DIY! Een budget french pedicure behandeling

DIY! Een budget french pedicure behandeling

Zijn jouw voetjes nog niet summerproof maar vind je een professionele pedicure behandeling te duur? Je kunt het ook prima zelf doen! Vandaag laat ik je zien hoe je je eigen voeten kunt verzorgen én gelijk een french pedicure kunt aanbrengen. En dat allemaal op een hele makkelijke manier die ook nog eens budgetproof is! Ik vertel je welke budgetproducten voor mij onmisbaar zijn en hoe ik zelf een french pedicure aanbreng. Kijk je mee?
French pedicure

Do it yourself pedicure behandeling

Stap 1

De eerste stap in je pedicure behandeling is het schoonmaken van je voeten. Pak er een voetenbadje bij en laat je voeten hier 10 minuutjes in weken. Heb je geen voetenbad? Een emmer werkt ook prima hoor. Strooi er wat badzout in, gebruik een bruistablet of pak wat van je favoriete doucheschuim. Wat je ook maar in huis hebt. Hmmm, niet alleen je voeten worden lekker zacht en schoon, het is ook gelijk een ultiem relaxmomentje.

Stap 2

Nu je voeten lekker zacht zijn, kun je ze makkelijker in shape brengen. Ik begin met de Scholl elektrische voetvijl voor het grove werk. Je hebt deze vijl misschien wel eens voorbij zien komen en ik kan hem je echt aanraden! Ik kocht de mijne vorig jaar voor een kleine 30 euro. Dat is even een investering maar ik doe er nu al ruim een jaar mee en heb sindsdien heel wat bezoekjes aan de pedicure overgeslagen. Wil je meer over deze vijl weten? Mijn review van vorig jaar staat nog steeds online.
French pedicure

Stap 3

Dan is het tijd voor het fijnere werk. Eerst pak ik een houten bokkenpootje waarmee ik mijn nagelriemen heel voorzichtig terugduw. Vervolgens knip ik mijn nagels netjes recht af en haal ik eventuele viezigheid onder mijn nagels weg. Tot slot vijl ik ze nog lichtjes bij met een nagelvijl. Mijn favoriet aanrader hiervoor is trouwens de 4 in 1 profile nagelvijl van Essence. Lekker betaalbaar en heel fijn in gebruik. Nu weer even je voeten schoonmaken en klaar is je basis pedicure behandeling!

French pedicure

Van de french manicure heb je ongetwijfeld wel eens gehoord, maar wist je dat er ook een french pedicure bestaat? Heel simpel gezegd is dit precies hetzelfde als een french manicure, alleen dan op je teennagels: een licht roze basis kleur op je teennagels met aan de bovenkant een witte of gekleurde rand. Zelf draag ik in de zomer super vaak een klassieke french pedicure met witte rand, lekker vrouwelijk!

Denk je dat het lastig is om een french pedicure of manicure te maken? Dat hoeft echt niet! Zelf ik, met mijn enorm lompe motoriek, kan het. Mijn geheim is de Essence tip painter. De Essence tip painter heeft een dunne punt waarmee je heel gemakkelijk lijnen kunt zetten.
French pedicure

Stap 4

Je pakt vervolgens de Essence tip painter en volgt de contouren van je nagel. Zo simpel klinkt het, en zo simpel is het eigenlijk ook. Door het fijne dunne kwastje gaat dit super easy. Wat voor mij de truc is; laat de nagellak wat naar de onderkant van het kwastje lopen. Je krijgt dan een dikke druppel aan de onderkant. Laat die vervolgens op je nagel vallen en veeg het rustig uit. Je moet alleen wel even geduld hebben want het drogen duurt zo wel eventjes. Ik combineer een french pedicure vaak met een relax momentje voor mezelf. En je kunt gewoon rondlopen, alleen even opletten dat je je tenen niet stoot.
French pedicure

Stap 5

Zodra de lak bijna droog is pak je de roze nagellak. In principe maakt het niet uit welke lak je gebruikt, kies er gewoon één die jij fijn vindt. Lak je nagels nu helemaal, dus over het witte gedeelte heen. Natuurlijk moet je ook dit weer laten drogen. Is je geduld nu op? Het mijne meestal wel hihi vandaar dat ik nu vaak de Essence dry drops erbij pak. Deze druppels zorgen ervoor dat mijn nagels véél sneller droog zijn. Ideaal!
DSC00275

En klaar is je French pedicure!
French pedicure

Verzorg jij je voeten in de zomer ook altijd net even wat vaker dan in de winter? En ga je wel eens naar de pedicure?

Volg:
Share:

17 Reacties

 1. 12 juli 2016 / 04:50

  Wauw mooi gedaan! Ik draag zelf meestal gewoon een kleurtje want heb echt enorm lelijke voeten en nagels door jarenlang klassiek ballet. Ik ben jaloers op jouw voeten, haha!

  • 13 juli 2016 / 18:59

   Probeer het eens hihi dat dacht ik ook altijd namelijk;)

 2. 12 juli 2016 / 07:10

  Leuke tip, die tip painter. die ken ik nog niet. Ik heb laatst mijn nagels weer verzorgd, ik merk door mijn leeftijd dat mijn nagels steeds harder (lees..lelijker) worden dus dat ga ik vaker doen. Ik heb de Kruidvat eeltverwijderaar.. zo een ding vind ik nu onmisbaar!

  • 13 juli 2016 / 18:59

   Daar heb ik inderdaad ook goede verhalen over gehoord, en is goedkoper ook 🙂

 3. 12 juli 2016 / 07:53

  Ik probeer mijn voeten elke avond in te smeren met de Lush lemony flutter, die maakt ze lekker zacht. Mijn nagels doe ik vaak met een leuk kleurtje nagellak. Jouw nagels zien er ook mooi uit zo!

  • 13 juli 2016 / 18:58

   Dat is ook een goede tip! Die heb ik nog staan, moet ik eens gaan gebruiken voor mijn voetjes 🙂

 4. 12 juli 2016 / 08:20

  Als ik dit zo lees, denk ik: Oeps. Ik moet echt beter voor mijn voeten gaan zorgen. Ik vergeet die ‘dingen’ steeds, haha. Wat is die witte rand jou goed gelukt, trouwens. Zo soepeltjes gaat dat mij niet af, hoor! Ik geef meestal op na de derde teen :’-)

  • 13 juli 2016 / 18:58

   Dank je wel meis! En echt, het is niet moeilijk! Ik denk ook altijd dat ik dit soort dingen niet kan hihi.

 5. 12 juli 2016 / 10:27

  Vroeger deed ik nog wel eens zo’n wit randje, maar nu eigenlijk nooit meer. Ik moet echt beter voor mijn voeten zorgen!

 6. 12 juli 2016 / 17:28

  Heel mooi gedaan! op mijn voeten zou ik het zelf echt niet kunnen haha. Ik deed het vroeger inderdaad wel altijd op mijn nagels van de handen.

  • 13 juli 2016 / 18:57

   Thnx Gea! Ik vind het juist op mijn teennagels veel makkelijker dan op mijn handen haha.

 7. 12 juli 2016 / 17:38

  Oh wat een mooi resultaat. Zelf zou ik mijn voetjes echt wel wat meer moeten verzorgen, ze zien er niet uit..
  Je tips kan ik zeker goed gebruiken.

 8. 12 juli 2016 / 21:24

  Het ziet er leuk uit zo met een wit lijntje. Zelf vind ik het altijd het leukste om een lekkere felle kleur op mijn teennagels te doen!

  • 13 juli 2016 / 18:56

   Dank je wel! Ik draag ook regelmatig een fel kleurtje hoor dat blijft inderdaad ook erg tof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *