Essence Hair chalk

Essence hairchalk

Roze haar voor één dagje? Budgetvriendelijk, makkelijk aan te brengen en uitwasbaar? Dat wilde ik wel eens proberen! Hoewel je deze trend vorig jaar o-ver-al zag, zie je het ook deze zomer nog regelmatig voorbij komen. In de ¡arriba! collectie van Essence zit een hairchalk waarmee je heel makkelijk de uiteinden van je haar een kleurtje kunt geven. Leuk voor een festival! Maar werkt het ook? Vandaag maak ik mijn lokken roze met de Essence Hair chalk.
Essence hairchalk

Essence Hair chalk

Kleurrijk zomerhaar… je kunt de uiteinden van je haar of hele haarstrengen kleuren met deze hair chalk die verkrijgbaar is in vrolijk roze en groen. De praktische greep doet denken aan castagnettes en werkt superhandig: haal simpelweg het gewenste stukje haar van boven tot onder door de ‘castagnette’ en je bent klaar!

De Essence Hair chalk is verpakt in een plastic omhulsel. Jammer, ik vind dit er altijd zo goedkoop uitzien. Dat is ‘ie natuurlijk ook, want de hair chalk kost nog geen vier euro. En is naast roze, ook nog verkrijgbaar in een mintkleur.
Essence hairchalk

In de plastic verpakking zit de hair chalk zelf. Een kleine roze borstel die wederom wat goedkoop aandoet. Hij is wel erg handig vormgegeven, want het is net een haarborstel.
Essence hairchalk

Aan de ene kant zit een soort kammetje waardoor je haren makkelijk door de hair chalk heen glijden. Aan de andere kant zit de hair chalk; het roze krijt.
Essence hairchalk
Essence hairchalk
Essence hairchalk

Essence heeft ook een afbeelding toegevoegd waarin het merk laat zien hoe je de hair chalk gebruikt. Eigenlijk heb je die niet eens nodig want het is super easy. Je gebruikt de hair chalk als een borstel; je haalt je haren er gewoon tussendoor. De kleur komt dan automatisch in je haar terecht.
Essence hairchalk

Eén tip vooraf: trek geen wit t-shirt aan als je de kleur op je haren aanbrengt; de hair chalk is namelijk zo zacht dat je omgeving veranderd in een roze wolk. Mijn zwarte jurk, mijn handen en warmen, de witte badkamer en mijn borstel: alles was roze! Met een simpel washandje en wat water haal je het wel weer weg gelukkig.
Essence hairchalk

En dit is dan het resultaat zodra je de roze kleur lichtjes hebt uitgekamd; een mooie pastel roze kleur. Zoals je aan mijn gezicht kunt zien moest ik er wel even aan wennen.
Essence hairchalk
Essence hairchalk

BeautyOpinie

Werkt het? Absoluut! Is het leuk? Ja ook dat is het zeker. Hoewel ik heel eerlijk moet bekennen dat ik het voor mezelf iets te childish vind, ik denk dat heel veel meiden hier happy van worden. Je tovert je haar in een mum van tijd om in een roze wolk.

Het aanbrengen gaat makkelijk en snel, alleen ik vind het wel erg vervelend dat werkelijk alles roze werd. Mijn haarborstel, mijn kleding en de badkamer; ik moest alles schoonmaken. Ook mijn handen en armen werden roze, omdat mijn haar er overheen valt. De oplossing hiervoor is haarlak gebruiken; hierdoor zet je de kleur als het ware vast. Na één wasbeurt zag ik in mijn punten nog een lichte roze gloed, maar na twee keer wassen was alles eruit.
Essence hairchalk

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

 1. 24 juli 2015 / 06:17

  Het resultaat is zeker goed en leuk, alleen is het niet een product die ik zelf zou gebruiken x

 2. Suze
  25 juli 2015 / 06:34

  Mooi resultaat zeg! Ziet er goed uit en heeft een mooie dekkende pigment. X

 3. Babs
  25 juli 2015 / 06:59

  Wat leuk om te zien dat het goed werkt (behalve dan de roze wolk) De kleur doet mij denken aan een suikerspin, haha.
  Eigenlijk zouden ze een verkleinde versie op de markt moeten brengen, een soort van highlights/balayage.
  Dan kan het niet misgaan zoals bij mij laatst…