Florena Fermented Skincare

florena skincare ervaringen

Heb jij Florena Fermented Skincare al gespot? Je koopt ze gewoon bij de drogisterij en ze staan momenteel o-ver-al in de spotlights. Niet zo gek, want deze natuurlijke huidverzorgingsproducten bevatten ingrediënten die ontstaan zijn uit fermentatie. Denk je nu: ‘What?’ Lees dan snel verder want ik vertel je er alles over.

Huh, fermentatie? Wat is dat?

De basis van Florena Fermented Skincare is fermentatie. Dat is een natuurlijk proces waarbij een grondstof van wordt omgezet (of afgebroken) door micro-organismen, zoals bacteriën, schimmels en gisten. Dat klinkt misschien vies maar dat is het absoluut niet. Wist je bijvoorbeeld dat het een veel gebruikt proces is bij voedsel? Yoghurt, kaas en zelfs wijn zijn zomaar een paar voorbeelden waarbij dit proces gebruikt wordt. Het is veilig en bovendien vaak ook nog eens erg gezond! Bijvoorbeeld omdat het producten beter verteerbaar maakt of stoffen worden omgezet.

Florena Fermented Skincare review

Dat proces kun je natuurlijk ook in skincare toepassen, en dat is precies wat Florena Fermented Skincare doet. De natuurlijke ingrediënten van de producten van dit merk worden door een fermentatieproces omgezet in krachtigere voedingsstoffen, die nóg meer effect hebben. Je snapt vast dat ik dat zelf wel eens wilde uitproberen dus ik heb de volgende producten voor je getest:

florena skincare review

Florena Fermented Skincare Radiance gezichtsolie – €30,99

Mijn favoriete product van Florena Fermented Skincare is de radiance gezichtsolie. Hierin zijn bloemen van roze helichrysum en gefermenteerde saffloer olie toegevoegd wat zorgt voor een zachte, gladde huid. De flacon is fijn in gebruik en ziet er bovendien prachtig uit. De olie ruikt héérlijk en heeft (net als alle andere producten van Florena) een sterke bloemige geur. Ik breng deze olie graag puur aan voor het slapen gaan maar je kunt ook gemakkelijk 1 of 2 druppels aan je eigen crème toevoegen om die wat voedender te maken.

Florena Fermented Skincare Radiance Gezichtsolie review

Florena hydrating day and night cream – €20,99

Florena heeft in haar assortiment meerdere crèmes die opvallen vanwege hun kleine formaat, terwijl ze toch echt 50ml inhoud bevatten. Dit doet het merk om minder plastic te gebruiken. Sowieso werken ze alleen maar met gerecyclede en recyclebare materialen. Deze potjes zijn dus helaas wel van plastic maar wel gemaakt van minimaal 97,5% gerecycled plastic en licht van gewicht.

De afgelopen weken heb ik de hydrating day and night cream gebruikt waar ik erg enthousiast over ben. Deze crème bevat gefermenteerde camellia en gefermenteerde olijfolie wat hem erg voedend maakt. Toch heeft hij een lichte structuur, trekt ‘ie snel in en kan ik snel daarna mijn make-up aanbrengen. Bijzonder aan deze crème is ook weer die bloemige, een tikje zoete geur. Hij is behoorlijk aanwezig, maar ik hou ervan!

florena hydrating day and night cream review

Florena anti age day cream – €30,99

Liever een dagcrème met anti-aging effect? Daarvan heeft Florena zowel een dag- als nacht uitvoering in haar assortiment. Ook deze crèmes bestaan allebei voor 99% uit natuurlijke ingrediënten, zoals onder andere gefermenteerde Postelein en gefermenteerde Lactobacillus. Hij is wederom vol van structuur maar absoluut niet vet en trekt snel in. Bovendien heb je er maar weinig van nodig, let dus even op dat je niet te veel gebruikt.

florena anti age day cream

Florena gezichtsreinigingsbar – €8,99

Tot slot heeft Florena Fermented Skincare ook een aantal reinigingsproducten in haar assortiment, waarvan ik vooral met de reinigingsbar heel erg blij ben. Want goed voor je huid én het milieu. Aan deze bar is gefermenteerde Jasmijn en gefermenteerde Engelwortel olie toegevoegd wat hem heel mild maakt. Ook hier valt direct weer die bloemige geur op. Je moet er van houden, but I love it!

Florena gezichtsreinigingsbar

Heb jij al ervaring met de producten van Florena Fermented Skincare?

Ik heb deze producten ontvangen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

  1. 8 september 2021 / 05:58

    Ik heb de producten momenteel ook in gebruik dus ik ben ook al bezig met een review;-) Leuk hè, die bloemetjes erbij in het pakketje;-)

  2. Karen Cloetens
    8 september 2021 / 08:19

    Superinteressant artikel om lezen! Heb zelf dit soort producten van Whamisa maar koop ze in kleine potjes/flesjes omdat ze zo prijzig zijn. Alvast een alternatief om eens uit te proberen nu!