Goede voornemens en persoonlijke doelen in 2020

Goede voornemens en persoonlijke doelen in 2020

Na een paar dagen family time en veel te veel oliebollen en appelflappen wil ik je vandaag toch nog het allermooiste voor 2020 wensen! En direct stil staan bij die goede voornemens van iedereen…

Heb jij goede voornemens?

Eigenlijk wilde ik hier geen aandacht besteden aan goede voornemens. Al járen doe ik daar namelijk niet meer aan. Voor die tijd stond elk jaar met stip op één: stoppen met roken. Die slechte eigenschap ben ik gelukkig al jaren kwijt maar niet dankzij goede voornemens op 1 januari. Dan was het zo’n big issue, de lat lag zo hoog dat mijn poging op dag 2 steevast mislukt was.

Waarom nu dan toch deze blog? Als ik mijn Instagram app open zie ik niets dan teksten over goede voornemens en doelen voor het nieuwe jaar. Ik zal jullie niet vermoeien met een 2000 woorden tellende blogpost en hetzelfde doen maar een paar doelen op een rijtje zetten is eigenlijk helemaal niet zo verkeerd. Het dwingt je om serieus over je toekomst na te denken, zodat het niet alleen bij dromen blijft!

Dit is wat ik dit jaar graag wil bereiken

 • Persoonlijke ontwikkeling: Járen geleden begon ik aan een thuisstudie om mijn NIMA Interne en Concern Communicatie B te halen maar die heb ik nooit afgemaakt. Eigenlijk was dit een plan om op te pakken tijdens mijn zwangerschapsverlof maar ik vrees dat dat compleet kansloos is. Eind 2020 moet wel haalbaar zijn. En dan niet zozeer het diploma behalen maar wel de hele theoretische opleiding doorlopen. Kan ik direct proeven of ik me verder wil ontwikkelen in dit vakgebied.
 • BeautyOpinie.nl: Mijn blog is én blijft een hobby als het aan mij ligt. Dat betekent dat ik me niet vast wil pinnen aan een bepaalde hoeveelheid content. Gemiddeld plaats ik nu zo’n drie posts per week wat prima te doen is. Maar hoe dat gaat als baby nr 2 er is? Time will tell, no preasure.
 • Toch ben ik serieus aan het overwegen om BeautyOpinie in te schrijven bij de Kamer van Koophandel omdat ik steeds vaker samenwerk met bedrijven en wil onderzoeken of ik het leuk zou vinden om teksten te gaan schrijven voor anderen. Streven? Voor de zomer 2020 hierover een knoop doorhakken.
 • Duurzaamheid & kleding: Duurzaamheid is iets waar ik me sinds ik moeder ben steeds bewuster van ben. In 2019 heb ik een poging gedaan om alleen nog maar fair fashion te kopen maar dat is kansloos mislukt. De kwaliteit stelde me keer op keer teleur (en nee dus niet omdat ik de sale bij Marc Cain, Maison Scotch en Zusss in december niet kon weerstaan). Alleen nog maar fair fashion kopen vind ik eerlijk gezegd gewoon heel lastig n past niet bij mij. Toch wil ik wel mijn steentje bijdragen.
 • Zo koop ik al maanden niet zoveel kleding meer en stel ik me bij elke aankoop de vraag of ik er écht blij van word. Ik koop dus minder, meer tweedehands en in 2020 wil ik me meer verdiepen in eerlijke, Nederlandse kleding. Merken als Jane Lushka en Simple bijvoorbeeld.
 • Eigenlijk geldt mijn duurzaamheidsdoel niet alleen voor kleding maar voor alles in het leven. Ik eet bewust heel weinig vlees en dit jaar wil ik nog één keer extra in de week vegetarisch eten (meestal eet ik 3/4 keer vlees per week, de rest niet). De verwarming een graad lager zetten, nóg beter mijn afval scheiden en ondanks mijn nieuwe auto waar het ook maar even kan de fiets blijven pakken.
 • Maar bovenal heb ik nog een belangrijk persoonlijk doel. Na de bevalling van Tess en ben ik mezelf wel eens uit het oog verloren. Moeder worden is ook niet niets! Deze keer wil ik dat écht anders doen en in 2019 heb ik volgens mij genoeg geleerd om dat in de praktijk te brengen. Meer naar mijn gevoel luisteren, daarna handelen en je minder druk maken om anderen.

Heb jij nog doelen voor 2020?

Dit artikel is ontstaan vanuit een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

 1. 3 januari 2020 / 13:02

  Dat zijn mooie doelen. Wat duurzaamheid en kleding ben ik daar tegenwoordig ook meer mee bezig en probeer ik zo min mogelijk te kopen en kleding die ik niet meer draag breng ik naar tweedehandswinkels of geef ik weg. Ik heb wel wat goede voornemens, maar die spreek ik niet uit en houd ik voor mezelf . Dan hoef ik het alleen aan mezelf uit te leggen wanneer ik het niet haal. Dan komt er minder druk op te staan en dan is de kans groter dat het ook echt gaat lukken. Kan er altijd achteraf nog over vertellen .

 2. 6 januari 2020 / 13:05

  Wat heb je een goed stuk geschreven, ziet er goed uit en ik wens jou een prachtig 2020 toe!

 3. 7 januari 2020 / 15:15

  Ik eet tegenwoordig stukken minder vlees en dat bevalt mij prima. Deels omdat ik slecht tegen dierenleed kan maar ook omdat het mij gewoonweg niet meer smaakt.
  Ik wil dit jaar meer tijd besteden aan mijn hobby, namelijk schilderen. Maar tot nu toe ben ik weer (zal je altijd zien) te druk met andere dingen. 😉

 4. 7 januari 2020 / 17:06

  Je hebt een mooie lijst opgesteld! Naar jezelf luisteren is toch wel het belangrijkste denk ik. Ik stel zelf geen doelen op, dan kan ik mezelf ook geen druk opleggen.