Etos Brush cleanser

Etos Brush cleanser

Vind jij het reinigen van je make-up kwasten ook zo’n vervelend klusje? Ik in ieder geval wel! Daarom kocht ik de Etos Brush cleanser waarmee je in een handomdraai je kwasten kunt schoonmaken.

Één van mijn grootste beautyzondes is het wassen van mijn make-up kwasten. Nou, beter gezegd, het gebrek daaraan hihi. Ik gebruik mijn make-up kwasten vrij intensief en zou ze véél vaker moeten wassen. Eigenlijk is wel zo hygiënisch om ze één keer per week een badje te geven.

Een snelle manier om je kwasten toch te reinigen is door een brush cleanser te gebruiken. Je brengt zo’n cleanser aan met een tissue of watje, en schoon is je kwast! Zeker ook omdat het drogen van je kwasten niet zo lang duurt. Het is geen vervanging van een goede reinigingsbeurt maar wel een praktische oplossing tussendoor. Etos heeft sinds kort een budgetvariant, dus ik was gelijk nieuwsgierig!
Etos Brush cleanser

Etos Brush cleanser

De Etos Brush cleanser zit in een doorzichtige sprayverpakking van 75 ml, waarvoor je €4.99 betaalt. Ik vind het een handig, dun flesje dat je ook makkelijk mee op reis kunt nemen. Ideaal!
Etos Brush cleanser
Etos Brush cleanser

Ook is het fijn dat de Etos Brush cleanser een spraydop heeft want veel budget cleansers hebben dit niet. Zo kun je het product veel gerichter aanbrengen en voorkom je een hoop geknoei.
Etos Brush cleanser

De Etos Brush cleanser (die trouwens héérlijk ruikt) breng je aan op een watje, zakdoek of stukje keukenpapier. Vervolgens pak je de kwast die je wilt reinigen en dep je deze op het papier. Doe dit niet te hard, dat is helemaal niet nodig en je kunt je kwasten zo alleen maar beschadigen.
Etos Brush cleanser

Aan de slag dan maar! Zo zag mijn kwast eruit…
Etos Brush cleanser

Zo ziet het papiertje er na een halve minuut al uit…
Etos Brush cleanser

En het eindresultaat…
Etos Brush cleanser

BeautyOpinie

Het allerbelangrijkste is natuurlijk werkt het ook? Mijn antwoord daarop is, ja! Je kunt het niet vergelijken met een écht grondige reinigingsbeurt zoals je op de foto hierboven kunt zien. Wanneer je je make-up kwasten reinigt in een badje met bijvoorbeeld babyshampoo, krijg je je kwasten pas echt schoon. Maar dit is wel een hele goede oplossing voor tussendoor! Mijn kwasten ruiken heerlijk, zijn binnen een paar minuten weer droog en zijn een stuk schoner.

Hoe reinig jij je kwasten? En hoe vaak doe je dat?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

25 Reacties

 1. Babs
  30 september 2016 / 06:43

  Handig, zeker om snel tussendoor je kwasten te reinigen. Ik kocht af en toe de reiniger bij het Kruidvat maar deze ga ik ook een keer halen!

  • Natascha
   Auteur
   30 september 2016 / 19:07

   Daar had ik ook al goede verhalen over gehoord, vond je die fijn?

 2. 30 september 2016 / 06:48

  Heel handig voor een snelle reinigingsbeurt! Ideaal 🙂

 3. Svenja
  30 september 2016 / 07:41

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik tot nu toe altijd mijn kwasten met babyshampoo schoonmaak, maar stiekem lijkt dit mij veel makkelijker. Fijn prijsje ook. Bedankt voor de tip Natascha <3

  • Natascha
   Auteur
   30 september 2016 / 19:07

   Graag gedaan Svenja, babyshampoo werkt ook ideaal inderdaad 🙂

 4. 30 september 2016 / 10:04

  ziet er goed uit en nog beter dat het werkt

 5. 30 september 2016 / 10:25

  Voor mijn oogkwasten gebruik ik zoiets graag, maar mijn gezichtskwasten doe ik altijd met baby shampoo! Goed om te weten dat Etos dit heeft!

  • Natascha
   Auteur
   30 september 2016 / 19:06

   Ik gebruik ook altijd babyshampoo, voor grote kwasten is dit inderdaad ook heel effectief!

 6. 30 september 2016 / 15:07

  Bedankt voor de tip! Ik was ze regelmatig, maar tussendoor veeg ik ze schoon op een katoen doekje. Dit is dan toch net iets ‘frisser’.

 7. Manon
  30 september 2016 / 15:51

  Ik heb een brush cleanser van de Hema en ik moet eerlijk zeggen dat ik ze veel te weinig was……oeps…

 8. 30 september 2016 / 20:13

  Ik reinig ze ook veel te weinig. Meestal, als ik het dan doe, doe ik het meteen goed met babyshampoo. Ik heb wel een spray van Essence die ook lekker werkt, maar ik vergeet het gewoon. Dit weekend maar weer eens doen. 😉

  • Natascha
   Auteur
   1 oktober 2016 / 09:48

   Same here! Mijn artikel heeft me op het idee gebracht om vanavond of morgen toch mijn kwasten weer eens extra uitgebreid te wassen hihi.

 9. Jessy
  1 oktober 2016 / 07:47

  Ik hoor zoveel goede verhalen over deze cleanser! Misschien moet ik het ook maar eens proberen. Iedergeval een stuk goedkoper dan die van Mac die ik nu gebruik haha

  • Natascha
   Auteur
   1 oktober 2016 / 09:48

   Die van Mac heb ik zelf nooit gebruikt dus ik kan hem niet helemaal vergelijken maar ik denk echt dat het het proberen waard is!

 10. Nienke
  1 oktober 2016 / 09:11

  Klinkt fijn! Ik gebruik handzeepjes om de kwasten grondig te reinigen, en heb een speciaal potje waar je het in rond moet draaien als tussendoorwasje.

  • Natascha
   Auteur
   1 oktober 2016 / 09:47

   Wat leuk zeg, ik had er nog niet eerder aan gedacht om handzeepjes te gebruiken. Gebruik je dan een speciale? En die potjes zijn inderdaad super handig, gaat nog sneller!

 11. 1 oktober 2016 / 09:44

  Wat een handige spray! Ik heb deze nog nooit zien staan, maar ik wil het! 😀 baby shampoo duurt altijd zo lang.

  • Natascha
   Auteur
   1 oktober 2016 / 09:46

   hahaha dat denk ik ook vaak als ik sommige producten zie 😉

 12. Kirsty
  1 oktober 2016 / 15:25

  Dit lijkt mij heel handig voor wanneer je geen tijd hebt om je kwasten heel grondig te wassen!

 13. 1 oktober 2016 / 17:10

  Ik reinig mijn kwasten en mijn beautyblender in een badje van warm water, kokosolie en een drupje shampoo. Werkt fantastisch, supersnel en de ‘viezigheid’ van de kwasten lost gelijk op.

  • Natascha
   Auteur
   2 oktober 2016 / 08:01

   Dat is ook een hele goede tip, die kokosolie! Dank je wel voor het delen.

 14. 3 oktober 2016 / 09:30

  Ooh ik moet ook echt weer uitgebreid wassen… Zo’n rotklus! Zeker met de bende kwasten die ik inmiddels heb verzameld. Ik heb nu een spray van essence. Als die op is, ga ik deze proberen.