Zo koop je nooit meer de verkeerde kleur foundation

hoe kies je de juiste kleur foundation

Hoe kies je de juiste kleur foundation? Kom jij regelmatig thuis met een nieuwe foundation die het nét niet is? Ik geef je vandaag tips om een miskoop te voorkomen als je bij de drogisterij een nieuwe foundation koopt.

Hoe kies je de juiste kleur foundation?

Als ik één beautymisser moet noemen waar ik echt van gruwel dan is het wel een verkeerde kleur foundation. De basis van je make-up look die je kan maken of breken. Want iedereen kent wel een voorbeeld van een persoon met te donkere, te lichte of te oranje foundation toch? Maar de juiste kleur foundation kiezen is helemaal niet makkelijk. Misschien heb je wat aan deze tips als je de volgende keer in de drogisterij staat:

Stap 1 | Bepaal de ondertoon van je huid

Voordat je überhaupt opzoek gaat naar een nieuwe foundation is het belangrijk om de ondertoon van je huid te bepalen. Er zijn namelijk foundations met een gele óf roze ondertoon te koop. Hoe je hier achter komt? Bekijk bij helder daglicht (dus niet in de winkel!) of je gezicht gelig is, of meer roze.

Vind je het lastig? Kijk naar je aderen op de binnenkant van je pols. Als deze paars of blauw zijn, dan is je ondertoon koel; als ze groener van kleur zijn heb je een warme ondertoon. Zit je er tussenin? Dan valt je in de neutrale categorie.

Stap 2 | Kijk naar de namen op de verpakking

Als je weet of je op zoek moet naar een foundation met een roze of gele ondertoon, is het tijd voor de volgende stap. Kijk eens goed naar de benamingen van de foundations in de schappen. Namen als beige of sand hebben vaak een gele ondertoon, namen als roze, porcelain of ivory hebben een roze ondertoon.

Stap 3 | Probeer het uit

Koop nooit zomaar een foundation, de testers staan er niet voor niets. Pak een kleur waarvan je denkt dat hij goed is, en één tint donkerder en één tint lichter. Smeer deze op je kaaklijn (dus niet op je handen) en kijk welke ‘streep’ je bijna niet meer ziet. Dat is jouw match.

Als je denkt dat je de juiste kleur te pakken hebt, loop dan ook nog even naar buiten voordat je een product koopt. Want het licht in de gemiddelde drogisterij is vaak niet al te best, daglicht is heel anders.

Succes!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Comments

  1. 25 mei 2020 / 07:07

    Ik maak er altijd een heel werk van haha, als ik een nieuwe foundation ga kopen. Ik vraag altijd testers en ik ga die dan allemaal thuis proberen op mijn hele gezicht. Als ik dan de juiste match vind, koop ik hem pas. Maar ik heb dan ook altijd maar 1 foundation in huis die ik dagelijks gebruik. Ik heb er nu een van Chanel en die vind ik heel fijn, deze heb ik ook al een keer opnieuw gekocht.

  2. 25 mei 2020 / 13:32

    Handige tips! Ik koop dus meestal een foundation online en het komt wel eens voor dat de kleur helaas niet zo’n perfecte match is 🙂