Mama musthave | Waarom ik niet meer zonder mijn Moleskine agenda kan

Verschillende Moleskine agenda's

Moleskine notitieboekjes en Moleskine agenda’s zijn een dingetje hoor. Maar wat maakt deze boekjes nu ZO speciaal? Ik heb er sinds kort één en vertel je waarom ik nu al niet meer zonder kan.

Ervaringen met de Moleskine agenda

Voordat je verder leest en denkt:’Huh waarom schrijft Natascha over haar Moleskine agenda?’ Ik heb besloten dit jaar wat vaker over niet beauty gerelateerde onderwerpen te schrijven. Zo doe ik af en toe ontdekkingen die ik het liefst van de daken zou schreeuwen. Handige uitvindingen die mijn leven als werkende mama net even ietsje makkelijker maken. Zoals vandaag bijvoorbeeld. Want deze agenda is mijn nieuwe lifehack!

Misschien heb je wel eens gehoord van dit mega populaire merk of ben je zelf een Moleskine fan? Ik heb me suf gegoogled voordat ik er één durfde aan te schaffen want die krengen zijn duur! Daarom wil ik je vertellen over mijn ervaringen met de Moleskine agenda om jou alle info te geven als Moleskine newbie. En #nospon want ik kocht ‘m gewoon zelf.

Dit is ‘m! Tof kleurtje toch? Is weer eens wat anders.
Ervaringen met de Moleskine agenda

Verschillende Moleskine agenda’s

Wie niet zo bekend is met Moleskine snapt misschien niet waarom je meer dan 20 euro neer zou tellen voor een agenda, laat staan 15 euro of meer voor een notitieboek. Dat snap ik best! Toch deed ik het, nadat ik flink wat speurwerk had verricht. Ik wilde een agenda voor 2018, ééntje die me overzicht geeft. Op maandag wil ik graag zien wat er de komende week op de planning staat, zonder daar veel moeite voor te doen.

Mijn keuze viel daarom op een weekagenda. Heb je liever één vel per dag? Kies dan voor een dag agenda. Je kunt hem trouwens nog verder op je persoonlijke voorkeuren afstemmen want de weekagenda is er in een speciale uitvoering met een notitievel op de rechterzijde. Ik vind dit super handig omdat mijn dagen niet zó volgepland zijn dat ik alle ruimte nodig heb, en nu heb ik ruimte voor to do lists. En zit een dag toch ramvol? Dan schrijf ik gewoon door op de rechterzijde. De lijntjes schijnen namelijk door, handig!
ervaringen- moleskine-agenda
Is een Moleskine agenda de moeite waard

Het fijnste aan de Moleskine agenda vind ik alle extraatjes die erin zitten. Denk aan maandplanningen, jaaroverzichten, lijsten met internationale feestdagen, maten en tijdzones. Perfect voor de controle freaks onder ons haha. Die extraatjes, die maken deze agenda zo bijzonder waardoor ik niet meer zonder kan.
Review Moleskine agenda

Is een Moleskine agenda de moeite waard?

Absoluut! Als je weinig geld hebt, zou ik mijn laatste euro’s er niet in investeren. Zo geweldig is de agenda nou ook weer niet, een exemplaar van een paar euro van de Hema doet ook wat ‘ie moet doen. Heb je iets meer budget en wil je investeren in een degelijke agenda? In een persoonlijke organizer? Dan zeg ik doen. De look & feel is strak, klassiek en tijdloos. Ik ben een Moleskine fan!

Wat voor agenda heb jij? En maak jij vaak to do lijstjes?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties

 1. 18 januari 2018 / 05:21

  Ik heb een planner van Milly Pie, en die bevalt erg goed. Nu moet ik zeggen dat ik ook veel plan in en met mijn telefoon. Moleskin is wel hét merk qua agenda’s vind ik. Vind de kleur die jij hebt ook prachtig. Ingetogen en chic. Like!

 2. 18 januari 2018 / 07:17

  Ik heb een agenda van Kate Spade , ook wat duurder dan een HEMA variant natuurlijk, maar ZO gezellig en leuk elke dag weer om open te slaan. Ik vind het de investering persoonlijk wel waard, een agenda gebruik je tenslotte elke dag. Jij hebt ook een mooie uitgekozen, tof kleurtje.

 3. 18 januari 2018 / 07:26

  Lijstjes all over hier! Momenteel heb ik de Zakenmam agenda, echt heel handig want staat al veel in om in te vullen en bij te houden. Vind hem met name fijn omdat ik hem goed kan gebruiken als ondernemer en moeder tegelijk.

 4. 18 januari 2018 / 07:37

  Ik heb nu een eenvoudige agenda van de Action maar die is niet helemaal lekker. Deze ziet er goed uit.

 5. 18 januari 2018 / 08:46

  Leuk dat niet beauty! Ik gebruik altijd een telefonische agenda, maar snap wel dat dit een mooie is.

 6. 19 januari 2018 / 12:07

  Zo’n weekplanner vind ik ook een stuk handiger dan per dag! Maar ik gebruik liever mijn mobiele agenda aangezien ik m’n afspraken kan koppelen aan de agenda van anderen 🙂 Voor mijn werk is dat erg handig.

 7. 19 januari 2018 / 12:57

  Ohh je maakt mij aan het twijfelen! Ik gebruik nu mijn telefoon agenda, maar denk toch dat ik eens voor een Moleskine agenda ga…

 8. 19 januari 2018 / 15:09

  Agenda? Poeheeee… ik zet alles in mijn ipad, als ik het niet vergeet!

 9. 19 januari 2018 / 16:51

  Ahhhh wat leuk dat je ook wat meer niet beauty gerelateerde posts gaat schrijven! Vind ik leuk!

  Ik heb er zelf nog nooit 1 gehad; maar heb op het moment een bulletjournal; al is dat best veel voorbereiding en zou ik zelf ook een stradivarius ernaast willen hebben. Ik ben echt zo een agendasucker dat ik echt bijna maandelijks een nieuwe zou willen hebben; OEPS!

  Ik vind de kleur echt fantastisch van je Moleskine btw!

 10. 23 januari 2018 / 08:48

  Ik heb een tijdje een Moleskine gehad, met R2D2 (sorry, Star Wars fan :-)). Dat was een dagplanning en die vond ik eigenlijk toch niet zo fijn (hoewel wel veel schrijfruimte!). Ik vind het fijnst als de week is verdeeld over 2 dagen, daar heb ik het meeste aan. Ik gebruik nu een passion planner voor mijn dagelijkse werkzaamheden (blog en werk) en mijn outlook agenda voor echte afpraken. Die Passion Planner zit gewoon standaard in mijn laptoptas of ligt thuis op tafel, want daar gebruik ik ze het meest.

 11. 23 januari 2018 / 17:44

  Ehhhhhhhhhh, ik heb al jarenlang een agenda van Hema voor maar liefst € 1,00. Haha!! Tsja, het salaris van een leerkracht, hè 😉