Mijn favoriete zonnebrandcrèmes voor je lichaam

keer minerale SPF voor je lichaam

Verscheen er gister nog artikel met vijf fijne minerale zonnebrandcrèmes voor je gezicht, vandaag laat ik je mijn favorieten zien voor de rest van lichaam. Allemaal zonder witte waas, geschikt voor ieder huidtype en op verzoek met minerale zonnefilters. Op één na dan maar daar móest ik je gewoon over vertellen. Onmisbaar deze zomer!

Beste zonnebrandcrèmes voor ieder huidtype

Zenz Sun oil SPF 30 & Zenz Oil treatment – €30,95 & €37,95*

Zenz is een merk dat bekend staat om haar hoogwaardige kappersproducten, die goed voor mens en milieu zijn. Maar ze hebben dus ook een zonbeschermingslijn met zonneoliën met UVA en UVB bescherming. De sun oil no. 94 vind ik de fijnste. Dit is een zonbescherming zonder parfum die naast minerale zonnefilters avocado en vitamine E bevat. In principe kun je ‘m voor je gezicht, haar en lichaam gebruiken maar ik gebruik ‘m vooral voor dat laatste. Heerlijk om je lijf mee in te smeren als je aan het zwembad ligt. Let wel op met kleding want producten op oliebasis, zoals deze, veroorzaken snel vlekken. Ik heb dat niet voor je uitgetest haha maar wilde het toch meegeven.

De Zenz Oil treatment hoort eigenlijk niet in deze blogpost thuis, want hij bevat géén SPF. Deze treatment bevat koudgeperste biologische avocado- en abrikozenpitolie, is geschikt voor je huid en haar en heeft een heerlijke kruidengeur. Ik ontving deze olie van Zenz en MOEST ‘m gewoon even aan je laten zien. Ondanks dat ‘ie geen SPF bevat. Het is namelijk een heel fijn product en perfect om je huid te verwennen na blootstemming aan de zon.

Zenz zonnecreme review

Avène Minerale Melk Factor 50 – €21,90

De populaire Avène minerale melk met factor 50+ mag ook niet in dit lijstje ontbreken. Deze zonnebrandcrème bevat geen parfum en is daardoor erg geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Hij beschermt tegen UVA en UVB stralen en bevat alleen maar minerale zonnefilters, helaas wel nano. Dat heeft nooit mijn voorkeur maar zorgt er wel voor dat de zonnebrandcrème geen witte waas achterlaat. De crème zelf voelt, zoals je regelmatig ziet bij producten met minerale filters, een beetje stroef aan. Daarom was ik mijn handen na het insmeren altijd even. Ik vind deze zonnecrème dus zeker een aanrader maar is niet mijn persoonlijke favoriet.

Avène Minerale Melk Factor 50 review
Avène Minerale zonnerbrandcreme review

Loveli Sun cream SPF 30 – €9,99*

De Loveli Sun cream heeft dat stroeve gevoel niet en bevat bovendien alleen maar minerale filters zónder nano technologie. Deze zonnebrandcrème geeft bescherming tegen UVA en UVB stralen en is ook nog eens lekker betaalbaar. Wat ik erg fijn vind aan de Loveli Sun cream is dat hij prettig uitsmeert, de substantie is dun, trekt snel in en laat geen witte waas achter. Het enige nadeel dat ik kan verzinnen is dat deze zonnebrandcrème zó dun is dat hij snel uit de tube loopt. Hopelijk komt Loveli ooit nog met een andere verpakking maar zelfs zonder blijft dit één van mijn ultieme favorieten.

Voordeel van deze verpakking is wel dat hij niet gemaakt is van plastic maar van suikerriet. Erg duurzaam dus! En hij bevat ook nog eens mooie ingrediënten als arganolie, avocado-olie en macadamia-olie. Al die plussen maakt dat dit mijn favoriete zonnebrandcrème uit deze blogpost is.

loveli zonnebrandcreme review
loveli zonnebrandcreme ervaringen

Drs. Leenarts suncare SPF 30 – €27,95

Tot slot een product dat geen minerale maar chemische zonnefilters bevat, maar wel alleen maar hele mooie! De Drs. Leenarts suncare SPF 30 gebruik ik al een jaar of twee, voor mijzelf en de kids. Hij bevat geen parfum en is daardoor geschikt voor gevoelige huidjes. Smeert makkelijk uit, trekt snel in en laat geen witte waas achter. Bovendien heb ik het gevoel dat dit product helpt tegen zonnebrandallergie. Of het oorzaak-gevolg is weet ik niet maar sinds ik deze zonnebrandcrème gebruik heb geen last meer van rode bultjes en jeuk tijdens het zonnen. Het enige nadeel vind ik de geur, hij ruikt iets muffig. Maar al met al is dit zeker een aanrader en is het één van mijn favoriete zonnebrandcrèmes voor het lichaam.

Wil je er meer over weten? Vorig jaar schreef ik een uitgebreide Drs. Leenarts suncare SPF 30 review.

Drs leenarts zonnebrandcreme review

Zitten er in deze zonnebrandcrèmes voor het lichaam favorieten van jou bij? Wat is jouw favoriete zonnebrandcreme?

Producten met een * heb ik ontvangen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

  1. 20 mei 2021 / 15:06

    Wat fijn om je favorieten te zien, ik vind een goede zonnebrand vinden soms best lastig en blijf daardoor ook altijd bij mijn oude vertrouwde favorieten. 🙂

  2. 23 mei 2021 / 19:25

    De zonnebrand crème van Loveli heb ik ook liggen, maar nog niet echt uit kunnen proberen. Hopelijk snel beter weer. Ik ben ook erg benieuwd naar Drs. Leenarts. Wil daar ook eens wat spullen van gaan halen voor mijn dochter, zij heeft namelijk echt een extreem gevoelige huid.