Mijn ultieme luxe skincare routine met SBT Cosmetics

SBT cosmetics review

Ervaringen met SBT Cosmetics: Sinds twee maanden heb ik mijn complete skincare routine omgegooid en gebruik ik alleen nog maar producten van SBT Cosmetics. Een bijzonder luxe merk waar ik je vandaag meer over vertel in deze uitgebreide review.

Mijn ervaringen met SBT Cosmetics

Van SBT Cosmetics had ik tot een maand of drie geleden nog nooit gehoord, en ik denk velen van jullie met mij. Zo zonde! Het is namelijk een prachtig skincare merk ála La prairie en de producten van SBT (Sensitive Biology Therapy) zijn geschikt voor alle huidcondities.

Wat ik zo bijzonder vind aan dit merk is dat alle producten hoge concentraties werkzame stoffen bevatten met als gemene delen een bijzonder celplasma concentraat. Een concentraat dat de biologische eigenschappen en de celvloeistof van je huid kopieert en cellen aanzet tot productie van jeugdmoleculen.

ervaringen met SBT Cosmetics

Een disclaimer vooraf: SBT Cosmetics is geen goedkoop merk en wordt gebruikt door huidtherapeuten. Je kunt alles wat ik je laat zien gewoon zelf online kopen in de SBT webshop maar wil je écht alles uit je skincare halen: laat je dan adviseren door een huidtherapeut. Dat heb ik ook gedaan, alle producten die je hieronder ziet zijn dan ook afgestemd op mijn huid.

SBT Cosmetics review

SBT Cellentical micellair reinigingsmousse | €29,00

Net zoals bij elke goede skincare routine is de basis van mijn SBT skincare routine goede reiniging. Dat betekent dat ik elke ochtend én avond in de weer ben met reinigingsmousse. Normaal gesproken ben ik daar niet zo’n fan van maar deze van SBT is ECHT bijzonder. Hij bevat namelijk geen uitdrogende sulfaten maar schuimt wel lekker en in no time heb je je hele gezicht schoon.

SBT Cellentical micellair reinigingsmousse review

Je brengt namelijk simpelweg een paar dotjes op een nat watje aan en gaat hiermee over je gezicht. De SBT Cellentical micellair reinigingsmousse is super mild en droogt mijn huid op geen enkele manier uit vanwege de verzachtende ingrediënten die erin zitten.

review SBT Cellentical micellair reinigingsmousse

SBT Celldentical poederpeeling | €60,00

Om de twee á drie dagen exfolier ik mijn huid met een product waar ik inmiddels niet meer zonder kan: de poederpeeling. Ik heb in het verleden wel eerder zo’n peeling van een bekend merk gebruikt maar deze is nog veel fijner! De poederpeeling bevat allerlei enzymen die je huid op een zachte manier exfoliëren. Omdat hij zo mild is je ‘m meerdere keren per week gebruiken.

SBT Celldentical poederpeeling review

Je mengt het poeder simpelweg met een beetje water en er ontstaat direct een romige substantie waarmee je heel makkelijk je gezicht reinigt. Er zit geen parfum in (net zoals alle producten van SBT trouwens) en je voelt geen scrubkorrels die je huid kunnen irriteren.

review SBT Celldentical poederpeeling

SBT Celldentical toner | €35,00

Daarna bereid ik mijn huid met een toner voor op het verzorgende deel van mijn beautyroutine. Hiermee haal je de laatste restjes van de reinigingsproducten weg en verzorg je je huid. Mijn huid voelt hierdoor ook écht gehydrateerd aan, dit is zoveel meer dan een simpele toner.

Luxe verzorging afgestemd op waar mijn huid behoefte aan heeft

SBT Cellife serum | €51,00

Dan verzorg ik mijn huid met dit serum, ook op basis van het bijzondere ingrediënt dat het plasma van onze eigen huidcellen na bootst. Daarnaast zitten er nog veel meer voedingsstoffen in die je huid op een natuurlijke manier helpen de productie van de jeugdmoleculen zoals collageen, elastine en hyaluronzuur te stimuleren. Het enige minpuntje dat ik kan bedenken is de alcohol denat die ik in de ingrediëntenlijst spot.

SBT Cellife serum review

SBT Cell restoring the concentrate oogserum | €84,00

Een stap die ik normaal gesproken nog wel eens vergeet: oogcrème. Hoewel ik echt wel weet dat je de gevoelige huid rondom je ogen extra moet verzorgen vind ik het altijd nét even een stap te veel. Toch is deze crème anders en zit ‘ie inmiddels wel ingebakken in mijn routine.

review SBT Cell restoring the concentrate oogserum

Hij verzorgt namelijk niet alleen de huid rondom je ogen, hij maakt ook je wimpers voller. De structuur is erg licht en fijn om aan te brengen. Wist je trouwens dat je dit het best kunt doen met cirkelende bewegingen van binnen naar buiten? Zo drijft eventueel vocht beter af.

review SBT Cell restoring the concentrate oogserumgserum review

SBT Cell revitalizing voedende crème olievrij | €96,00

Daarna gebruik ik elke ochtend de SBT Cell revitalizing voedende crème die geheel olievrij is. Het zal je dan ook vast niet verbazen dat de crème licht van structuur is en daardoor voor veel huidtypes een aanrader is.

review SBT Cell restoring the concentrate oogserumgserum review

Ook hier spot ik alcohol in de ingrediëntenlijst, zowel de goede vetalcohol als de uitdrogende variant. Persoonlijk merk ik daar niet zo veel van maar als je het vervelend vindt verkoopt SBT ook crèmes zonder. Ik merk direct dat mijn huid beter gehydrateerd aanvoelt en op de lange termijn lijkt mijn huid egaler, minder vet en voelt het lekker zacht.

SBT Cell revitalizing voedende crème olievrij review

SBT Cell restoring firming nachtcrème | €125,00

Tot slot gebruik ik in de nacht een andere crème, namelijk de SBT Cell restoring firming nachtcrème. Deze is ook voor vrijwel alle huidtypes geschikt en heeft een anti aging effect

SBT Cell restoring firming nachtcrème review

Ook deze crème is weer heel licht maar bevat meer voedende ingrediënten als sheaboter en allerlei natuurlijke extracten waardoor ‘ie je huid net even wat meer verzorgt in de nachtelijke uurtjes.

SBT Cell restoring firming nachtcrème ervaringen

Zijn de producten van SBT cosmetics hun geld waard?

Mooie producten die écht wat voor je huid doen, dat is waar mijn skincare junkie hartje sneller van gaat kloppen en direct de reden dat ik SBT Cosmetics een fantastisch merk vind. Toch hoor ik jullie denken: ” Maar die prijzen dan Natascha! Zou je dat er zelf ook voor betalen?”. Een terechte vraag. Niet voor niets vroeg ik jullie gister op Instagram welke bedrag jullie maximaal bereid zijn te betalen voor goede skincare. En dat antwoord ligt een stuk lager dan het prijskaartje van deze producten.

Eerlijk is eerlijk: Natuurlijk is er goede skincare te vinden voor een lagere prijs. Maar ga je voor luxe skincare? Dan vind ik SBT een aanrader. Kom je hier via Google en wil je weten of de producten van SBT fijn zijn? Dan is mijn antwoord volmondig ”Ja!”.

Een bijzonder concentraat

Waarom? Vrijwel alle producten bevatten het unieke celactiverende serum als hoofdbestanddeel en de hoeveelheid werkstoffen is hoog. Bovendien zijn de producten wetenschappelijk onderzocht en is hun werking bewezen. Ook hebben vrijwel alle verpakkingen een airless systeem zodat er weinig zuurstof bij kan komen en de werkzaamheid van de ingrediënten maximaal blijft.

De producten zijn mild en volgens mij zijn er weinig huidjes die hier niet tegen kunnen. Wel zou ik je aanraden om contact op te nemen met een huidtherapeut als je het optimale uit je skincare routine wilt halen. Dat heb ik ook gedaan en ik merk écht verschil. Zo bleek de combinatie van het serum en de toner voor mij iets te veel en gebruik ik nu een ander serum. Daar kan ik later nog een extra blogpost aan wijden?

Ik heb deze producten ontvangen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

  1. 16 december 2020 / 09:02

    Ik gebruik de laatste tijd veel producten van Sisley, dus ik kijk al niet meer zo erg op van dit soort prijzen. Ik vind het altijd heerlijk, zulke producten, en ik geniet ook echt van mijn badkamerroutine in de ochtend en in de avond. Ik koop gewoon liever een crème die ik echt fijn vind dan tien goedkope potjes die ik eigenlijk maar zo-zo vind.

  2. 19 december 2020 / 08:43

    Lijkt me een heerlijk merk, maar inderdaad zit er wel een prijskaartje aan. Ik zou daarom niet direct alle producten aanschaffen, maar met één beginnen om te kijken hoe het bevalt en zo verder uitbouwen. Zo lijkt die reinigingsmousse me bijvoorbeeld heel fijn en qua prijs valt ie (in vergelijking met de rest) nog mee .