Review | Foamie Shake Your Coconuts Shampoo bar

foamie shampoo bar review

Ben jij al into shampoo zonder plastic verpakking? Dan heb je ongetwijfeld van de populaire Foamie shampoo bars gehoord. Of ze ook de moeite waard zijn lees je in deze review want ik heb de Foamie Shake Your Coconuts Shampoo uitgebreid voor je getest.

Foamie Shake Your Coconuts Shampoo review

Dat we ons bewuster moeten zijn van de hoeveelheid afval die we produceren is onontkoombaar. Daarom vind ik het dan ook fantastisch dat ‘zero waste’ beauty steeds populairder wordt. Onlangs liet ik je al de fijne reinigingsbars van NIVEA zien en kort daarna besloot ik dat ik ook maar eens aan de shampoo bar moest. Één van de populairste merken op dat gebied is denk ik toch wel Foamie.

De bars van de merk worden verkocht in een kartonnen verpakking. Foamie gebruikt helemaal geen plastic, alles is zero waste en bovendien vrij van sulfaten, siliconen, PEG en minerale olien. Ik ging voor de Foamie Shampoo Bar Shake Your Coconuts waarvoor je gemiddeld €5,99 betaalt.

foamie shampoo bar ervaringen

Deze shampoo bar is geschikt voor ‘normaal’ haar. Ik vraag me dan altijd af wat normaal is? Ik vat het maar op als ‘meest doorsnee’ en merk dat mijn haar na het gebruik van de shampoo ‘normaal’ aanvoelt.

Heb je nog niet eerder een shampoo bar gebruikt? Het werkt heel simpel: wrijf de bar tussen je handen tot er schuim ontstaat, breng dit aan op je haar en masseer het goed in. Je kunt trouwens ook de shampoo bar rechtstreeks over je haar wrijven maar persoonlijk vind ik dat minder fijn.

foamie shampoo bar coconut review

Ben je klaar met het wassen van je haar? De Foamie shampoo bars zitten aan een touwtje, om de bar in je douche op te hangen zodat ‘ie goed kan drogen. Handig!

review foamie shampoo bar coconut

Foamie shampoo bar ingredienten

Als ik de ingrediëntenlijst van de Foamie Shampoo Bar Shake Your Coconuts bekijk valt me op dat er inderdaad geen agressieve sulfaten in zitten. Mijn oog valt op een vette alcohol soort, milde (en natuurlijke) reinigers, water, glycerine en koskosolie. Dat laatste heeft een hydraterende en voedende werking heeft op je haar. In de lijst zie ik trouwens ook parfum. Persoonlijk vind ik dat niet erg, het zorgt voor een hele milde en lekkere kokosgeur.

foamie shampoo bar ingredients

En, is de Foamie Shake Your Coconuts Shampoo fijn?

Absoluut! Deze shampoo bar heeft een milde, fijne kokosgeur waarvan je ook gedurende de dag af en toe nog een vleugje herkent. In vergelijking met andere shampoo bars die ik heb geprobeerd schuimt Foamie gemakkelijk, een groot pluspunt wat mij betreft want dat mis ik nog wel eens. Bovendien maakt ‘ie m’n haar schoon en zacht zonder het uit te drogen. Ik ben fan!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

  1. 23 augustus 2021 / 11:05

    Ik heb ook wel eens shampoo bars geprobeerd, maar ik blijf toch de voorkeur geven aan vloeibare producten!

  2. 29 augustus 2021 / 08:10

    Klinkt fijn, maar zelf houd ik het bij vloeibare shampoo. Ik heb eerder dit jaar een shampoo bar van Garnier gebruikt die ik in gebruik fijn vind, maar merk dat ie op een gegeven moment toch in de kast blijft liggen.

  3. 30 augustus 2021 / 09:50

    Ik ben ook groot fan van de bars van Foamie. Heb je de body scrub al geprobeerd? Dat vind ik namelijk ook echt een aanrader.