Fijne producten om je gezicht te reinigen

tips verwijderen makeup

Een mooie huid begint bij goede reiniging, daar ben ik van overtuigd. In deze blogpost deel ik daarom vijf producten die ik momenteel gebruik om mijn make-up te verwijderen. Vijf verschillende manieren om je huid schoon te maken, dus er zit voor ieder wat wils bij.

Beautyles nummer één

Ga nóóit slapen met make-up op, leerde ik als tiener van mijn moeder. Hoe laat het ook werd of hoe moe ik ook was, altijd haalde ik mijn make-up eraf. Op korte termijn was dat om te voorkomen dat mijn wimpers afbraken van die talloze lagen mascara of dat ik opstond met dikke ogen. Maar ook op lange termijn had het effect. Ik ben er van overtuigd dat mijn investering in fijne gezichtsreiniging heeft bijdragen aan de goede conditie van mijn huid.

Nog steeds haal ik elke avond mijn make-up eraf. Elke dag. En draag ik een dagje geen make-up? Ook dan reinig ik mijn huid. Loop maar eens een dag in de stad en ga ‘s avonds met een wit watje over je gezicht. Je zult je verbazen hoeveel vuil eraf komt.

Vijf aanraders:

fijne gezichtsreinigers

Garnier Skin Naturals oog make-up remover en micellair water

Één van mijn favoriete producten om mijn oogmake-up te verwijderen is de Garnier Skin Naturals Versterkende Oog Make-up Remover 2 in 1. Dit is een 2 fasen reiniger die je elke keer goed moet schudden. Op die manier mengt een olie zich met een water emulsie en daarmee verwijder ik in no time mijn mascara. Zonder hard te moeten schrobben of een vettige waas als resultaat.

Naast de oog make-up remover van Garnier staat er ook altijd een fles micellair water van dit merk in mijn badkamer. Ik vind het één van de fijnste micellair reinigers die ik door de jaren heen heb gebruikt en de prijs/kwaliteit verhouding is goed.

Voor wie niet meer weet wat een micellair water is; hierin zitten speciale micellen die vuil aan trekken als een magneet, waardoor make-up en in poriën opgehoopt vuil gemakkelijk verwijderd wordt.

Garnier Skin Naturals oog make-up remover ervaringen

Banila Co. clean it zero purifying

Ook onmisbaar in dit favorietenlijstje: een reinigingsbalsem. Heel geschikt als je een milde gezichtsreiniger zoekt. De Banila Co. Clean it zero purifying reinigingsbalsem heb je hier misschien al eerder gespot. Ik gebruik hem nog steeds graag voor het verwijderen van mijn make-up. Er zit geen zeep of alcohol in en daardoor is ‘ie erg geschikt voor de gevoelige huid. Bovendien heeft ‘ie een kalmerend effect, fijn!

Ervaringen Banila Co. clean it zero purifying

Vichy Pureté Thermale

Gebruik je liever een product dat schuimt? Dan vind ik de Vichy Pureté Thermale een aanrader. Deze reiniger is iets diepgaander en bevat dan ook sulfaten (daardoor schuimt het ook!). Toch reageert mijn huid er goed op. Zonder trekkerig gevoel en de geur is heerlijk fris. Lekker voor de zomermaanden.

Vichy Pureté Thermale ervaringen

Gebruik je liever helemaal geen extra producten?

Dan is een reinigingsdoekje misschien een optie voor je. Dan bedoel ik niet die handige alles-in-1 schoonmaakdoekjes, want die bevatten vaak ingrediënten waar je huid niet vrolijk van wordt. Ik bedoel een make-up eraser. Een mega zacht fluffy doekje waarmee je zelfs de zwaarste make-up heel makkelijk verwijdert. En ja, dat werkt écht!

fijne producten om je gezicht te reinigen

Ik heb deze producten ontvangen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

  1. 12 maart 2021 / 08:25

    Ik gebruik al jaren het micellair water van Garnier. Ik maak wel eens een uitstapje naar een ander merk, maar ik kom toch elke keer weer uit op deze variant. Ik ben nu ook wel benieuwd naar de oog make-up remover.

  2. 14 maart 2021 / 13:59

    De producten van Garnier heb ik ook echt jaren gebruikt, heel fijn! Momenteel gebruik ik Kruidvat en Lancome.

  3. 15 maart 2021 / 15:49

    Ik gebruik zelf ook micellair water van Garnier, maar dan de olie-variant. Die werkt echt fantastisch en haalt zoveel viezigheid en make-up van mijn gezicht!