Mijn ervaringen met zonbescherming van Riemann P20

Mijn ervaringen met zonbescherming van Riemann P20

Vandaag vertel ik je over mijn ervaringen met zonbescherming van Riemann P20. Met het heerlijke zonnetje van afgelopen weken heb ik die namelijk uitgebreid voor je kunnen testen.

Zonbescherming als onderdeel van je dagelijkse beautyroutine

Vorige week liet ik je al een aantal bijzondere zonbeschermingsproducten voor deze zomer zien en net zoals elk jaar ga ik ook deze zomer een aantal uitgebreidere reviews plaatsen over bekende zonbeschermingsproducten. Als skincare lover is dit namelijk één van de belangrijkste producten die ik dit seizoen gebruik! Eén van de merken die ik de afgelopen weken heb ik getest is P20 en daar laat ik je nu een aantal producten van zien.
p20 ervaringen

De hele dag in de zon met P20

P20 is een Deens bedrijf dat gespecialiseerd is in huidverzorgingsproducten. In 1979 lanceerde dit merk de eerste hoge-factor zonnebrand in de markt, die ook zorgde voor langdurige bescherming. Inmiddels is P20 ook bekend in ons landje. Ik kende het merk in elk geval al een tijdje, en dan vooral van verhalen over de langdurige bescherming. Zo wordt er gezegd dat je de producten slechts 1 keer per dag hoeft aan te brengen. Persoonlijk vind ik die uitspraak nogal tricky omdat ik niet geloof in een product dat je de hele dag beschermt en zou dan ook nooit zo’n uitspraak doen. Vond ik toch wel belangrijk om even te vermelden!

Mijn ervaringen met zonbescherming van Riemann P20

De meest bijzondere zonnebrandcrème die ik van dit merk gebruikt heb vind ik de Once a day sun protection. Dé uitvoering die je dus maar 1 keer per dag zou hoeven aanbrengen. Het flesje wat ik heb bevat 40 ml inhoud, en volgens de verpakking heb je ook precies zoveel nodig voor je hele lichaam. Dat is bizar veel, dat doet toch niemand? Hij kost trouwens €9.99. En dan ben je dus de hele dag beschermd.
Once a day sun protection van P20

De structuur van deze zonnebrandcreme is mega licht en smeert heerlijk makkelijk uit. Ik ruik wel direct een enorme alcohol lucht en da’s ook niet zo heel gek. Als ik kijk naar de ingrediëntenlijst zie ik namelijk als eerste alcohol denat. Jammer, want dit vindt je huid helemaal niet fijn als je de zon in gaat!

Verder zie ik Alkyl Benzoate, een ingrediënt dat verzorgend werkt en een antibacterieel effect heeft en wat verzachtende ingrediënten. De zonnefilters die erin zitten zijn een mix van chemische filters als oa homosalate, diethylamino hydroxybenzoyl, octocrylene. Vooral de eerste, homosalate is een ingrediënt dat ter discussie staat vanwege een hormoonverstorende werking.
ervaringen met zonbescherming van P20

De andere 2 producten die ik gebruik zijn de Seriously reliable suncare producten met een factor 50 en 20, waarvan de factor 20 momenteel mijn favoriet is. Hij geeft mijn huid voldoende bescherming en zorgt ervoor dat ik niet verbrand. Als je écht de hele dag goed beschermt wilt zijn kun je je lijf ongeveer 2 tot 3 keer insmeren met deze flacon van 100 ml. Deze verpakking kost €21.99.
Werkt p20_

Deze producten hebben een andere structuur en zijn wat meer gelachtig maar smeren even prettig uit! Zodra je zonnebrandcrème aanbrengt ruik je direct weer de alcohol, alcohol denat staat namelijk ook hier bovenaan de ingrediëntenlijst. Verder verschillende ingrediënten niet heel erg met die van het product hierboven. Let trouwens bij beide producten wel goed op je kleding, ik had gele vlekken in mijn kleding toen ik hier wat zonnebrandcrème op liet vallen.
Ingredienten p20

BeautyOpinie

De grote vraag is natuurlijk of het werkt. Beschermen de producten van Riemann P20 echt zo goed? Ja. Ik vind dat ze hun werk goed doen en mijn huid is voldoende beschermd tegen zonnebrand. Wat ik wel erg jammer vind is de grote hoeveelheid alcohol in de producten. Die ruik en voel je. Je ziet wel vaker hoor dat in zonnebrandcrèmes met een hoge factor alcohol als chemische verbinding wordt gebruikt, dus heel gek is het niet. Hierdoor heeft de zonbeschermingsproducten van Riemann P20 alleen wel een uitdrogend effect op je huid. It’s up to you, het is maar net wat je belangrijk vindt.

Heb jij ervaring met de zonbeschermingsproducten van Riemann P20?

EDIT:

Na het schrijven van deze blogpost kwam de Consumentenbond met het bericht dat P20 een onveilige en niet in de EU goedgekeurde hormoonverstorende zonnefilter bevat. Ik heb P20 uiteraard om een reactie gevraagd en kreeg dit antwoord:

Jammer dat de consumentenbond niet eerst contact met ons heeft opgenomen, anders was deze publicatie er zeker niet gekomen. Deze informatie is namelijk onjuist. (ter illustratie: ook ingrediënt-kritische opinion leaders als Dr. Jetske Ultee en Paula Begoun (Paula’s Choice) passen dit ingrediënt toe in hun producten, omdat het veilig is). De consumentenbond heeft een artikel gepubliceerd over een test met zonbeschermingsproducten (‘Consumenten’, editie 6, juni 2018). P20 is niet meegenomen in deze test vanwege het ingrediënt Cyclopentasiloxane. Volgens het artikel van de Consumentenbond is Cyclopentasiloxane niet toegestaan in zonbeschermingssprays. Dit is echter niet correct.

 Cyclopentasiloxane is een ingrediënt dat in producten wordt gebruikt voor een beter huidgevoel en voor een gemakkelijke verdeling van de formule. Cyclopentasiloxane wordt bij P20 zonbeschermingssprays in een dusdanige mate toegepast, dat deze volledig voldoet aan de Europese richtlijnen: Riemann P20 zonbeschermingslijn voldoet volledig aan de Europese cosmeticaverordening: EU Regulation No. 1223/2009 en is daarmee veilig voor de volksgezondheid. Ook voor mensen uit potentiële risicogroepen zoals kinderen, zuigelingen en zwangere vrouwen zijn de P20 producten veilig.

De producent van P20 streeft naar een maximale bescherming van de consument. Niet alleen door het aanbieden van producten met hoge beschermingsfactoren, maar ook door het waarborgen van de kwaliteit van de producten. Wij vertrouwen erop u hiermee volledig te informeren. Bewijs dat bijvoorbeeld ook Jetske Ultee dit ingrediënt (Cyclopentasiloxane) in haar producten toepast, klik op de ingrediëntenlijst: https://www.uncover-skincare.nl/producten/huidverzorgingsproducten/beschermen/suncare-spf15-gezicht.html

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. VWillemse
  2 juni 2018 / 05:13

  hmmmm ik heb het niet zo op 1 X smeren producten.
  Je verbrand misschien niet maar of de uva stralen ook de hele dag geblokt worden is niet te controleren natuurlijk.
  Verder vind ik het hoge alcohol gehalte qua geur en uitdrogend effect gewoon niet prettig
  Maar aan de andere kant, als je een tiener of man hebt die echt echt echt niet wilt smeren, dan is dit wel beter dan niks gebruiken
  Z’on spray krijg ik er dan nog wel op als het maar 1 X hoeft

 2. ByChristiana
  3 juni 2018 / 09:43

  Ik heb al heel veel reviews van dit merk voorbij zien komen, zowel positief als negatief maar ik raak er toch niet echt overtuigd van haha;-) Ik smeer nog even lekker verder met mijn favorieten van Vichy, Filorga en La Roche posay.

 3. 6 juni 2018 / 12:57

  De geur van alcohol vind ik ook vrij sterk bij dit merk. Ik heb exact dezelfde mening als die jij hebt, haha! De zonnebrandcrème werkt prima, maar vlekken liggen op de loer. Ik durf dit product dan ook alleen maar aan het strand te gebruiken. Als ik een dag naar een stad ga waar het warm is, gaat mijn voorkeur uit naar bijvoorbeeld Etos of Nivea. Wanneer ik P20 gebruik, smeer ik me tweemaal daags in. Zowel in de ochtend als in de middag. Daar voel ik me prettiger bij dan mijn lichaam slechts één keer in te smeren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.