Zó kan iedereen rode lipstick dragen, ook jij!

Zó kan iedereen rode lipstick dragen, ook jij!

Laatst hoorde ik een vriendin zeggen dat rode lipstick haar niet stond. Dat vond ik zó onwijs zonde! Ik ben er van overtuigd dat er voor iedereen een juiste kleur rood is. Yep, ook voor jou!

Tips & tricks

Rode lippen vallen op; aandacht gegarandeerd en super vrouwelijk. Ik snap dan ook niet dat niet iedereen het met me eens is haha. Ik kan me best voorstellen dat niet iedereen een felle rode lipstick aandurft. Of dat de (verkeerde) kleur rood er voor zorgt dat je er bleek of zelfs ordinair uitziet. Maar de ene kleur rood is de andere niet en met de juiste do’s & dont’s kan iedereen rode lipstick dragen.

De juiste kleur rode lipstick

 • De eerste stap is het kiezen van een kleur rood die bij je huid past. Dat geldt eigenlijk voor elke kleur lipstick. Een manier om hier achter te komen is sieraden in zilver en goudkleur naast je gezicht te houden. Als goudkleurige sieraden jouw huid het meest ophalen en je een gele ondertoon hebt ben je een warm type. Halen zilveren sieraden jouw huidskleur het meest op en heb je een blauwe of roze ondertoon? Dan ben je een koel type.
 • Warme types komen het best tot hun recht met een warme rode lipstick zoals oranjerood of een bruinrode tint.
 • Koele types kunnen beter kiezen voor rood tinten met een blauwe ondertoon zoals kersenrood en donkerrood. Zo lijken je tanden witter en straalt je huid meer.
 • Heb je dunne lippen en wil je graag dat ze wat breder lijken? Kies dan een wat lichtere lipstick, hoe donkerder de rode kleur, hoe smaller je lippen lijken.
 • Houd de rest van je make-up rustig om te voorkomen dat je er over de top uitziet.

rode lipstick
Mijn favoriete rode lipstick is mac red, een rode lipstick met blauwe ondertoon en staat vrijwel iedereen

Lukt het je niet om de juiste kleur te vinden? Stap dan eens bij een wat luxere parfumerie binnen en vraag of iemand je kan helpen. Vaak is het een kwestie van gewoon uitproberen, Twijfel je nog steeds? Probeer dan eens een rode lipgloss of sheer lipstick, zo kun je makkelijker wennen aan de kleur rood.

Zelf draag ik graag rode lipsticks met een blauwe ondertoon. Ik vind het alleen lastig dat rode lipstick vaak meer afgeeft dan lichtere kleuren. Dat ziet er zo gek uit, Tess met allemaal kleine rode kusjes op haar gezicht haha.

Draag jij vaak rode lipstick?

Volg:
Share:

25 Reacties

 1. Ibi
  8 januari 2017 / 07:17

  Ik vind rood een prachtige kleur, maar het staat mij niet zo goed als paars.
  Ik ben eigenlijk een persoon die zegt dat rode lipstick mij niet staat.
  Volgens jouw theorie ben ik een warm type…en moet ik blijkbaar ook verder kijken dan mijn neus lang is.

 2. 8 januari 2017 / 07:49

  Klopt helemaal wat je zegt. Ik heb een koele ondertoon en moet dan ook altijd rode lipsticks hebben met een blauwe ondertoon. Dat maakt echt een wereld van verschil!

 3. 8 januari 2017 / 09:09

  Wat een fijne tips! Ik draag heel weinig rode lipstick, maar vind t wel erg mooi!

 4. 8 januari 2017 / 12:06

  Fijne tips! MAC red staat ook nog op mijn wishlist, mijn favoriete rode lipsticks zijn op het moment MAC ruby woo, Max FActor ruby tuesday & L’Oréal Paris Blake’s pure red. xx

 5. 8 januari 2017 / 12:39

  Ik draag nooit rood, ik kan er niet aan wennen bij mezelf. Als ik een rood of roodtint draag is het echt vaak maar kort. Ik probeer het wel maar echt vaak binnen een paar uur denk ik toch nope, not for me.

  • 8 januari 2017 / 18:42

   Volgens mij heb ik jou een keer op een foto gezien met rode lipstick haha. Kan dat? Ik kan me namelijk nog herinneren dat ik je dat prachtig vond staan! Alleen als jij je er niet fijn bij voelt dan moet je het niet dragen, dat is toch het belangrijkste!

 6. 8 januari 2017 / 12:58

  Ik draag ook nooit rood, ik ga liever voor frambooskleurtjes

 7. manon
  8 januari 2017 / 13:47

  Ik vind rode lipstick erg mooi maar het staat me niet zo mooi als nude kleuren

  • 8 januari 2017 / 18:41

   Ik vind nude kleurtjes bij jou op foto’s ook altijd heel mooi staan Manon. Ik ben daar ook gek op en wissel het graag af 🙂

 8. 8 januari 2017 / 15:16

  Wat een handige guide! Ik draag Diva van MAC als favoriete rode lipstick en die staat heel goed bij mijn redelijk lichte huid. Met lichte rode lippenstift zie ik er al snel uit als een clowntje, haha! Malou x

 9. 9 januari 2017 / 09:32

  Ik draag minder rode lipstick omdat hij echt opvalt en aandacht trekt. 😉

 10. 9 januari 2017 / 09:57

  Ik draag eigenlijk alleen rode lipstick met kerst. En dat vooral vanwege het feit dat ik het zo lastig vind om te onderhouden gedurende de dag. Ik ben niet zo een bijwerker dus dan zit je na een paar uur al met half rode lippen en daar ben ik gewoon niet zo een fan van. Wel een heel fijn en informatief artikel!

 11. 9 januari 2017 / 10:33

  Fijn artikel ! Ik vind rode lippen prachtig. Bij een ander dan, bij mezelf durf ik het niet zo goed omdat ik nogal een kleine mond heb. Onterecht dus waarschijnlijk, ik ga me toch eens laten adviseren bij een luxe parfumerie

 12. 9 januari 2017 / 11:02

  Handige tips! Bij mij staan rode lipsticks met een oranje ondertoon het best 🙂

 13. 9 januari 2017 / 14:04

  Klopt! dit zijn handige tips en hier hebben veel vrouwen wat aan, ik heb vandaag toevallig een rode liquid lipstick op van limecrime, die vind ik echt geweldig! die is gewoon helderrood en is Matt.

 14. 9 januari 2017 / 16:34

  Leuke tips!
  Ik draag ook altijd koele rode lipstick!
  Maar eigenlijk al lang niet gedaan, toch maar weer een keer doen!

 15. 9 januari 2017 / 20:15

  Bedankt voor de goede tips! Ik vind het mezelf een beetje ordi staan maar bij anderen vind ik het echt geweldig!

 16. 9 januari 2017 / 20:30

  Nooit, maar ik neig er wel steeds meer naar. Het is even wennen gok ik, maar als je eenmaal gewend bent wil je waarschijnlijk nooit meer anders. Ik ga het binnenkort eens doen, kan mij het schelen! hihi

 17. 9 januari 2017 / 21:24

  Leuk artikel. Ik draag nooit rode lippenstift. Het is wel een mooie kleur. Ik weet niet of het me zou staan.

 18. 13 januari 2017 / 17:17

  Ik hou ervan. Enige wat ik altijd vervelend vind is dat na een paar uur de helpt er af is en je er dan bij loopt als een clown, haha. Nouja dat heb ik altijd 🙂

  XxX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *