Het verhaal achter de sieraden die ik draag

Mijn favoriete sieraden met een verhaal (1)

Sieraden zijn het mooist als je het verhaal erachter kent toch? Ik laat je vandaag de sieraden zien die ik momenteel heel veel draag en vertel je het verhaal erachter.

Gek op klassiek en tijdloos

Toen ik een jaar of 16 was had ik een kast vol sieraden. Bij elke outfit had ik bijpassende oorbellen (in alle vormen, kleuren en maten!) inclusief ketting, armband en ringen. Inmiddels is dat wel anders. Hoewel het veel mensen verbaasd heb ik eigenlijk helemaal niet zoveel sieraden. Ik heb een paar statement oorbellen van Myjewellery (no spon, dat vind ik gewoon echt een tof merk!) en verder is mijn sieradenkistje gevuld met tijdloze klassiekers. Mijn smaak is veel volwassener geworden en ik draag graag items die overal bij passen.

Vandaag wil ik je er daar een aantal van laten zien. Sieraden die ik heel veel draag en die voor mij stuk voor stuk bijzonder zijn. Het verhaal achter de sieraden, want dat vind ik vaak het mooist!

Sieraden die ik de laatste tijd heel veel draag

Mijn favoriete gouden ketting ontving ik zo rond moedertijd, een half jaar geleden van de eigenaresse van Kaya sieraden. Niet om te reviewen, maar als cadeautje voor de foto’s van andere sieraden die ik een paar maanden eerder voor deze webshop gemaakt had. Dat maakte me best een beetje trots omdat ik altijd vrij onzeker ben over mijn foto’s. De ketting is gold plated en subtiel, precies wat ik mooi vind.
Ketting Kaya sieraden

Een andere ketting die ik je wil laten zien ontving ik een paar weken geleden van oNecklace Jewlery. De ketting is ook gold plated en ik was direct heel enthousiast over de kwaliteit. De ketting ziet er super luxe uit. Extra blij ben ik met deze ketting omdat de naam van mijn oogappeltje erop staat. Alleen, is haar naam zo niet wel heel aanwezig? Ik twijfel of ik een nieuwe barketting ga bestellen. Eentje waar haar naam ingegraveerd is en niet gestanst. Dan is de persoonlijke touch wat subtieler. Wat vinden jullie? *edit* Ik denk stiekem dat ik er inmiddels wel uit ben haha. Ik vind ‘m zo mooi, I want him!
oNecklace Jewlery

Een mix van zilver en goud

Ik vind het belangrijk dat mijn sieraden bij elkaar passen. Op de één of andere manier trek ik de combi van gouden kettingen en andere zilveren sieraden gewoon niet haha. Daarom is de ring die ik dagelijks draag van zowel (echt) goud als zilver. Ik kreeg deze ring een paar jaar geleden van Jarno. Ik weet niet eens meer waarom, volgens mij voor m’n verjaardag. Hoe dan ook, hij is me super dierbaar. En hij matcht dus overal bij Bijvoorbeeld bij deze zilveren ring. Die kocht ik tijdens mijn zwangerschap met mijn moeder op een markt. Ik vind ‘m zo mooi! Hij zorgt ervoor dat mijn vingers er lekker lang en slank uitzien haha.
Favoriete sieraden

Als ik die zilveren ring draag, draag ik ook bijna altijd deze handgemaakte zilveren armband. Ik kocht deze tijdens mijn vakantie op Ibiza toen ik samen met Jarno afgelegen baaitjes ging spotten. Bij een prachtig baaitje met een azuurblauwe zee stond een hele lieve dame die zelf sieraden maakte. Is ‘ie niet pretty?

Ook heel dierbaar is dit armbandje van ZUSSS dat ik kreeg van één van mijn beste vriendinnen. Ik heb haar ooit toen ze in een moeilijke periode zat een armbandje met een mooie quote gegeven en die traditie heeft zij voortgezet. Een paar maanden geleden kreeg ik dit lieve armbandje met daarbij een kaartje met de tekst: do more of what you love to do. Alleen dat verhaal maakt dat dit sieraad één van mijn favorieten is.

Heb jij een favoriet sieraad met een verhaal?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Comments

 1. 17 augustus 2018 / 04:40

  Mooi hoe alle stukken een herinnering hebben.

  Ik draag allemaal armbanden met herinneringen en doe ze nooit af.

 2. ByChristiana
  17 augustus 2018 / 05:49

  Haha , ringen met een bijzonder verhaal die ook nog eens je vingers slanker laten lijken zijn natuurlijk helemaal perfect. Ik draag weinig sieraden, maar WEL heel bijzondere (voor mij), namelijk mijn verlovingsringen en natuurlijk sinds kort mijn trouwring, en MAN, wat voelt dat lékker;-)

 3. 17 augustus 2018 / 11:54

  Ik sluit mij aan bij de opmerking van Christiana, wat slim als je vingers er ook dan ” slimmer” = slanker uitzien! Nooit over nagedacht. Mijn beautybybabs ring en ketting zijn mij dierbaar en een ketting met de letter T van Tom. Al lijkt hij ook een beetje op een kruisje. Over kruisjes gesproken, ik kreeg een keer van mijn zus een ketting na het overlijden van mijn moeder met een kruisje. Wel zelf uitgezocht tijdens het samen winkelen. Nog steeds vind ik hem mooi, het doet mij denken aan mijn lieve moeder.

 4. 18 augustus 2018 / 14:33

  Wauw! Prachtige sieraden!! Ik draag niet zoveel sieraden. Zo af en toe draag ik een ketting of een paar ringen 🙂