Estée Lauder Double Wear Light foundation

Estée Lauder Double Wear Light foundation

De Estée Lauder Double Wear foundation is één van de bekendere luxe foundations. Toen ik voor mijn verjaardag een aantal cadeaubonnen kreeg was dit de doorslaggevende factor om deze beloofde holy grail eens te proberen. Een mooie egale huid is als je het mij vraagt één van de belangrijkste onderdelen van je make-up. Ik wil dat oneffenheden gecamoufleerd worden, zonder dat mijn huid lijkt te zijn dicht geplamuurd. Om dit effect te bereiken is de bekende Estée Lauder Double Wear foundation ook verkrijgbaar in een light variant. Is de Estée Lauder Double Wear Light foundation de holy grail? Ik heb hem uitgebreid voor je getest.
Estée Lauder Double Wear Light foundation


De Estée Lauder Double Wear Light foundation staat er om bekend dat hij extreem lang blijft zitten en toch natuurlijk aanvoelt. De luchtige formule laat je huid ademen en reguleert de talgproductie, belooft geen vlekken te maken en zal niet “smelten” door warmte of vochtigheid.
Estée Lauder Double Wear Light foundation

Extra pluspunt is dat de Estée Lauder Double Wear Light foundation SPF 10 bevat.
Estée Lauder Double Wear Light foundation

De verpakking is simpel maar voelt toch luxe en stevig aan. In tegenstelling tot de ‘normale double wear’ zit de light variant in een plastic tube en niet in een glazen flesje. Persoonlijk vind ik dit een stuk prettiger; je knijpt snel de juiste hoeveelheid uit de verpakking.
Estée Lauder Double Wear Light foundation

De Estée Lauder Double Wear Light foundation is verkrijgbaar in slechts zes kleuren. Jammer want de juiste kleur voor jou moet er maar net bijzitten. Ik had mazzel want Intensity 2.0 is voor mij de perfecte kleur. Voor mensen met echt een lichte huid is er nog één kleurstelling lichter verkrijgbaar.
Estée Lauder Double Wear Light foundation

Bij één laagje is deze foundation transparant tot medium en oogt hij heel natuurlijk. Je kunt hem goed opbouwen door meerdere dunne laagjes aan te brengen. Dan wordt de dekking vanzelf zwaarder.

Één laagje geeft precies het effect waar ik altijd naar op zoek ben. Hij camoufleert rode plekjes zonder je een ‘pancake’ effect te bezorgen. Op onderstaande foto’s draag ik een dun laagje van de Estée Lauder Double Wear Light foundation, zonder hem te hebben afgepoederd. Zoals je ziet oogt deze foundation mooi matte.
  Estée Lauder Double Wear Light foundation

BeautyOpinie

De Estée Lauder Double Wear Light foundation is een behoorlijke investering, want € 42,00 voor een verpakking van 30 ml is natuurlijk niet goedkoop. Als je echter waarde hecht aan een natuurlijke maar toch medium dekkende foundation kan ik je deze zeker aanraden.

De Estée Lauder Double Wear Light foundation blijft de hele dag zitten, aan het eind van een werkdag zit de foundation nog steeds op zijn plek. Oneffenhedenheden worden gecamoufleerd en als je hem dun aanbrengt zie je hem amper zitten.Dit is zonder meer de fijnste foundation die ik ooit gehad heb. Ik snap best waarom deze foundation zo bekend is. Ik heb mijn holy grail gevonden!

Wat is jouw holy grail onder de foundation?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties

 1. 2 december 2014 / 06:26

  Vind dit een hele mooie foundation alleen de prijs ligt echt ver boven mijn budget. Zelf ben ik gek op de foundations van Bourjois x

 2. 2 december 2014 / 10:19

  Oh wat een prachtige foundation zeg. Sluit perfect aan bij je huid. De prijs is even slikken, maar het resultaat is werkelijk waar prachtig!

 3. Denise
  2 december 2014 / 11:23

  Fijne review ! Ik heb deze foundation ook en hij is echt zo fijn. Op dit moment gebruik ik alleen wel de double wear variant omdat die inderdaad meer kleur keuze heeft 🙂