Hoe het met mijn goede voornemens staat | en met die van jou

Hoe het met mijn goede voornemens staat | en met die van jou

Vandaag een blogpost waarin ik je bij klets over mijn goede voornemens. En aangezien het morgen Blue Monday is (en dus volgens wetenschappers de meeste goede voornemens alweer zijn gesneuveld) ben ik benieuwd naar die van jou!

De meeste goede voornemens zijn al gesneuveld..

Morgen is het blue monday. Huh, what? Je weet wel, die dag die wetenschappers hebben gebombardeerd tot meest deprimerende dag van het jaar. De leuke feestdagen zijn achter de rug, het duurt nog veel te lang voor de eerste zonnestraaltjes weer op je huid branden en die goede voornemens? Zijn ze al mislukt?

Blue monday

Ik heb niet zo veel met Blue Monday maar het zette me wel aan het denken. Hoe zit het met mijn eigen goede voornemens? De afgelopen jaren heb ik altijd heel hard geroepen dat ik geen goede voornemens heb. Waarom zou je wachten tot 1 januari om slechte gewoontes waar je vanaf wil af te zweren? Dat kun je elke dag van het jaar doen! Dit jaar voelde het voor mij toch een beetje anders. Ik heb ze niet ‘keihard’ op de online geslingerd zodat ik ze lekker voor mezelf kon houden. Maar nu deel ik ze toch met je, als extra stok achter de deur.

Rust, balans en voluit leven

Mijn goede voornemens voor dit jaar zijn meer balans in mijn leven, fitter worden én me minder laten leiden door angst. Met een nieuwe baan, naast BeautyOpinie, vind ik het belangrijk om een goede balans en meer rust te vinden. Dat betekent dat het best kan zijn dat er de komende periode wat minder blogposts online komen. Eerder vond ik dat verschrikkelijk, nu heb ik er vrede mee. Mijn (betaalde) baan, quality time met Tess en Jarno en goed voor mijzelf zorgen gaan dit jaar voor. Dat is mijn goede voornemen. En voor het eerst voel ik me daar helemaal OK mee!

Op naar de sportschool, net zoals de rest van Nederland

Fitter worden is ook een dingetje. Na een jaar lang borstvoeding te hebben gegeven kon ik alles eten wat los en vast zat zonder aan te komen. Zó fijn! Alleen tijden veranderen haha. Tess krijgt nog maar één voeding maar ik eet nog even veel chocolade als in het begin. Excuses dat het zwangerschapskilo’s zijn gaan echt niet op, elk pondje gaat door het mondje. Ik probeer minder te snoepen, meer groente en fruit te eten én ben weer begonnen met RPM! Ik doe namelijk veel aan yoga maar moet nu cardio aan mijn regime toevoegen. Dit is het voornemen waar ik denk ik de meeste moeite voor moet gaan doen hihi.

Het voornemen om een verre reis te maken

Tot slot wil ik me dit jaar minder laten leiden door angst. Ik heb er op mijn blog nooit een geheim van gemaakt dat ik enorme vliegangst heb. Best lastig als je de droom hebt om een keer NY te bezoeken. Los van de vliegreis lijkt NY met een kindje van één me sowieso een hele onderneming. Iedereen om ons heen raadt het ons af en dat snap ik best. Ben ik eigenwijs als ik zeg dat we het toch willen doen? Ik zie alle obstakels ook echt wel hoor, misschien nog wel meer dan iedereen die ons waarschuwt. En toch is het mijn droom.

Misschien is één van jullie ooit met een kindje in NY geweest? En heb je tips voor me? Ik ga ondertussen snel verder met het vergelijken van hotels en vluchten. Het voornemen is er in elk geval nog steeds!

Hoe staat het met jouw goede voornemens? Ben je goed bezig of zijn ze inmiddels al gesneuveld?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties

 1. 14 januari 2018 / 06:49

  Ik doe nooit aan goede voornemens. Vroeger wel maar vaak mislukte ze. Ik doe dan wel weer aan doelen en probeer die stapje voor stapje te bereiken.

 2. 14 januari 2018 / 06:53

  Ik doe eigenlijk nooit aan goede voornemens. Natuurlijk heb ik ook wel periodes in mijn leven dat ik denk of vind dat ik bepaalde dingen anders wil of moet gaan doen, maar dan kun je er maar beter meteen mee beginnen;-) Hopelijk voor jou komt je droom om NY te gaan bezoeken ooit uit. Dromen moet je altijd hebben, vind ik!

 3. 14 januari 2018 / 16:19

  Voornemens zijn leuk, maar mislukken vaak wel, als je een doel hebt niet! maar je hebt wel leuke voornemens, veel succes ermee

 4. 14 januari 2018 / 17:51

  Ik doe ook niet aan voornemens, ik stopte met roken in augustus, na een avondje stappen. Ik begon met sporten toen de weegschaal 80 kilo aangaf in juni en ik leef van dag tot dag.
  Ik heb ook vliegangst en wellicht ga ik dit jaar voor het eerst vliegen naar Manchester, mijn man moet op werkbezoek bij een afnemer. Mits hij niet bij een andere werkgever aan de slag kan, want hij is aan het solliciteren.

 5. 15 januari 2018 / 10:56

  Ik doe niet echt aan goede voornemens, maar wel aan doelen. Ik wil nog 10 kilo kwijt waar ik nog steeds hard voor bezig ben en ik wil meer aan mezelf gaan denken 🙂 NY daar willen wij zelf ook nog erg graag naartoe. Maar met een meisje van net 2 zie ik dat ook niet zitten, haha.

 6. 15 januari 2018 / 12:17

  Ik doe eigenlijk niet aan goede voornemens, maar heb ook wel wat doelen voor 2018. De eerste stappen zijn er al voor gezet (voor 2 doelen) en dat vind ik eigenlijk al heel wat! Blue Monday doet me niet zoveel, ik vind het zo eind februari, begin maart veel deprimerender. Dan kan het soms al heel lekker weer zijn, maar dat is eigenlijk nog lang niet zo.

 7. Gerie
  19 januari 2018 / 07:41

  Doen! Lekker naar New York met de kleine meid. Wij zijn in New York geweest met Teun toen hij 1,5 jaar was. Zowel wij als hij heeft genoten! Als er ergens van alles te zien en te horen valt, dan is het New York wel. Hij heeft 5 dagen op het puntje van zijn stoel gezeten (lees, rechtop in zijn buggy en zijn hoofdje bleef maar van links naar rechts gaan). Central Park: balletje trappen, picknicken, naar de dierentuin, eekhoorntjes spotten, ijsjes eten. Times Square: lichtjes en geluid! Hop on hop off bus: veel te veel te zien. Gratis Ferry naar Staten Island: water om naar te kijken, helikopters boven je hoofd. Starbucks: smoothies en leren met een rietje te drinken! En bovenal New Yorkers zijn gek op kinderen! Empire State Building: de lift…ze voelen dat in hun buikje. En dan naar beneden kijken al die rijdende auto’s.

  En ondertussen valt ze wel een keer in slaap in de buggy, zodat jij lekker kan winkelen Ik denk juist dat het een hele makkelijke leeftijd is om te doen. Die van mijn zijn nu 3 en bijna 6, maar die willen niet meer lopen maar zitten ook niet in een buddy. En lopen dus te ‘klagen’ hoe ver is het nog? Ik ben zoooo moe!

  Vliegangst, heel herkenbaar. Helaas! Boek een ticket bij de KLM. Fijne stewardessen, goed eten en genoeg aan boord voor Tess. Neem Tess op schoot, keutel met haar en overtuig jezelf ervan dat jij jouw angst niet wil overbrengen.
  Ik gebruik altijd nog Bach bloesem rescue spray, voor wat het waard is en/of je erin gelooft. Ik heb er baat bij.

  Succes met jullie keuze, maar zoals gezegd ik zou het doen. Vlieg daarna door en maak gelijk een rondreis met een camper door West-Amerika. Ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt!

  • Natascha
   Auteur
   20 januari 2018 / 19:14

   Hoi Gerie, bedankt voor je onwijs lieve reactie! Ik zat namelijk net heel erg te twijfelen. Niet eens zozeer door het reizen met een kindje maar vooral mijn vliegangst. Dank je wel, dit was net wat ik nodig had!