Review | Heliocare 360 Mineral Tolerance fluid

Heliocare 360 Mineral Tolerance fluid review

De afgelopen weken kreeg ik veel vragen over fijne zonnebrandcrèmes met minerale zonnefilters. Natuurlijk heb ik weer veel zonnesmeersels voor jullie getest en daarom vandaag deze Heliocare 360 Mineral Tolerance fluid review. Kijk je mee?

Heliocare 360 Mineral Tolerance fluid met SPF 50

De Heliocare 360° Mineral Tolerance Fluid is dus een zonnebrandcrème, speciaal voor het gezicht, met minerale zonnefilters. Heliocare heeft ‘m speciaal ontwikkeld voor de gevoelige en allergische huid en wordt daarom aangeraden bij zonneallergie. Deze flacon bevat 50ml en daarvoor betaalde ik bij Notino €21,20 voor.

Het eerste wat me opviel toen ik deze flacon opende was de kleur van de fluid. Is dit een zonnebrandcrème met een tintje? Dat lijkt op het eerste oog maar eenmaal op je gezicht aangebracht blijkt niets minder waar. De kleur oogt wat grauwig maar dat trekt in no time weg, ook laat ‘ie geen witte waas achter. De textuur is licht, absoluut niet vet en trekt snel in. En mijn make-up? Die kan ik er prima over aanbrengen.

De ingrediënten…

Als ik de ingrediëntenlijst bekijk valt mijn oog onder andere op water, een aantal siliconensoorten en natuurlijk de minerale zonnefilters. Heliocare heeft hier gebruik gemaakt van titanium dioxide en zinc oxide, beide in nano vorm. Verder zie ik de minerale filter butyloctyl salicylate en spot ik aluminiumoxide, verschillende plantenextracten, cafeïne, groene thee en melanine. Fijn; deze zonnebrandcrème bevat geen parfum.

Heliocare 360 Mineral Tolerance fluid ingredients

En, is deze minerale zonnebrandcreme fijn?

Absoluut. Ik vind de Heliocare 360 Mineral Tolerance fluid met SPF 50 erg fijn. Hij beschermt mijn huid goed tegen de zon (dat was makkelijk testen afgelopen weken!) en mijn huid reageert er goed op. De zonnebrandcreme trekt snel in en is niet vet. Wel kan ik me voorstellen dat mensen met een hele warme ondertoon in hun huid even moeten proberen hoe de grauwige kleur van de crème op hun huid uitslaat.

De zonnefilters die Heliocare hier heeft gebruikt, titanium dioxide en zinc oxide, worden vaak aangeraden bij mensen met een gevoelige huid omdat de kans op allergische reacties hierbij relatief klein is. Helaas is nanotechnologie dan weer minder goed voor het milieu. Hij valt dan ook niet in de categorie koraal vriendelijke zonnebrandcrèmes maar fijn in gebruik vind ik hem wel!

*

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

 1. 25 mei 2022 / 12:26

  Oh deze klinkt heel erg fijn! Ik heb er net een nieuwe gekocht maar hou deze zeker in het achterhoofd!

 2. Wilemse
  26 mei 2022 / 02:20

  Ik heb altijd wel een vooraadje liggen van Heliocare.
  Zga alle producten met spf van Heliocare zijn top.
  En goed betaalbaar.

 3. 26 mei 2022 / 16:24

  Ik kende het merk nog niet maar klinkt goed! Ik heb pas een nieuwe zonnecrème gekocht voor mijn gezicht, maar ga deze voor de volgende keer zeker in gedachten houden.