Even bijkletsen | De tweede keer het eerste trimester

Even bijkletsen | De tweede keer het eerste trimester

Het is alweer een tijdje geleden dat er een persoonlijke blogpost online kwam (sowieso was het hier even rustig) dus ik vond het hoog tijd om bij te kletsen. Het eerste trimester van mijn tweede zwangerschap zit er namelijk gewoon al weer op!

Het tweede trimester is aangebroken

Sinds ik mijn zwangerschap van Tess bekendmaakte regent het één stuk door aan clichés. Over het genieten of hoe snel de tijd gaat. En clichés zijn niet voor niets clichés. Sinds Tess geboren is gaat de tijd zo onwijs snel! Ik kan niet geloven dat mijn kleine meisje alweer bijna 3 jaar is, en ik alweer in het tweede trimester van mijn tweede zwangerschap zit.

Even bijkletsen | Hoe ging het de afgelopen weken met me?

Eigenlijk gaat het harstikke goed. Het afgelopen jaar heb ik uit eigen ervaring geleerd dat zwanger worden (én blijven!) niet altijd vanzelfsprekend is. Dat ik nu inmiddels bijna 16 weken zwanger ben vind ik dan ook oprecht weer heel bijzonder. Het is een groot geluk en ik ervaar het zwanger zijn ook echt als een bijzondere tijd, waar ik na mijn eerste zwangerschap nog héél vaak naar terug heb verlangd. En nu is het dan zo ver!

Maar eerlijk is eerlijk, topfit heb ik me de afgelopen weken niet gevoeld. In mijn eerste zwangerschap ben ik ruim 25 weken lang kots en kots beroerd geweest en ook deze keer is het weer raak. Ik wil daar liever niet te veel over klagen (want tegelijkertijd denk ik; als dit alles is?) maar soms is het best pittig. De misselijkheid is er namelijk niet alleen in de ochtend en gaat ook niet over als ik een cracker eet. Dat is namelijk één van de adviezen die ik krijg, maar bij mij werkt het dus helaas niet zo.

Volgens mij hangt het samen met moeheid. Slapen is dus dé oplossing maar dat is nu lastiger dan bij een eerste haha. Tess doet geen middagdutjes meer en op mijn vrije dagen zit uitslapen er ook niet in.

Is een tweede zwangerschap anders?

Ja! Er zitten ook veel positieve verschillen tussen het eerste trimester van mijn eerste en tweede zwangerschap. Ik vind het idee van het hebben van een kind niet eng meer, raak niet in de stress van alles wat er geregeld of gekocht moet worden (ik wist namelijk werkelijk 0,0 van baby’s). We hebben natuurlijk nog veel spulletjes in huis en ik laat me niet meer zo gek maken.

Tijdens mijn eerste zwangerschap voelde ik me, naar mate het tweede trimester vorderde, steeds beter. Met 25 weken voelde ik me zelfs energieker dan ooit. Zou dat nu ook zo gaan? Binnenkort ga ik een weekje met mijn moeder en Tess naar Spanje om even op te laden. Daarna hoop ik weer wat meer energie te hebben. Dus kom maar op met het tweede trimester!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

 1. petracupcake
  27 augustus 2019 / 10:04

  Geniet van je opkomende vakantie en hopelijk vind je genoeg rust!

 2. 3 september 2019 / 08:01

  Heerlijk om er straks even tussenuit te gaan. Lekker van genieten en hopelijk wordt de misselijkheid snel minder, lijkt me echt heel vervelend.

 3. 3 september 2019 / 08:02

  Wat een heerlijk vooruitzicht, alvast een hele fijne vakantie. Geniet er lekker van. Hopelijk wordt de misselijkheid snel minder, lijkt me heel erg vervelend.