Goud of zilver?

Goud met zilver combineren

Goud of zilver, heb jij een voorkeur? Ik wel! Daarover vertel ik je in deze blogpost meer want wist je dat de kleur sieraden die je altijd draagt niet persé de kleur is die je het beste staat? Natuurlijk moet je dragen wat je zelf mooi vindt (doe ik ook!) maar de kans is groot dat één van beiden je stukken mooier staat.

Ik had altijd een voorkeur voor zilveren sieraden

Al mijn hele leven draag ik zilveren sieraden. Gewoon omdat ik het mooi vind en stiekem ook omdat het betaalbaarder is. Zelden wissel ik af, de sieraden die ik draag zijn me dierbaar en hebben een verhaal. Zo draag ik elke dag een ring die ik van Jarno kreeg, een ring met vingerafdruk van mijn overleden vader en in mijn ogen pareloorbellen.

zilveren sieraden koel type

Tot afgelopen zomer. Want toen ontdekte ik ineens dat goudkleurige sieraden (vooral oorbellen) me misschien nog wel mooier staan. En dus heb ik onlangs een paar oorbellen gekocht en een nieuwe ring met vingerafdruk en een ring met de twee geboortestenen van Lucas en Tess van KAYA sieraden aan mijn collectie toegevoegd. Ik ben er zo blij mee! Zowel zilver als goud vind ik mooi staan bij mij, maar je ziet direct dat mijn huidskleur anders oogt. Op je handen merk je daar niet zoveel van, bij oorbellen wel omdat je dit terugziet in je gezicht.

gouden sieraden warm type

Wat is mooier zilver of goud?

Dat is super persoonlijk. Maar het kan zijn dat één van beide kleuren beter bij je huid past en je daardoor veel meer ophaalt. Dat heeft allemaal te maken met de ondertonen van je huid en haar.

Om erachter te komen of (volgens de regeltjes) goudkleurige of zilveren sieraden beter bij je passen kun je kijken naar je anderen. Zijn die vooral blauw? Dan ben je waarschijnlijk een koel type en passen zilveren sieraden beter bij je. Meer groene aderen maken je een warm type en daar staan gouden sieraden vaak beter bij. Naar je haar en ogen kijken is ook een methode. Heb je blauwe of groene ogen en licht haar? Dan staat zilver vaak het best. Bij bruine ogen en donkere haarkleuren staat goud vaak weer mooier.

Op de foto hieronder kun je zien wat het verschil tussen een zilverkleurig en goudkleurige armbandje op mijn huid is. Het zijn helaas niet dezelfde armbandjes maar het geeft wel een idee. Wat vinden jullie mooier?

Wat is mooier zilver of goud

Los daarvan kun je ook om en om beide kleuren dragen en in de spiegel kijken. Grote kans dat het één je veel mooier staat dan het andere. Gaat de ‘standaard’ voor jou niet op? Draag gewoon lekker wat jij mooi vindt. Maar dat moet je eigenlijk altijd doen.

Goud met zilver combineren

En kun je niet kiezen tussen goudkleurige of zilveren sieraden? Combineren kan natuurlijk ook! Járenlang kreeg ik hier een mega grote error van maar dit seizoen is het juist helemaal trendy.

Wat vind jij van de trend om goud en zilver te combineren?

*

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

 1. 1 november 2021 / 19:56

  Meestal combineer ik goud en zilver niet qua ringen. Ik houd het meestal rustig met (rosé) goud of zilver. Maar ik draag wel eens zilveren oorbellen en gouden ringen.

 2. Willemse
  2 november 2021 / 08:56

  Ik draag altijd gemixt.
  Nooit een error gehad omdat ik het in eerste instantie puur droeg vanwege de emotione waarde van de sieraden.
  Het staat ook altijd prima maar het ligt eraan wel aan hoe je het combineerd.
  Niet alles staat mooi bijelkaar.
  De structuur en verhouding is vooral belangrijk denk ik.

 3. 4 november 2021 / 08:15

  Het is inderdaad een kwestie van smaak, wat je mooier vind;-) maar smaken kunnen veranderen, heb ik zelf al gemerkt. Vroeger droeg ik alleen maar zilver, nu alleen maar goud. Zelf vind ik het nu niet mooi om het te combineren, maar wie weet hoe ik daar over een tijdje over denk;-)

 4. 11 november 2021 / 05:54

  Vroeger droeg ik alleen maar zilver en nu echt alleen maar goud. Dat oogt toch net wat warmer bij een look. Combineren van tinten doe ik niet, al heb ik wel een horloge met zowel zilveren als gouden accenten.