Heb ik te veel schoenen?

Wanneer heb je veel schoenen

Ik zou mezelf niet omschrijven als shoe addict maar toen ik afgelopen week mijn kast opruimde schrok ik wel. Daarom geef ik je vandaag een kijkje in mijn schoenencollectie en vraag me af: ”Heb ik teveel schoenen?”

Opruimen, opruimen en opruimen

Nesteldrang is best handig jongens, helemaal als je verlof hebt. De babykamer is zo goed als af, dus had ik tijd om mijn eigen slaapkamer grondig aan te pakken. Alle zwangerschapskleding waar mijn buik al weken niet meer in past is naar zolder en jassen die ik de afgelopen twee jaar toch al niet droeg op marktplaats gezet. En toen was het de beurt aan mijn schoenen….

Wanneer heb je teveel schoenen?

Toen ik nog thuis woonde mopperde mijn moeder wel eens dat mijn schoenen overal rondslingerden maar daar was ik het ab-so-luut niet mee eens. Zoveel schoenen heb ik namelijk helemaal niet.

Maar toen ik deze week alle schoenen van zolder, uit de schuur én mijn slaapkamer bij elkaar had gelegd schrok ik toch wel even. De schade? 48 paar. Terwijl de gemiddelde Nederlandse vrouw er 23 heeft. Oeps!

Mijn schoenencollectie

Mijn schoenencollectie bestaat uit 5 paar hoge laarzen, 8 enkellaarsjes, 12 paar sneakers- en sportschoenen, 9 paar sandalen en open schoentjes, 4 paar pumps, 4 paar loafers en 5 paar slippers. Hmmm. Ja, die moet je allemaal meetellen.

Deze winter draag ik vooral mijn zwarte en cognackleurige laarzen, zwarte en cognac kleurige enkellaarsjes, Kalim boots en (niet verder vertellen!) bruine uggs. Natuurlijk staan mijn favoriete zwarte pumps van Tamaris het hele jaar door in de gang. Die lopen heerlijk en draag ik zowel naar een feestje als kantoor.

Heb ik te veel schoenen

Al kan ik niet wachten om mijn lente collectie dames sneakers weer tevoorschijn te toveren, die nu achter in de kast staan. Eigenlijk draag ik van al mijn sneakers alleen maar mijn zwarte Nikes, Witte Stan Smith’s en mijn Adidas luipaard sneakers. Die wissel ik dan af met een paar fijne loafers of pumps. Dus je snapt dat er inmiddels een aantal van op Marktplaats staan, lekker opgeruimd!

Hoeveel schoenen hebben vrouwen

Die sneakers draag ik natuurlijk ook in de zomer maar nog veel liever draag ik dan sandalen of slippers.

wanneer te veel schoenen

Hoeveel schoenen heb jij?

Vind jij dit veel? Zelf heb ik namelijk helemaal niet het gevoel dat ik vaak nieuwe schoenen koop. Waar de maat van de broeken die ik draag door de jaren nogal eens schommelt is dat bij schoenen niet het geval. Het oudste paar in mijn kast is al 10 jaar oud en zo verzamel je er elk jaar wel een paar bij….

Toch?

Hoeveel paar schoenen heb jij?

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties

 1. 15 januari 2020 / 07:42

  Wat een mooie collectie! Schoenen kan je wat mij betreft nooit te veel hebben! Ik heb zelf ook een stuk of 40 paar denk ik, ik heb ze eigenlijk nog nooit getest. Ik koop altijd wat duurdere schoenen zodat ik er ook jarenlang plezier van kan hebben. Als het schoenen zijn die je draagt vind ik dat je nooit te veel schoenen kan hebben! Als je van die veertig paar maar 1 paar draagt, dan zijn het er wel te veel haha. 🙂

 2. 15 januari 2020 / 08:05

  Ik heb een behoorlijk voorraad sneakers 🙂 maar ja, dat zijn ‘werkschoenen’ heb wel ook onlangs toch pumps e.d. weggedaan omdat ik het echt niet draag en er simpelweg niet meer op kan lopen ivm mijn rug dus die stonden te verstoffen in de kast. Nu naar het goede doel gebracht. Ik neem ook wel redelijk goed afscheid van schoenen omdat ik niet al te veel bergruimte heb en omdat ik dus voor mijn werk toch steeds nieuwe kleuren/modellen wil dus dan gaan de oude weg. Ik heb wel wat mooie laarzen inderdaad die ik al Jaren heb.

  • Natascha
   Auteur
   15 januari 2020 / 18:21

   haha ja jij MOET natuurlijk wel veel sneakers hebben 😉 Goed excuus!

 3. VWillemse
  15 januari 2020 / 10:30

  Hmmm ja wat is veel?
  Ik heb wel een aardige verzameling op het moment, maar wat je zegt, de meeste paren zijn al tig jaar oud.
  Dus hoe ouder ik word hoe meer er komen te staan hahaha.
  Van die goedkope schoenen die na n seizoen dragen de prullebak in konden koop ik eigenlijk nooit meer.
  Ik wacht wel op de uitverkoop altijd, maar zorg dat de schoenen die ik koop wel heel lang mee kunnen.
  Dus ook al koop ik niet eens elk jaar schoenen, inmiddels loopt het aantal wel op.
  Vind het dus meevallen bij jouw

 4. 15 januari 2020 / 15:44

  48 paar.. hmmm dat zijn best wat schoenen. Nu durf ik hier niet meer te tellen haha Geen idee waar ik op uitkom. Ik gok tussen de 10 en 15 paar. Maar misschien zijn het er veel meer. Mooie schoenen collectie heb je trouwens. Die rode sandaaltjes vind ik ook erg leuk.

  • Natascha
   Auteur
   15 januari 2020 / 18:20

   Dank je wel, de rode sandaaltjes vind ik ook super leuk. En tussen de 10 en 15 paar? Netjes!

 5. Sonja
  15 januari 2020 / 22:00

  Het valt mee toch? Bij mij liggen ze ook netjes in een kastje!

 6. 16 januari 2020 / 10:44

  Ik vind dat ook vaak een reden om toch nog een paar te kopen, te klein gaan ze niet meer worden 😉 Maar ik heb ook best wel wat schoenen in de kast! Misschien moet ik ook eens een artikeltje maken, al gaat dat waarschijnlijk wel heel confronterend zijn 😉

 7. 16 januari 2020 / 10:46

  Ach valt wel mee, je doet gewoon wat langer met schoenen en dat is alleen maar goed.. toch? Dit doe ik namelijk ook. Ik heb aardig wat schoenen verzameld maar de oudste zijn misschien ook al ruim 8 jaar oud.