Slapen onder een verzwaringsdeken, zooo fijn!

The NAP Lab review

Sinds kort slaap ik onder een verzwaringsdeken en hallelujah jongens; wat is dit fijn! Ik slaap dieper en word véél uitgeruster wakker. Alle reden dus om er een uitgebreide review over te schrijven en je meer te vertellen over mijn ervaringen met een verzwaringsdeken.

Hoe werkt een verzwaringsdeken?

Verzwaringsdekens zijn de laatste jaren ontzettend populair, niet zo gek als je kijkt naar de wereld vol prikkels waarin we leven. Veel mensen hebben last van slaapproblemen en een verzwaringsdeken zou daar dé oplossing voor zijn. Waarom een verzwaringsdeken? Omdat het gewicht van deze deken een subtiele druk geeft. Dat geeft je lichaam het gevoel van veiligheid en geborgenheid, het bevordert de aanmaak van het gelukshormoon serotine en verlaagt het stresshormoon cortisol

Ook ik ben een slechte slaper

Eigenlijk mijn hele leven al. Als klein meisje lag ik ’s avonds uren naar het platfond te staren, dat is nooit anders geweest. Het duurt ontzettend lang voor ik de dag verwerkt heb en éénmaal in slaap word ik van het minste of geringste wakker. Het hoort bij mij, ik stond er nooit zo bij stil. Tot ik een jaar geleden via mijn Fitbit merkte dat ik nauwelijks in een diepe slaap kom.

Toen ging er een belletje rinkelen. Zou dit verband hebben met de onverklaarbare reumatische klachten en spierspanning waar ik al sinds de pubertijd mee loop? In je diepe slaap krijgt je lichaam immers de tijd om écht te herstellen en die fase is bij mij kort. Niet zo gek dat ik altijd moe wakker word. En zou mijn hoog sensitiviteit misschien de reden zijn dat ik zo moeilijk in slaap val? Allemaal klachten waar een verzwaringsdeken dé oplossing voor zou kunnen zijn. Ik vond het op z’n minst de moeite waard om uit te proberen.

In mijn zoektocht naar het beste verzwaringsdeken kwam ik snel uit bij The NAP Lab. Zij waren zo lief om mij een verzwaringsdeken toe te sturen en daar ben ik al nachtenlang dankbaar voor. Wat een fantastische uitvinding is dit zeg! Ik slaap sindsdien namelijk stukken beter.

The NAP Lab review

The NAP Lab review

Ik slaap onder een NAP Lab verzwaringsdeken van 150 bij 210 centimeter, van 7 kilo. Geen idee hoeveel kilo voor jou geschikt is? Check dan de website van The NAP Lab, daar staat een quiz waarmee je precies kunt uitrekenen welke zwaarte geschikt is voor jou. Normaal gesproken is dat 10% van je lichaamsgewicht maar heb je bijvoorbeeld nek of rugklachten? Dan kan je beter één formaatje lichter nemen. Door het stappenplan van The NAP Lab te doorlopen weet je zeker dat je de juiste versie bestelt. Wel zo prettig, want een verzwaringsdeken is niet goedkoop. Mijne kost €149 (maar is momenteel flink afgeprijsd!).

The nap lab verzwaringsdeken review

Je koopt een verzwaringsdeken als éénpersoonsdekbed. In het begin moest ik daar even aan wennen omdat wij bewust een tweepersoonsdekbed hebben. Wel zo gezellig toch? En dat kan dus niet met een verzwaringsdeken. Omdat je allebei een dekbed op je moet hebben leggen om de juiste druk te ervaren. Mijn partner is geen fan van een verzwaringsdeken en slaapt dus tegenwoordig in zijn eentje onder het tweepersoonsdekbed, ik onder mijn verzwaringsdeken. Heb jij een partner die ook onder een verzwaringsdeken wil slapen? Dan koop je dus twee aparte dekens, allebei afgestemd zijn op jullie eigen lichaam.

ervaringen met een verzwaringsdeken (1)

Mijn ervaringen met een verzwaringsdeken:

Mijn verzwaringsdeken ervaringen zijn super positief, dat is vast geen verrassing meer. Vanaf het eerste moment dat ik er onder lag vond ik het heerlijk. Ik word er rustig van, val veel eerder in slaap en slaap bovendien dieper. Ik word veel energieker wakker en voel me gewoon lekkerder in mijn vel. Dat een verzwaringsdeken dus stress en angsten vermindert verbaast me niets.

Kortingscode The NAP Lab

Wil je zelf een verzwaringsdeken kopen? Dan kan ik je die van The NAP Lab absoluut aanraden. Deze dekens bevatten (in tegenstelling tot sommige andere merken) namelijk een vulling die niet klontert of samen gaat plakken, maakt geen geluid, is lekker groot en ademend en daardoor niet te warm.

Ik deel dan ook graag een kortingscode van The NAP Lab met jullie. Met de code beautyopinie.nl10 krijg je tot en met 13 januari 10% extra korting op alle dekens. Op dit gewone verzwaringsdeken én op de gebreide versie. Die ziet er namelijk ook nog eens tof uit, lekker voor een dutje op de bank! Beide versies kun je bekijken in de webshop.

*

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

  1. 19 december 2021 / 19:19

    Dankjewel voor je fijne review! Ik ben hier al een tijdje enorm benieuwd naar! Het lijkt me net als jou wel heel gek om niet meer onder hetzelfde dekbed te slapen. Dat heb ik al als we in een hotel logeren. 😉

  2. 23 december 2021 / 14:33

    Oh, had er al veel over gehoord maar handige review! Ben ik wel heel erg benieuwd naar geworden.