Review | Garnier Fructis Aloe Vera Hair Food

Garnier Aloe Vera Hair Food review

Misschien ken je ze wel, de Garnier Fructis Hair Foods. Vooral de haarmaskers zijn erg populair en ik hoor er alleen maar goede verhalen over. Ze zijn ontstaan vanuit het idee dat je wordt wat je eet, en dat dat ook geldt voor je haar. Speciaal voor normaal tot droog haar is er de hydraterende Hair Food Aloë Vera, waar je vandaag alles over leest in deze Garnier Aloe Vera Hair Food review.

Garnier Aloe Vera Hair Food | review

Garnier Fructis gebruikt in haar Hair Foods producten ingrediënten die voor 98% van natuurlijke oorsprong zijn en je haar rijkelijk voeden. Want zoals zij zelf zeggen: Super foods = Super hair. Er zijn verschillende productlijnen: met payaya, banaan, macademia, en Aloe Vera. Die laatste lijn is speciaal ontwikkeld voor haar dat hydratie kan gebruiken en mijn droge lokken stonden te trappelen om dat voor je te testen.

Garnier Aloe Vera Hair Food

Garnier Fructis Aloe Vera shampoo & conditioner

De Garnier Aloe Vera shampoo en conditioner passen goed bij elkaar en hebben een handige verpakking die weinig ruimte in neemt in je badkamer. Ik vind ze er fris uitzien en ze zijn fijn in gebruik. De Aloe Vera lijn is geschikt voor normaal tot droog haar, veganistisch en gemaakt van 98% natuurlijke ingrediënten.

Als ik de ingrediëntenlijsten bekijk spot ik in de shampoo SLES, in beide producten géén siliconen of parabenen en veel natuurlijke en voedende bestanddelen. De prijzen variëren nogal, dus shoppen loont zeker de moeite. Gemiddeld kost de shampoo €7,95 maar er zijn geregeld 1+1 deals te vinden.

Garnier Fructis Aloe Vera shampoo

Noem het slimme marketingpraatjes maar alles bij elkaar maakte mijn verwachtingen hooggespannen. Ik was dan ook serieus teleurgesteld toen ik mijn haren met deze shampoo en conditioner had gewassen. De shampoo had een lekkere frisse Aloe Vera geur en waar ik diezelfde geur verwachtte bij de conditioner kwam me daar een walm tegemoet van iets wat ik het best kan omschrijven als ‘verfachtig’ en chemisch. Bovendien werd mijn haar er ook niet lekker zacht van maar juist droog en minder doorkambaar. Alsof het juist níet gehydrateerd was.

Garnier Fructis Aloe Vera shampoo ervaringen

Garnier Fructis Aloe Vera haarmasker

Je haarverzorgingsritueel kun je compleet maken door het Garnier Fructis Aloe Vera haarmasker als afsluiter te gebruiken. Dit masker zit in een lekkere grote pot met 390 ml en daarvoor betaal je rond de zeven á acht euro. Naast dat je hem als masker kunt gebruiken, kun je hem ook aanbrengen als conditioner of leave in. Hij is een stuk dikker dan de conditioner hierboven, brengt fijn aan en blijft goed in je haar zitten.

Garnier Fructis Aloe Vera haarmasker review

Het Garnier Fructis Aloe Vera haarmasker heeft wel weer die frisse geur van Aloe Vera, yum! Het maakt mijn haar ook een stuk zachter dan de ‘gewone’ conditioner maar nog niet zo zacht en goed doorkambaar als ik graag zie wanneer ik een masker aanbreng. Wellicht dat dat komt doordat dit haasmasker ook geen siliconen bevat, wat hem direct CGproof maakt.

Garnier Fructis Aloe Vera haarmasker ervaringen

Mijn ervaringen met de Garnier Super Foods

Na ontzettend veel goede verhalen te hebben gehoord over de Garnier Super Foods (en dan vooral het banana masker!) was ik mega nieuwsgierig naar deze producten. Ze zijn voor een groot deel van natuurlijke oorsprong, bevatten geen parabenen, zijn vegan en het idee van super foods voor je haar klinkt veelbelovend. In theorie dan.

Want van al die beloftes merk ik niets als ik hiermee mijn haar was. De shampoo en het masker ruiken fris maar de conditioner heeft zo’n chemische geur dat ik deze inmiddels al heb weggegooid. Gewoon pech misschien? Toch ben ik ook over het effect van de shampoo niet zo enthousiast. Mijn haar wordt er juist droog van, alleen het masker is een blijvertje. Jammer!

Heb jij ervaring met de Garnier Aloe Vera Hair Food producten?

Ik heb deze producten zelf gekocht. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

 1. 26 mei 2021 / 15:04

  ik gebruik de Light versie en die is echt fantastisch, favo shampoo in jaren. Deze versie heb ik niet gebruikt dus kan ik niet over oordelen maar probeer de Aloe bomb Light shampoo maar eens die kan ik echt aanraden.

 2. 27 mei 2021 / 08:18

  Jammer dat je niet zo enthousiast bent, ik zag het gisteren al op je Instagram 🙂

 3. 27 mei 2021 / 17:47

  Ik heb geen ervaring met deze lijn en dat ga ik zo houden na het lezen van jouw review . Ik vind het ook erg fijn wanneer haarproducten zoveel mogelijk natuurlijk zijn, geldt eigenlijk voor alle cosmetica, maar ze moeten dan wel goede resultaten leveren.

 4. 29 mei 2021 / 05:49

  Ik heb vroeger ook wel eens haarverzorging van Garnier gehad, maar dat is zo lang geleden dat ik eigenlijk niet meer weet wat ik daar nu van vond. Jammer dat de producten tegenvielen. Ik heb het een keer met een shampoo van Etos gehad, die was ook echt waardeloos en rook heel vies. Maar ja, wat verwacht je ook van nog geen twee euro;-)