Review | Goedkope make-up kwasten van Action

makeup kwasten action review

Zoals beloofd zou ik vaker voor jullie op zoek gaan naar budgetpareltjes, dus dook ik de Action in en kocht goedkope make-up kwasten. Een complete set van nog geen zes euro waarmee je in één keer klaar bent.

De 10-delige cosmetic brush set

De verpakking van de cosmetic brush set van de Action zag er net zo uit als de prijs: goedkoop. Toen ik thuis kwam was ‘ie al half kapot en dus heb ik hem weggegooid voor ik ‘m goed en wel op de foto kon zetten. De inhoud ziet er gelukkig beter uit; 8 mooie kwasten en 2 make-up sponges.

review makeup kwasten van action

Foundation, poeder & bronzer

In de set zitten drie grote make-up kwasten die je kunt gebruiken voor je foundation, poeder en bronzer (of blush). Inclusief rosé gouden huls waardoor ze er chique uitzien.

De foundation kwast voelt erg synthetisch aan en ik vind niet dat hij mijn vloeibare make-up mooi aanbrengt. De grote poederkwast vind ik wel prettig maar had van mij een tikje groter gemogen. De bronze kwast is schuin afgesneden waardoor je een bronzer of blush secuur aan kunt brengen. Ook hier ben ik enthousiast over.

foundation kwast van Action kwaliteit
Review goedkope make-up kwasten van Action

Oogmake-up aanbrengen

In de cosmetic brush set van de Action vind je ook vijf tools voor om je oogmake-up aan te brengen. Een kwast voor smokey shades, één smalle borstel voor de crease, één om te blenden, één voor een wing eyeliner en een wenkbrauw borstel.

Action 10 delige make-up borstelset review

Op deze kwasten heb ik vrij weinig aan te merken. Het wenkbrauwborsteltje doet wat ‘ie moet doen, net zoals de andere kwasten. Ze zijn niet te hard of te zacht en ik kan mijn make-up er prima mee aanbrengen. Alleen het eye blend perseel snap ik niet zo goed. Die vind ik te klein om mijn looks mee te blenden. Een grotere fluffy kwast was meer welkom geweest!

Action 10 delige make-up borstelset

Beautyblender dupe?

Tot slot zitten er ook nog twee make-up sponges in de set. Een geel beautyblender ei lookalike die lekker stevig is en een roze variant met inkeping. Écht te vergelijken met de originele beautyblender vind ik ze niet maar de kwaliteit is zeker niet verkeerd. Ik kan mijn foundation er mooi, egaal en natuurlijk mee aanbrengen.

makeup spons action review
review makeup spons van action

Zijn de goedkope make-up kwasten van Action fijn?

Een tien delige make-up kwasten set van de Action. Voor €5,95. Eigenlijk vind ik dat je daar niet zoveel van mag verwachten. En zeker daarom al overtrof deze set al mijn verwachtingen.

Eerlijk is eerlijk, ik merk het verschil wel met mijn duurdere Real Technique of Sigma kwasten. Maar op de foundation kwast na gebruik ik alle kwasten uit deze set en zijn ze prima voor de gemiddelde vrouw. Voor wie liever niet zoveel geld uitgeeft is het wat mij betreft dan ook een prima alternatief voor dure make-up kwasten.

Ik heb deze producten zelf gekocht. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties

 1. VWillemse
  17 september 2020 / 07:06

  Wat een fijne tip.
  Helaas is bij onze Action werkelijk alles altijd uitverkocht, echt drama hahaha.
  Ik vind dure kwasten altijd een beetje zonde van het geld, waarschijnlijk omdat ik ook nooit een écht goede heb gebruikt.
  Zolang ik dat volhou en geen vergelijkingscmatriaal heb ben ik snel tevreden.
  Maar soms is het ook echt niks en nemen ze amper product op.
  Ik ga dus zeker kijken of ik dit setje nog kan bemachtigen.

 2. 17 september 2020 / 07:43

  Ik heb zelf verschillende kwasten van Charlotte Tilbury, Chanel en MAC en die vind ik allemaal wel erg fijn. Ze blijven ook echt mooi. Met make-up en toebehoren ben ik verder vrij ‘minimaal’. Ik leg dus liever wat meer geld neer voor iets wat ik zeker weten prettig vind dan allemaal goedkopere dingen uit te proberen en uiteindelijk dan toch steeds iets nieuws te moeten kopen haha;-)

 3. 17 september 2020 / 16:29

  Ik heb zelf een kwastenset van Zoeva (en nog een heel stel losse kwasten van Mac etcetera) en die zijn echt fantastisch. Bij dit soort budget sets vind ik de kwasten altijd van die rare vormen hebben haha.

 4. 18 september 2020 / 12:46

  Ik ben dol op mijn real techniques kwasten maar zo’n budget setje is altijd handig om misschien in een toilettasje te hebben voor weekendjes weg.

 5. 20 september 2020 / 16:04

  Klinkt als een fijne set. Dat schuin afgesneden kwastje ziet er ook goed uit en is een kwastje dat ik dagelijks gebruik voor mijn wenkbrauwen.

 6. 30 september 2020 / 08:54

  Fijn dat deze set een prima budget proof alternatief is! Ik vind ze door de gouden huls er wel luxe uit zien!