Fake make-up kopen via Aliexpress

Fake make-up kopen via Aliexpress

Regelmatig lees ik op Internet berichtjes van vrouwen die tippen waar op Aliexpress je voor 5 euro een replica lipstick van MAC kunt kopen. Ik moet dan echt mijn best doen om niet te reageren maar gelukkig heb ik BeautyOpinie haha. Dus kan ik je vandaag precies vertellen hoe ik hier over denk en waarom je dit gewoon NIET MOET DOEN.

Voor een dubbeltje op de eerste rang zitten

Een tijdje geleden schreef ik een blog over goedkope sieraden die ik in China had besteld. Dat was niet echt een succes maar wel het startsein voor mijn kennismaking met de wondere wereld van Aliexpress.

Wat ik van Aliexpress vind weet ik nog steeds niet zo goed. Aan de ene kant vind ik het zonde dat mensen zoveel troep bestellen, dat alles steeds goedkoper moet en dat we minder bij de ondernemer om de hoek kopen. Maar eerlijk is eerlijk; mijn telefoonhoesjes, die ik normaal bij een winkel hier in de stad koop, zag ik op Aliexpress voor minder dan de helft van het geld. Exact hetzelfde! Tsja dan is mijn keuze snel gemaakt. En nu ik me er in verdiept heb scoor ik af en toe hele goede deals. Miskopen? Dat gebeurt me bijna niet meer!

Nep make-up kopen op Aliexpress

Via Facebook volg ik groepen waar mensen Aliexpress tips delen. Daar doe ik wel eens ideetjes op maar ik lees er ook over namaak producten. Niet alleen schoenen en kleding maar ook make-up. En dat is iets waar ik enorm van schrok. Je leest dit soort berichten niet af en toe maar ik zie ze vrijwel elke dag. Er zijn heel veel vrouwen die deze producten kopen! Die tips met elkaar delen over (niet te onderscheiden van echt) MAC lipsticks, complete geursets van Chanel of make-up van Jeffrey Star en Huda Beauty. Het enige dat ik denk is: NEEEEEEEEE! Omdat ik geen ongevraagde discussies wil aangaan met mensen die ik niet ken bijt ik dan altijd wijselijk op mijn lip, maar LIEVE MENSEN, KOOP GEEN NEP MAKE-UP OP ALIEXPRESS!

Waarom moet je geen fake make-up kopen via Aliexpress?

Omdat de wetgeving in China simpelweg anders is dan in de EU. Laat ik voorop stellen dat iedereen lekker moet doen waar hij of zij zich zelf prettig bij voelt. Maar weet dat er risico’s zitten aan het kopen van fake make-up producten uit China.

De regels in China zijn een stuk soepeler dan in Europa dus het kan zijn dat de producten die jij koopt helemaal niet getest zijn. Lekker dan, heb je een nieuwe mascara, krijg je er een oogontsteking van! Of misschien wel erger. We hebben het in Nederland regelmatig over of parabenen schadelijk zijn, of je wel minerale olie moet gebruiken en wat nog meer. Of jij je nu bezig houdt met schadelijke ingrediënten of niet, in China is de overheid een stuk soepeler als het gaat om wetgeving omtrent ingrediënten. Ik heb regelmatig gelezen over onderzoeken waaruit bleek dat die namaak producten schadelijke ingrediënten bevatten. Je weet helemaal niet wat er in de make-up zit. Want de verpakking en de ingrediëntenlijsten (als die er al zijn) zijn nep.

Vergeet ook vooral niet dat het strafbaar is. Als de douane jouw pakje onderschept kun je flinke boetes krijgen. Spaar dan even door en trakteer jezelf op écht iets moois. Of kies gewoon voor een product dat je makkelijker kunt betalen. Er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel betaalbare producten te koop die echt niet onderdoen voor dure merken. Je vindt er op mijn blog genoeg!

Fake make-up kopen via Aliexpress, doe jij dat wel eens?

Foto shutterstock

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties

 1. 23 september 2018 / 05:21

  Ik koop alleen hobby spullen op Ali. Ik zou never nooit make up daarop kopen.

 2. 23 september 2018 / 08:30

  Nope, mij niet gezien inderdaad, ik koop wel eens een gadget-achtig iets of leuk notitieboek maar eigenlijk altijd via Wish, ik vind die site net wat overzichtelijker dan Aliexpres maar make-up of huidverzorging zou ik nooit doen, mijn huid is me lief

 3. 23 september 2018 / 11:26

  Ik doe er ook niet aan mee omdat ik het gsowieso een fijn idee vind en je ook niet weet met welke ingrediënten het is gemaakt of onder welke omstandigheden de producten zijn gemaakt en mocht er iets mis zijn dan kun je er niemand op aanspreken. Ik ben zelf op het moment een beetje klaar met aliexpress, ik kocht een rugzak (ook veel goedkoper dan in NL), kreeg popcorn bakjes en heb nu een dispuut dat nergens over gaat (volgens mij snappen ze het bij aliexpress niet, ze zeggen het pakketje was toch niet leeg..? nee maar er zat het verkeerde in duuhh) echt heel vervelend. Je hoort zoveel positieve verhalen, dus dit had ik niet verwacht. Hopelijk komt het nog goed en anders kan ik naar mijn geld fluiten en heb ik mijn lesje dubbel en dwars geleerd.

 4. 23 september 2018 / 12:43

  Ik ben het helemaal met je eens! Ik vind het heerlijk om op Aliexpress dingetjes te kopen, maar zeker geen make-up. Ik durf dat ten eerste écht niet aan vanwege de ingrediënten en ten tweede is het namaakproduct vaak nooit zo goed als het echte.

 5. 23 september 2018 / 16:34

  Ali verziekt de economie. Ik koop er niks en daarnaast heb ik een hekel aan alles wat nep is, makeup, kleren, tassen. Als je iets wilt zul je moeten sparen of ne zal het nooit hebben. Leuk zeg als jij een goed idee hebt en piete puk maakt het voor 2 dubbeltjes na.

 6. ByChristiana
  26 september 2018 / 06:00

  Ik heb nog nooit wat gekocht via aliexpress, ik vind het over het algemeen gewoon rotzooi. En inderdaad; make-up al helemaal. Ik vind het sowieso heel erg dat er zoveel make-up in inloop is wat gewoon vol schadelijke stoffen zit, zeker omdat het ook vaak gaat om kinder make-up. Mijn nichtje is gek op make-up, maar gelukkig snapt ze dat ze veel beter spulletjes van bijvoorbeeld essence of etos kan kopen dan kinder make-up van bijvoorbeeld intertoys o.i.d. Ik keek eens een keer op het etiket daarvan en dat is alleen maar chemisch!

 7. nicolished
  30 september 2018 / 14:39

  Ik vind het zo goed dat je dit deelt. Ik zeg het ook altijd tegen iedereen die het maar horen wilt, doe het niet! Het is inderdaad gewoon gevaarlijk en je wilt zeker niet zo’n boete aan je broek hebben hangen. Daarnaast vind ik het gewoon helemaal niet netjes tegenover het merk. Zo’n merk, hoe groot of klein het ook is, steekt veel geld moeite en energie in het maken van zo’n product en het wordt dan klakkeloos gekopierd. Nee daar pas ik voor. Ik heb het zeker wel eens geprobeerd toen ik een stuk jonger was, maar ik ben er nooit fan van geweest.