Eet je mooi in 28 dagen

Eet je mooi in 28 dagen

In 28 dagen een mooiere huid? Zonder cosmetische ingrepen of dure crèmes? Volgens Inge de Munnik kan dat. Zij schreef het boek ‘Eet je mooi in 28 dagen‘. Een boek vol met tips en recepten met ingrediënten die je heel makkelijk in de supermarkt kunt kopen. Beauty van binnenuit dus!
Eet je mooi in 28 dagen

In 28 dagen?

Het klinkt te mooi om waar te zijn; in slechts 28 dagen een mooiere huid? De periode van 28 dagen komt niet geheel uit de lucht gegrepen. Je huid doet er namelijk 28 dagen over om zichzelf te vernieuwen. En na die periode kun je dus ook al resultaat zien want diverse recente onderzoeken tonen aan dat de juiste voedingsmiddelen bijdragen aan een mooier uiterlijk.
Eet je mooi in 28 dagen

Het idee achter dit boek

We weten allemaal wel dat gezond eten de basis is van je goed voelen. Als je ongezond eet, weinig slaapt en veel alcohol drinkt doet dat je huid geen goed. Niet alleen je huid maar ook je haar, tanden en nagels zijn in betere conditie als je gezond eet.

De kern van dit boek is dat je varieert met eten, en dan vooral op het gebied van kleur. In het boek zijn verschillende voedingsmiddelen geselecteerd die ook wel Beautyfood heten. Er is bepaald in welke hoeveelheden en combinaties je ze moet eten om effect te zien op je huid, haar, nagels en tanden. Je probeert zoveel mogelijk gekleurde voedingsmiddelen te eten en varieert daarmee gedurende de week. Elke dag eet je andere groenten. Gemiddeld krijg je met dit dieet zo’n 1700 calorieën binnen.
Eet je mooi in 28 dagen

Wat moet je eten?

Met Eet je mooi in 28 dagen vermijd je geen koolhydraten. Sterker nog; je begint de dag altijd met volkoren brood of graanproducten. Die combineer je met mager beleg, zuivel en fruit. Daarnaast eet je twee stuks fruit op een dag, waarbij het belangrijk is dat je altijd twee verschillende kleuren kiest. Als lunch neem je een salade of volkorenbrood met mager beleg. Als diner eet je een maaltijd die bestaat uit aardappelen, volkoren rijst of pasta gecombineerd vlees of vis en minimaal 150 gram groenten. Tussendoor drink je minimaal 2 glazen magere melk en minimaal 1,5 liter vocht, bij voorkeur water.
Eet je mooi in 28 dagen

BeautyOpinie

Eindelijk een dieet waarbij ik gewoon koolhydraten mag eten! Ik moet eerlijk zeggen dat het dieet niet veel verschilt van mijn huidige eetpatroon. Ik eet standaard al twee stuks fruit op een dag en veel groenten, het kostte me dan ook niet veel moeite om dit dieet vol te houden.

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik dit dieet niet strikt 28 dagen heb volgehouden. Vooral in het weekend wilde het er nog wel eens bij inschieten. Zie ik veel resultaat in de spiegel? Niet direct, al is dit boek natuurlijk ook niet bedoeld om af te vallen.

Er staan erg veel heerlijke (en vooral makkelijke!) recepten in dit boek. Hierdoor is het gemakkelijk om gezonder en gevarieerder te gaan eten. En ik geloof oprecht dat je dat terug ziet in de spiegel. Hoewel ik al eet volgens het principe van dit boek was het goed om weer even bewuster te eten. Dit boek verschaft je waarschijnlijk geen revolutionaire inzichten maar het is een heel handig boek voor iedereen die gezonder wil eten.
Eet je mooi in 28 dagen
Eet je mooi is onder andere te bestellen bij Bol.com en kost €12,95.

Eet jij gezond en gevarieerd?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

  1. 27 augustus 2015 / 15:14

    Wij proberen altijd gezond en gevarieerd te eten, helaas blijkt dat wij onbewust toch nog te veel eten …dit boek ziet er goed uit en heeft ook een heel mooie prijs…

  2. 27 augustus 2015 / 19:23

    Dit is wel een boek voor mij en vind net als Petra de prijs erg mee vallen.