Mijn tips die je helpen bij gevoelige tanden

Mijn tips die je helpen bij gevoelige tanden

Ze zeggen wel eens dat elke zwangerschap je één kies kost. Nou, dat heb ik geweten 😉 Niet alleen rondom de zwangerschap had ik last van mijn gebit, al járen kom ik vaker bij de tandarts dan me lief is. Eén voordeel; dankzij hem heb ik gelukkig weinig last meer van gevoelige tanden en die tips wil ik graag met je delen!

Brrrr, gevoelige tanden

Heb jij ook last van gevoelige tanden? Dat als je een ijsje eet of kop thee drinkt je wel tegen het plafond kan schieten van de pijn? Bah! Ik krijg de kriebels als ik er aan denk.

Sowieso krijg ik de kriebels als ik aan de tandarts denk hihi. Niet omdat ‘ie onaardig is hoor maar omdat er bijna ALTIJD wat met mijn gebit is. In vrijwel elke kies heb ik een vulling en afgelopen najaar heb ik maar liefst 2 wortelkanaalbehandelingen gehad waar ik nog steeds een beetje last van heb.

Sensodyne tandpasta

Gelukkig heb ik de laatste jaren weinig last meer van gevoelige tanden, eigenlijk sinds ik ze poets met Sensodyne. Volgens mijn tandarts is dit dé tandpasta die je daar vanaf kan helpen. Mits er natuurlijk geen onderliggende tandproblemen aan de hand zijn. Even je tandarts raadplegen is dus altijd wel slim.
tips tegen gevoelige tanden
Sensodyne tandpasta’s werken op drie manieren. De werking is afhankelijk van het actieve ingrediënt die per tandpasta verschilt. De Sensodyne Rapid tandpasta bevat bijvoorbeeld kaliumion dat voorkomt dat zenuwimpulsen naar de hersenen worden gestuurd. De Sensodyne Repair & Protect tandpasta’s bevatten de zogenoemde NovaMin®-technologie. Deze vormt een beschermlaag over het blootliggende tandbeen waardoor de gevoelige plekken die pijnscheuten veroorzaken herstellen. Hoe dat technisch in elkaar steekt weet ik ook niet maar wat ik wel weet is dat het voor mij echt werkt!

Niet alleen een goede tandpasta is belangrijk, natuurlijk is een goede mondhygiëne essentieel. Dat betekent dus twee keer per dag je tanden goed en lang genoeg poetsen, het liefst elektrisch. Tandenstokers zijn ook onmisbaar en volgens mijn tandarts beter dan flossen.

Wat is de ultieme tip die jij van jouw tandarts hebt gekregen? Heb jij ook zo’n slecht gebit?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

5 Reacties

 1. 7 maart 2017 / 08:10

  Ik gebruik alleen nog maar Sensodyne. Ik heb echt enorm gevoelige tanden en kiezen en sinds ik poets met dit merk is het zo goed als weg. Zodra ik weer een ander merk gebruik komt de pijn ook weer direct terug. Ja het werkt echt!

  • 7 maart 2017 / 19:48

   Ja, dat heb ik ook! Laatst heb ik een keer een ander merk gekocht en gelijk was het weer terug.

 2. 7 maart 2017 / 09:14

  Gelukkig heb ik geen last van gevoelige tanden, maar kan me voorstellen dat het vreselijk is. Mijn man heeft het met regelmaat wel eens, maar gebruikt dan Elmex. Ik zal hem deze eens meenemen.

  • 7 maart 2017 / 19:48

   Misschien heeft hij er wat aan, mij helpt het in elk geval enorm!

 3. 21 maart 2017 / 14:21

  Leuke tips! Ik heb zelf ook snel last van gevoelige tanden, dus ik ga de sensodyne tandpasta’s ook eens checken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *