Persoonlijk | Ik heb een hekel aan de uitverkoop!

Persoonlijk | Ik heb een hekel aan de uitverkoop!

Mooie producten scoren voor een fijne prijs, kijk dát vind ik nu leuk! Ik betaal graag voor kwaliteit maar betaal ook liever niet te veel. En wie vind het nu niet leuk om voor weinig iets op de kop te tikken? In de uitverkoop bijvoorbeeld? Nee, dat dan weer net niet!

Iets kopen omdat het goedkoop is

Iets kopen omdat het goedkoop is? Dat doe ik niet. Om met de woorden van Carrie te spreken: ik had een kast vol kleding maar nooit iets om aan te trekken. Daarom koop ik niets omdat het ‘goedkoop’ is. Een truitje voor slechts 5 euro? Klinkt mooi maar als ik hem niet mooi genoeg vind om er 50 euro voor te betalen koop ik ‘m niet. Had ik er ook 50 euro voor betaald? Dan koop ik hem wel en ben ik er extra blij mee!

Ik ben bereid om wat meer te betalen voor kwaliteit maar ik zou liegen als mijn hart soms niet ook sneller gaat kloppen van een mega goede deal. Want zeg nu zelf; 70% korting op een paar schoenen klinkt toch geweldig?

Graaien, graaien, graaien

Mijn idee voor deze blogpost ontstond toen ik twee weken geleden in de Zara eens goed om me heen keek. Het was aan het eind van een zaterdagmiddag en de winkel leek letterlijk geplunderd. Op de tafels lagen grote hopen kleding waar mensen in stonden te graaien alsof het gratis was! De ene vrouw had het truitje nog niet neer gelegd of een ander griste het al van de tafel. De helft lag op de grond, de andere helft hing kris kras door de winkel. Ik vond het zo aso, ik wist niet hoe snel ik de winkel uit moest komen.

Daarom heb ik een hekel aan de uitverkoop

Dat gegraai in de grote warenhuizen is gewoon niet aan mij besteed. Als ik een tafel met één grote hoop kleding zie haak ik af, helemaal als er 5 dames in staan te graaien. Zoeken in die grote berg heeft trouwens voor mij sowieso vaak geen zin, met mijn ‘gemiddelde’ maten. Ik kan me voorstellen dat dames met een extra kleine of grote maat beter kunnen slagen in de uitverkoop. Ook heb ik de oude collectie inmiddels vaak wel gezien en kan ik juist niet wachten op de nieuwe collectie.

De online uitverkoop vind ik trouwens een ander verhaal. Dan selecteer ik gewoon op kledingstuk én maat. Scheelt me een hoop zoekwerk én geld!

Hoe denk jij hierover? Ik ben benieuwd of ik de enige ben met een hekel aan de uitverkoop?

Volg:
Share:

10 Reacties

 1. 6 mei 2017 / 06:26

  Ik denk hier precies hetzelfde over. Heel soms doe ik wel eens een poging tijdens de sale maar als het zo druk is en er gegraaid wordt, ben ik vertrokken. Ik koop ook niet omdat iets goedkoop is, maar wel omdat ik het wil hebben en als het dan toevallig in de sale is ben ik blij. Ik loop stiekem toch vaak door naar de nieuwe collectie omdat ik geen zin heb in zoeken naar leuke kleding.

 2. 6 mei 2017 / 06:37

  Ik vind dit soort dingen ook vreselijk. Was een keer bij H&M in Utrecht, maar wat een chaos en puinhoop. En enorme rijen voor de kassa. Online sale vind ik ook soms een ramp, dan zie je wat leuks, zijn er alleen nog maar maatjes S beschikbaar.

 3. 6 mei 2017 / 07:19

  Ik sluit me er helemaal bij aan. Vroeger vond ik het geweldig maar nu…nee bedankt. Ook vind ik het nu veel leuker om kleding uit de nieuwere collecties te shoppen dan de ‘oudere meuk’.

 4. 6 mei 2017 / 11:47

  Ik kan mij hier helemaal bij aansluiten. Als ik zie dat er een soort uitverkoop ‘hoekje’ is in de winkel, vermijd ik die het liefst. Online shoppen in de sale vind ik dan wel weer heerlijk.

 5. 6 mei 2017 / 15:02

  Ik was vroeger echt een sale junkie en haalde er de leukste items uit maar hoe ouder ik werd hoe minder ik het vond ik houd zeker niet van dat gegraai en als alles door elkaar ligt dan ben ik er gelijk klaar mee dat had ik vroeger al het moet wel fatsoenlijk in de rekken hangen anders ben ik weg. Ik houd nog steeds van een koopje maar loop niet als een gek de uitverkoop af.

 6. 7 mei 2017 / 12:40

  Ik ga altijd vroeg winkelen wanneer alles nog netjes hangt. Als ik alles op een hoop zie liggen wandel ik ook gewoon door hoor

 7. 7 mei 2017 / 14:03

  Oh vreselijk vind ik het! Soms scoor je wel leuke items die je niet verwacht maar het is altijd een grote berg met zooi!

 8. 8 mei 2017 / 05:51

  Ik ben het met je eens. Ik vind het altijd zo rommelig staan en kan er nooit wat in vinden. Ik kijk gewoon online en koop wat ik mooi vind. Is het in de aanbieding dan is dat meegenomen, maar ik kijk altijd eerst gewoon naar het item zelf. 😉

 9. 8 mei 2017 / 05:53

  Ik herken dit best erg. Ik koop zo vaak dingen omdat ze goedkoop zijn en niet omdat ik ze wil hebben. Echt stom eigenlijk!

 10. 8 mei 2017 / 13:22

  Yep deze mening deel ik precies zo. Ik shop gewoon niet tijdens de sale. Het ziet er niet uit, alle maten zijn uitverkocht of het is stuk of vies. Nope, niet mijn ding haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *