Even bijkletsen | Het voorbereiden van onze camperreis door de USA

Even bijkletsen | Het voorbereiden van onze camperreis door de USA

Het leek me wel weer eens leuk om in een blogpost even bij te kletsen. Over onze camperreis naar Amerika die ineens super dichtbij komt!

Dit is wel wat anders dan een all-in vakantie

Misschien heb je het wel gemerkt de laatste weken; er kwam een blog minder dan normaal online en ook op Instagram was ik niet super actief. Dat komt namelijk omdat alle vrije uurtjes die ik normaal besteed aan het bloggen, nu ‘op’ gingen aan het voorbereiden van onze reis naar West-Amerika. We gaan namelijk al over een paar weken en het komt dus steeds dichterbij. Whieeehoe, zo spannend!

Wat hebben we tot nu toe allemaal al geregeld?

Met nog maar een paar weken op de teller merk ik dat ik soms best een beetje zenuwachtig word. Hebben we alles wel op tijd geregeld? Gelukkig is mijn wederhelft een stuk relaxter haha. Zo houden we elkaar mooi in evenwicht.

Om Amerika in te mogen hebben we een ESTA nodig, deze heb ik dan ook al aangevraagd. Die van Jarno en van mij zijn goedgekeurd maar die van Tess lijkt verdwenen. Gelukkig lukt het redelijk makkelijk om contact met dit instituut te leggen dus ze zijn het inmiddels aan het uitzoeken, ik hoop dat het snel gefixt wordt. Verder zijn de tickets geregeld, zijn de camper en het hotel voor de eerste dagen geboekt en een aantal campings hebben we ook al vastgelegd.

Staat onze route al vast?

Dat vastleggen van die campings was wel een dingetje. Aan de ene kant willen we namelijk zo min mogelijk boeken (want voorseizoen en vrijheid!) aan de andere kant merk ik dat het me ook wel weer rust geeft. Het eerste deel van onze reis, de highway 1, willen we niet vastleggen. Zo hebben we lekker de vrijheid om te stoppen waar we maar willen, want check dit uitzicht!

Helaas konden we niet overal meer een plekje voor de camper reserveren

Daarna hopen we onze route richting de Grand Canyon te vervolgen waar ik een camping geboekt heb midden in het park. Normaal gesproken moet je zo’n camping een half jaar van te voren reserveren en daar waren wij véél te laat voor. Helaas is dit dan ook de enige camping waar we nog in een natuurpark terecht konden. Ik vind dat best jammer maar gelukkig zijn er ook campings die walk-in plekken hanteren of het First come, First served principe. Dat betekent dat als we op tijd in die parken zijn de kans groot is dat er nog plekjes vrij zijn.

En wat nog meer? Vergeet ik niets tijdens de camperreis?

Via Marktplaats scoorden we vorig weekend een rugdrager,zodat we geen buggy hoeven mee te nemen en Jarno Tess bij wat langere wandelingen, of in San Fransisco of LA, op zijn rug kan dragen. Ik heb zonbescherming in huis, enorm veel korte broekjes en shirts voor Tess besteld (de mega shoplog hiervan volgt denk ik volgende week!) en ik ben bezig voor een peuter survivalkit voor in het vliegtuig.

Verder ben ik de route verder aan het uitwerken, schrijf ik alle highlights op en ga ik maar eens bedenken hoe ik al onze spullen voor 3 weken in 2 koffers krijg haha. Ik houd je op de hoogte!

Heb jij misschien nog tips voor me? Wat moet ik niet vergeten nog te regelen?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties

 1. Femke | LaFemmeFem.nl
  19 maart 2019 / 05:22

  Wauw, zo tof!! Ik ben erg benieuwd.. beetje mijn droomreis ook wel 🙂

 2. Ling
  19 maart 2019 / 06:03

  We hadden Lower antilope canyon gedaan en de tickets gewoon daar gekocht. De gids helpt je met foto’s maken. Die heeft veel mooie foto’s gemaakt met mijn camera.

 3. Sabrina
  19 maart 2019 / 06:51

  Spannend ! Beste tip heb ik mss al eens gegeven, Alles Amerika forum voor al je vragen en reisverslagen!

  • Beautysome.nl
   19 maart 2019 / 20:20

   Daar wil ik ook naar toe!

 4. Angelique
  19 maart 2019 / 19:35

  Misschien heel praktisch maar ik neem altijd wat wasmiddel pods mee in een plastic bakje. Zo kun je nog een keer een wasje draaien zonder dat je eerst op zoek moet naar wasmiddel. Verder neem ik altijd een stekkerdoos mee zodat ik met één wereldstekker toch al mijn apparaten tegelijkertijd kan opladen.

  • Marian zw
   4 april 2019 / 05:27

   Een wereld stekker en een klein verlengsnoertje, zo kun je meteen drie dingen tegelijk opladen

 5. Beautysome.nl
  19 maart 2019 / 20:22

  Ja idd wasmiddel, ik had altijd Biotex bij!
  En genoeg water!
  Maar verder go with the flow.

 6. pluseenbeetjenl
  20 maart 2019 / 05:59

  Klinkt echt als een geweldige reis. Wij hebben twee keer de oostkant met een camper gedaan en dat was een levenservaring die ik nooit meer vergeet.

  Ik zou alleen niet teveel meenemen. Je kan daar zoveel fijns kopen