Zo houd ik dit jaar mijn goede voornemens wél vol!

Goede voornemens vasthouden

Heb jij dit jaar goede voornemens met je zelf afgesproken? Ben je al de hele week goed bezig of heb je de hoop inmiddels maar weer opgegeven? 2016 is nog maar net begonnen maar ik weet zeker dat veel goede voornemens al weer gesneuveld zijn. Dit jaar heb ik sinds jaren zelf ook weer een goed voornemen. Wat dat is vertel ik je vandaag, net zoals hoe je dit jaar wél je goede voornemens vol kunt houden.
Goede voornemens vasthouden

Eigenlijk vond ik goede voornemens maar onzinnig. Als je iets in je leven wilt veranderen kun je dat toch ook gewoon NU doen? Daar hoef je toch niet mee te wachten tot 1 januari? Dit jaar is het anders. De afgelopen maand mocht ik niet sporten vanwege rugklachten dus vind ik dit hét moment om mijn regime weer op te pakken. Het afgelopen jaar ben ik héél langzaam aan wat kilootjes aangekomen. Niet spectaculair hoor maar ik voel me er niet lekker bij. Omdat ik dit er natuurlijk zelf allemaal aan gesnoept heb is mijn voornemen voor dit jaar om zo min mogelijk eten uit pakjes te eten. Ik ga gewoon door met mijn gezonde ontbijtjes, lunches en diners (wat ik altijd al doe) en lekker sporten maar wil minder tussendoor snacken. Stil staan bij de dingen die ik eet, ervan genieten, niet meer alles onbewust naar binnen werken. En met deze tips houd ik mijn goede voornemens vol:

Zo houd je dit jaar je goede voornemens wél vol!

Begin klein Wil je graag afvallen? Neem je niet voor om voor de aankomende lente 20 kilo kwijt te zijn. Ik kan je nu alvast garanderen: It ain’t gonna work! Begin eens met 2 kilo, in de komende 6 weken. Sport je nooit en wil je fitter worden? Duik niet gelijk 6 dagen in de week de sportschool in maar begin rustig. Voor elk goede voornemen geldt; begin klein, dan is de kans dat je het vol houdt veel groter. Maak voor je zelf wel een tijdsplanning zodat je weet waar je naar toe werkt. En uh ja, houd het wel realistisch he!
Niet te veel Wil jij minder alcohol drinken? 15 kilo afvallen? Stoppen met roken? Meer tijd door brengen met je vriendinnen? Je huis vaker schoonmaken? Promotie maken? Meer genieten? Meer rust in je leven? Whooo, take it easy! Veel mensen nemen zich begin januari voor om dit jaar alles anders te doen. Maar waarom zo veel te gelijk? Dat lukt nooit! Het is veel moeilijker om je ineens aan al die veranderingen te houden. Houd het bij één goed voornemen tegelijk, dan kun je je veel beter focussen en is de kans dat je het volhoudt veel groter. Spreid je goede voornemens over het hele jaar, en behaal je doelen dan één voor één.
Denk niet gelijk dat je het niet kunt Wat mij enorm helpt is niet zo streng zijn voor je zelf. Ga je toch de fout in? Dat betekent absoluut niet dat de hele strijd verloren is. Een kleine tegenslag is geen enkel probleem, vaste routines zijn nu eenmaal niet makkelijk te doorbreken. Geniet van je cheat moment. Je mag trots zijn op je zelf! Fouten maken we immers allemaal af en toe, het gaat erom dat jij het doorzettingsvermogen hebt om je hier over heen te zetten en lekker door gaat waar je gebleven was.
Zoek een bondgenoot Vertel mensen wat jij graag wilt veranderen. Dat hoeft natuurlijk niet zoals ik dat doe op mijn blog maar begin bij je ouders of een goede vriend of vriendin. Mij helpt het in elk geval, doordat andere mensen er vanaf weten heb ik meer het gevoel dat ik het ook moet volhouden (lang leve die sociale druk). Én dat extra steuntje in de rug heb je soms nodig.
Goede voornemens vasthouden
Succes! Heb jij nog goede voornemens voor 2016?

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties

 1. Michelle
  6 januari 2016 / 05:21

  Ik heb meerdere goede voornemens, maar ze zijn niet heel pittig, haalbaar en te overzien!

  1. Meedoen in m’n beste shape possible aan m’n eerste bikini fitness wedstrijd
  2. Zorgen voor een stabiel eetpatroon, ook na m’n wedstrijd af en toe flink genieten van goed eten met goed gezelschap!
  3. Minder shoppen hahaha….

  Maar, mooi geschreven je blog en helemaal waar. Vaak wordt de lat veel te hoog gelegd, waarom gelijk 10 stappen vooruit als dit toch niet vol te houden is op langere termijn? Stap voor stap in een gecontroleerd tempo is veel beter! En btw. Ik vind je er altijd prachtig uitzien.

  Liefs & XOXO,
  Michelle.

  • Natascha
   Auteur
   8 januari 2016 / 10:12

   Ik had je berichtje helemaal over het hoofd gezien, wat super lief Michelle!! Mijn goede voornemen moet ook minder shoppen zijn haha. Ik leg de lat ook altijd veel te hoog hoor. Ik heb nog wel één voornemen voor je 😉 Doorgaan met je blog zodat ik je kan blijven volgen 🙂

 2. 6 januari 2016 / 07:33

  Ik denk vooral en dat zeg jij ook eigenlijk dat je een balans moet vinden. Het ener uiterste naar het andere uiterste werkt niet.

 3. 6 januari 2016 / 08:29

  Goede tips!! Ik heb wel een hoop voornemens maar ik kijk wel wat lukt 😉

  • Natascha
   Auteur
   8 januari 2016 / 10:11

   Dat is inderdaad ook zo, als je er veel hebt, houd je er vast wel één vol 😉

 4. Esmee
  6 januari 2016 / 09:29

  Heel leuk om te lezen, goede tips ook!
  XOXO esmee

 5. 6 januari 2016 / 10:12

  Een goede balans telt inderdaad heel goed mee. Zelf heb ik dit jaar niet echt voornemens, ik hoop dat 2016 een leuk jaar wordt!

 6. Desiree
  6 januari 2016 / 15:27

  Goede en handige tips! Zelf vind ik goede voornemens stiekem een beetje onzin…. Waarom aan het begin van het jaar je leven beteren als je dat ook al veel eerder kunt doen? Nieuwe doelen en uitdagingen opstellen vind ik wel een goede! 🙂

  • Natascha
   Auteur
   8 januari 2016 / 10:10

   Helemaal met je eens hoor Desiree 😉 Goede voornemens gelijk uitvoeren werkt volgens mij ook veel beter.

 7. 6 januari 2016 / 21:50

  Zelf heb ik eigenlijk niet echt goede voornemens, maar ik geloof inderdaad wel dat je niet de lat direct heel erg hoog moet leggen, ( voor jezelf )vervelende gewoonten ombuigen naar positieve gewoontes is een heel proces en soms ook best langdurig…boeiende post om te lezen