Mijn favoriete skincare voor een huid die hydratatie nodig heeft

Mijn favoriete skincare voor een huid die hydratatie nodig heeft

Mijn skincare routine wisselt nogal eens maar toch heb ik een aantal favorieten die ik regelmatig koop en waar mijn huid écht van opknapt. Die deel ik vandaag met je.

Hoe krijg je een egale huid zonder oneffenheden?

Regelmatig krijg ik de vraag hoe het komt dat mijn huid zo egaal is en welke crème ik daarvoor gebruik. Het meest eerlijke antwoord dat ik daarop kan geven is dat het voor een groot deel geluk is. Natuurlijk verzorg ik mijn huid goed maar zelfs in mijn puberteit had ik weinig puistjes. So thanks, mama! Een gave huid bereik je niet alleen door het smeren van een goede creme. Genen, veel water drinken, niet roken en op tijd naar bed zijn minstens zo belangrijk. Toch geloof ik wel dat een goede huidverzorging veel bijdraagt. Zo verwijder ik mijn make-up ALTIJD en ben ik natuurlijk gek op fijne smeersels.

huid hydrateren

Mijn skincare routine begint al een paar maanden met de Bijin Facial cleanser cream van Utsukusy. Dit is een zachte reinigingscrème op basis van amandelolie, shea butter, calendula, kamille en abrikozenpit olie en hij is heel bijzonder. De ene dag is deze reiniger namelijk olieachtig, de andere dag crème-achtig. Het is maar net hoe de conditie van je huid die dag is, perfect!
ervaringen Bijin Facial cleanser cream

Daarna ga ik verder met een ideale combinatie voor van Dermalogica voor wanneer je huid wat extra hydratatie kan gebruiken. Deze producten ken ik nu bijna 2 jaar en nog steeds ben ik even enthousiast als in het begin. Ze zijn mild, geschikt voor vrijwel elk huidtype en maken mijn huid egaler en stralender. Voor mij een basic musthave!
Dermalogica ervaringen

Als eerste pak ik de Dermalogica Daily Microfoliant erbij. Dit is een uniek poeder op basis van rijstenzymen die geactiveerd wordt als het in aanraking komt met water. Papaja en Salicylzuur komen dan vrij en verwijderen heel mild dode huidcellen. Mijn huid wordt er zichtbaar gladder van.
ervaringen Dermalogica Daily Microfoliant

Daarna smeer ik de Advanced Snail 96 Mucin Power Essence die ik al meer dan drie kwart jaar gebruik. Alle ins en outs vind je in de review die ik er eerder over schreef maar dit is dé basis van mijn egale huid. Wondjes herstellen zich veel sneller en de ingrediënten van je dagcrème worden beter opgenomen dankzij deze essence.
Advanced Snail 96 Mucin Power Essence

Na dit essence gebruik ik de Dermalogica Intensive Moisture Balance. Deze enorme hydratatiebooster gebruikte ik 2 jaar geleden voor het eerst op aanraden van een huidtherapeut omdat mijn huid vocht te kort kwam. Dat was in no time opgelost met dit fijne smeersel! Ik riep deze crème uit tot één van mijn favoriete producten van 2017 en volgens mij komt ‘ie in 2018 weer in de top 10.
Dermalogica Intensive Moisture Balance

Samen met genoeg slaap en goed voor jezelf zorgen is dit mijn huidige skincare routine waarmee ik echt verbetering in de conditie van mijn huid zie. Heb jij wel of niet een egale huid zonder oneffenheden? En wat doe je daaraan?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties

 1. 30 september 2018 / 05:08

  De Bijin cleanser is hier ook groot favoriet.

  Helaas is mijn huid erg gevoelig voor hormonen en heb ik daardoor vaker last van onzuiverheden.

 2. 30 september 2018 / 07:50

  De Poeder van Dermalogica de daily microfoliant gebruik ik al jaren en ook de Bijin cleanser van Utsukusy word er bijna dagelijks bij gepakt
  Alleen mijn gezichts creme varieerd vaak omdat de conditie van mijn huid nogal wisseld.

 3. 30 september 2018 / 08:08

  Ja de dorstige dagen voor kerst komen er weer aan hahaha, binnenkort gaat de kachel weer aan en ik merk altijd dat mijn huid dan wat droger wordt dus tijd voor een switch in de verzorging. De Utuskusy cleanser heb ik ook eens gehad die vond ik heel fijn inderdaad.

 4. 30 september 2018 / 13:19

  Wat een mooie producten! Ik heb zelf een hele rustige huid qua oneffenheden, dus daar heb ik geluk mee.

 5. 1 oktober 2018 / 06:37

  Ik merk dat mijn huid ook al weer wat droger wordt! Ik heb over het algemeen een rustige huid, met wat onrustigere periodes merk ik dat ook meteen aan onzuiverheden.

 6. ByChristiana
  1 oktober 2018 / 08:33

  Ik ben vooral benieuwd naar die Dermalogica Daily Microfoliant. Ik heb iets soortgelijks van Sensai, ook zo’n poedertje. Super zacht voor de huid, eigenlijk heb ik al heel lang geen ander soort exfoliator voor mijn gezicht gebruikt.

 7. 1 oktober 2018 / 09:15

  Wat een mooie favorieten. De Bijin Facial cleanser cream van Utsukusy lijkt me heel bijzonder, apart dat deze de ene keer meer een olie en de andere keer meer een crème is. Met Dermalogica heb ik zelf nog geen ervaring maar lees er regelmatig goede verhalen over. Wil ik zeker ook eens proberen. Mijn huid is op dit moment vrij rustig en ik gebruik eigenlijk alleen een dag- en nachtcrème en een cleanser (allemaal van Beauty Kitchen) soms gebruik ik nog wel eens de peptide booster of gel foliant van Paula’s Choice erbij. Maar verder is het eigenlijk redelijk basis.