Je eigen digitale huidanalyse met de FOREO LUNA fofo

Review FOREO LUNA fofo

Ik heb weer iets tofs ontdekt! Een apparaatje dat je digitale skincare assistent belooft te zijn en de FOREO LUNA fofo heet. Vandaag review ik ‘m uitgebreid en vertel je wat ik ervan vind.

Jouw eigen unieke huidverzorgingsroutine

Een gezichtsborstel die je huid analyseert en elke dag vertelt hoe het met jouw huidconditie gesteld is? Dat klinkt misschien als toekomstmuziek óf een mega dure gadget maar niets is minder waar. In december ontdekte ik de Foreo LUNA fofo, een toffe beauty gadget aangedreven door kunstmatige intelligentie die je elke dag helpt met je huidverzorging. Klinkt tof he? Vond ik ook, dus dat heb ik voor je getest!
FOREO LUNA fofo review

Review | FOREO LUNA fofo

De FOREO LUNA is sinds half december op de Nederlandse markt en is een elektrische gezichtsborstel maar dan nét even anders. Het is namelijk een slimme beauty coach die je via een app kunt raadplegen. Die app vertelt je precies hoelang je de borstel moet gebruiken, op welk deel van je gezicht, en hoe het met je huidconditie gesteld is. Hij is verkrijgbaar in zeven toffe kleuren en is te koop bij Douglas voor €89.
Werkt de FOREO LUNA fofo echt

Hoe gebruik je de FOREO LUNA fofo?

Nou, dat is super simpel. Breng wat van je favoriete reiniger aan op je gezicht en masseer het één minuut met het apparaatje in, afspoelen en klaar! Aan de achterkant zie je 2 huidsensoren die het vochtgehalte in je huid meten, de resultaten daarvan worden naar een app gestuurd waarmee je inzicht krijgt in die resultaten.
FOREO LUNA fofo ervaringen

De FOREO app download je gratis en is eenvoudig in gebruik. De eerste keer maak je een profiel aan en houd je de sensoren een aantal seconden op je voorhoofd, wangen en neus; je volgt stap voor stap de instructies in de app. Na deze meting vertelt de app je hoe het met jouw huidconditie gesteld is. Je kunt een score van 100 halen, de mijne begon op 50. Ai, werk aan de winkel dus!
Hoe werkt de FOREO LUNA fofo

Nadat je de eerste meting hebt gedaan, kun je de komende twee weken zonder de app je FOREO LUNA fofo gebruiken.  Weet je niet precies hoe het werkt? Dan kun je de app er ook bij houden, die vertelt je precies hoelang je de gezichtsborstel op je gezicht moeten houden en op welke plek. Je hebt de app niet persé nodig, het apparaatje onthoudt jouw reinigingsroutine totdat je een week of 2 later weer een meting doet. Is je huidconditie dan verbeterd óf verslechterd? Dan past het apparaatje de behandeling daarop aan.
FOREO LUNA fofo handleiding

Is de FOREO LUNA fofo fijn?

Absoluut! Een jaar of twee geleden kocht ik een Mia Clearasoninc en als ik die vergelijk met de Fofo vind ik deze absoluut fijner. Hij is gemaakt van siliconen, daardoor sneldrogend en voelt superzacht aan. Bovendien is dit hygiënischer dan nylon borstels, is de fofo hyperallergeen, vrij van ftalaten en BPA en hoef je hem niet op te laden omdat ‘ie op batterijen werkt. Dat vind ik ideaal. Volgens de fabrikant gaat ‘ie zo uit de verpakking maar liefst 400 keer mee en kan je er dus een heel jaar mee doen zonder de batterijen te vervangen.

De app is makkelijk in gebruik maar wel erg basic. Ik zou het gaaf vinden als FOREO deze nog uitbreidt, zodat je je nog bewuster wordt van je reinigingsroutine en de fofo een onmisbare skincare assistent wordt.

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties

 1. 4 januari 2019 / 06:16

  Wat een interessante ontwikkeling zeg. Klinkt als een goed product voor mijn eigenwijze huid.

 2. 4 januari 2019 / 07:47

  Love dit apparaatje, ik gebruik ‘m ook graag! 🙂

 3. 4 januari 2019 / 19:30

  Wat een super leuke gadget! Merkte je ook op een gegeven moment dat de conditie van je huid beter werd en je dus een hogere score kreeg?

  • Natascha
   Auteur
   5 januari 2019 / 12:21

   Dat is een hele goede vraag! Ik vind het alleen lastig om er een objectief antwoord op te geven. Ik heb eigenlijk nog nooit echt een verandering gemerkt aan mijn huid, bij welk reinigingsapparaat dan ook. Denk dat dat komt omdat ik mijn huid sowieso goed en grondig reinig (echt serieus altijd, zelfs na het uitgaan haha) en daarnaast ook goed verzorg. Dus nee ik merk niet echt verschil, en kreeg ook geen hogere score maar of ik representatief ben vraag ik me af.

 4. ByChristiana
  5 januari 2019 / 06:53

  Dit vind ik dus echt super interessant. Ik denk altijd dat ik goed voor mijn huid zorg, maar wie weet zegt zo’n apparaatje heel wat anders;-)

 5. 6 januari 2019 / 13:32

  Wat een mega handige tool is dit zeg. Ik gebruik zelf meestal de Philips Visapure maar dit is inderdaad een stuk hygienischer! Ook handig dat het je huid kan meten!

 6. 6 januari 2019 / 19:36

  Waaat, hoe tof is dit? Hoe verzinnen ze het. Ik wil hem, alleen al om te kijken wat mijn huidwaardes zijn, haha! Sowieso is de Foreo een ontzettend fijn ding, maar deze update is echt tof.