Even bijkletsen | 27 weken zwanger en diabetes?

Even bijkletsen | 27 weken zwanger en diabetes?

Het leek me leuk om weer eens een update rondom mijn zwangerschap met je te delen. Inmiddels ben ik namelijk 27 weken zwanger, weten we het geslacht en zat ik vorige week ineens in het ziekenhuis.

27 weken zwanger…

… de afgelopen dagen vraag ik me af of dat nu véél te snel gaat of dat het me juist niet snel genoeg kan gaan. Ik denk toch dat eerste. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik me wekenlang beroerd heb gevoeld en daardoor niet ultiem kon ‘genieten’. Gek is dat eigenlijk he, dat je het gevoel hebt direct op een roze wolk te moeten zitten? Voor veel vrouwen geldt dat namelijk helemaal niet. Al vond ik ondanks de ruim 20 weken misselijkheid, deze periode ook oprecht bijzonder.

Gelukkig gaat het inmiddels een stuk beter. Ik denk dat dit komt doordat ik de signalen van mijn lijf niet meer negeer. Wat uurtjes minder werken, m’n best doen om te accepteren dat ik niet overal bij kan zijn (lastig!) en soms maak ik m’n agenda gewoon lekker even leeg om een middag te netflixen.

It’s a boy!

Niet alleen voor mijn gezondheid, ook voor die van Tess haar broertje. Want, we verwachten een zoon! Toen we dat tijdens de 20 weken echo ontdekten moest ik eerlijk gezegd best even schakelen. Ik, een jongensmama? Inmiddels denk ik; ja, waarom niet? Een Koningskoppel. Hoe bijzonder is dat?

Zwangerschapsdiabetes

Twee weken geleden zat ik op woensdagochtend vroeg in het ziekenhuis voor een zwangerschapssuikertest. Al vroeg in de zwangerschap bleek mijn suiker héél iets aan de hoge kant en helaas was dat nu weer zo. Absoluut geen reden tot ongerustheid hoor. In Deventer en omgeving zijn ze super streng als het gaat om de minimumwaardes. Waar je bijvoorbeeld in Amsterdam met een waarde van 6.0 géén zwangerschapsdiabetes hebt, heb je dat bij ons met 5.2 wel.

Gelukkig zitten mijn waardes daartussen en is insuline spuiten dan ook helemaal niet aan de orde. De baby lijkt zich prima te vermaken en groeit perfect binnen de curve. Wel is het natuurlijk slim om de komende tijd extra goed op mijn voeding te letten. De komende drie weken ga ik elke dag bloedprikken en als alles in deze lijn doorgaat lijkt het gelukkig niet zo spannend.

Ondertussen geniet ik van het getrappel in mijn buik. Want dat blijft toch wel het meest bijzondere van alles…

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Comments

 1. 11 november 2019 / 09:39

  Jeetje, 27 weken al. Wat gaat dat snel. En wat leuk dat jullie een jongetje verwachten. Hoe vindt de grote zus het dat ze een broertje krijgt?

  • Natascha
   Auteur
   11 november 2019 / 09:42

   Ja echt he? Ze snapt nu eindelijk dat de baby een jongetje is, net zoals papa 😉 De eerste weken riep ze alleen maar rond; ‘zusje!’.

 2. Sonja
  12 november 2019 / 17:46

  Wat een prachtige buik heb je!
  En wat vliegt de tijd zeg!
  Gelukkig is er geen reden tot paniek! Maar wel fijn dat het allemaal goed in de gaten gehouden word!

 3. 13 november 2019 / 09:01

  Gefeliciteerd met je baby boy, leuk een jongen en een meisje. Ik vind en vond het in elk geval heel bijzonder 🙂

 4. 13 november 2019 / 17:04

  Fijn dat je je een stuk beter voelt en prachtig om een koningskoppel te mogen krijgen. Ik hoop dat je nog lekker mag genieten van de komende weken en je suiker goed blijft.

 5. 13 november 2019 / 19:19

  Wat vliegt de tijd! Gelukkig houden ze je gezondheid goed in de gaten! Zo’n fijn gevoel is dat, dat getrappel en gerol in je buik. Ik voelde het ook altijd goed wanneer mijn dochterde de hik had en dat had ze heel vaak hihi. Ik kon daar destijds ook zo van genieten. Heerlijke tijd is het, dus inderdaad lekker van genieten want het vliegt voorbij.