Hoe combineer je een baan, een blog én een gezin?

Hoe combineer je een baan, een blog én een gezin?

Hoe combineer je een baan, een blog en een gezin? Die vraag krijg ik regelmatig. Het leek me een leuk onderwerp voor een blogpost dus ik vertel je vandaag hoe dat er bij mij achter de schermen aan toe gaat.

Is bloggen een hobby of werk?

Ik heb al meerdere blogposts geschreven over waarom ik begon met bloggen of wat ik er zo leuk aan vind en waarom ik nog steeds blog. Ik heb nooit de ambitie gehad om van BeautyOpinie mijn werk te maken, naast mijn favoriete hobby werk ik namelijk als marketeer en dat vind ik harstikke leuk!

Voordat ik zwanger raakte van Tess werkte ik 36 uur per week bij één van de grootste banken van Nederland. Dat kon ik prima combineren met mijn blog. Ik werkte 4 dagen in de week op kantoor en mijn vrije dag en het weekend gebruikte ik om blogposts te schrijven voor BeautyOpinie. Mijn artikelen plande ik allemaal in, zodat ik me door de weeks volledig kon focussen op mijn werk, en niet ‘s avonds nog blogposts moest schrijven.

Minder gaan werken

Na de geboorte van Tess ben ik minder gaan werken zodat ik alles kon blijven combineren. Inmiddels werk ik voor een andere werkgever, waar ik een contract heb van 32 uur. Ik neem elke week 4 uur ouderschapsverlof waardoor ik elke woensdagmiddag én een dag extra door de week tijd met haar kan doorbrengen. Dat vind ik belangrijk en bovendien zelf ook erg gezellig! Meer werken is momenteel voor mij geen optie, dan zou ik zeker moeten stoppen met BeautyOpinie.

Plannen, plannen, plannen en discipline

Hoe me dat met 28 uur werken per week dan wel lukt? Door op mijn vrije middag, als Tess slaapt, direct achter mijn laptop te duiken en voor BeautyOpinie aan de slag te gaan. Datzelfde doe ik in het weekend én 1 of 2 avonden per week. Dus ja, dat betekent wel eens dat ik een avond thuis blijf in plaats van met vriendinnen iets leuks te doen.

Dat klinkt best wel ongezellig he? Valt best mee hoor haha. Omdat ik altijd 1 of 2 weken vooruit werk geeft me dat de ruimte om het op een rustiger moment in te halen. Heb ik een weekend echt geen tijd? Dan is er niemand die mij verplicht om wel een blogpost te uploaden en laat ik de boel lekker de boel. Al gebeurt dat zelden, ik vind het veel te leuk om te doen. Geen druk, gewoon een hobby waar ik ook energie uit haal.

Elke zondagavond pak ik mijn agenda erbij en plan ik alle must do’s van de komende week in. Sporten, etentjes, afspraken bij de tandarts én het schrijven van blogposts en het maken van foto’s. Daar houd ik me echt niet stug aan vast hoor maar het geeft wel rust. Hoe ik dus een baan, een blog en een gezin combineer? Plannen en discipline maar vooral ook doen wat je leuk vindt. Dan komt de rest vanzelf!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties

 1. 22 januari 2019 / 06:12

  Knap hoe je dat doet hoor. Ik vind het al pittig maar kan mij voorstellen dat het voor jou helemaal pittig is.

 2. 22 januari 2019 / 15:57

  Leuk om te weten hoe jij dit aanpakt. Waar ik soms wel eens tegenaan loop is dat ik op een bepaald moment wel de tijd heb, maar de inspiratie me keihard in de steek laat. In dat geval moet ik het los laten want als ik een artikel geforceerd moet schrijven, heb ik daar sowieso minder plezier in en zal de oplettende lezer dat ook direct in de gaten hebben.

 3. ByChristiana
  23 januari 2019 / 07:03

  Leuk artikel, altijd inspirerend om te zien ‘hoe anderen het doen’. Ik kan me trouwens ook helemaal vinden in de reactie van Deb hierboven; ik heb bepaalde periodes ook wat minder tijd voor de blog en ALS ik dan een keer wel uitgebreid de tijd heb, laat ook mijn inspiratie me wel eens in de steek. En dat is natuurlijk een beetje ‘killing’.

 4. 23 januari 2019 / 13:53

  Leuk om te lezen! Ik werk ook 32 uur en ben ‘s avonds niet echt meer in de mood om artikelen te typen. Ik heb dus ook 1 dag in de week en het weekend. Meestal lukt het dan wel en inderdaad af en toe wat flexibel zijn of een aritkeltje minder! 🙂