig nieuwjaar gewenst!! Wat een mooi parcours heb je de laatste jaren afgelegd, zo fijn om te lezen dat je eindelijk je plek en je geluk gevonden hebt! Mag 2022 nog meer jouw jaar worden!! xxx