Wat helpt nu echt tegen cellulite?

Hoe kom je van cellulite af

Ik ken maar weinig vrouwen die blij zijn met hun cellulite. Heb jij er last van? Ik wel sinds mijn zwangerschap en was wel eens benieuwd of er iets aan te doen is. Ik vertel je vandaag alles over de sinaasappelhuid en één van mijn Instagram volgers vertelt over haar ervaringen met een drankje dat hier tegen zou helpen.

Hoe ontstaat cellulite?

Cellulite, tot 3 jaar geleden kende ik het niet. En dat vond ik best vreemd. Met mijn maat 40 had nog nooit een putje gezien, terwijl vriendinnen met maatje 36 wel last hadden van de gevreesde sinaasappelhuid. Dus hoe kom je er dan aan? Kort gezegd zitten er in het onderhuidse weefsel van vrouwen vetcellen opgesloten in bindweefsel schotjes om energie op te slaan in het geval van zwangerschap.

Hormonale veranderingen, te veel suiker, stress, te veel zitten of verkeerd bewegen kan dit allemaal heel snel uit balans brengen. Vervolgens trekken die bindweefselschotjes strak, circulatie wordt geblokkeerd en toxines hopen zich op. Et voilá. Onderhuidse vetten zijn opgeslagen.

Hoe ontstaat cellulite
Cellulite formation

Hoe kom je weer van je cellulite af?

Dat je weet hoe je eraan komt is één ding, ik denk dat je liever van me wilt horen hoe je eraf komt. Er zijn namelijk maar weinig vrouwen die hun sinaasappelhuid omarmen. Ik heb al heel wat crèmes gebruikt die beloofden me er af te helpen maar nog nooit is dat gelukt. Eigenlijk is dat ook niet gek. Ze bevatten vaak methylxanthines waarvan bewezen is dat ze vet afbreken. Alleen hebben die crèmes vaak niet de juiste concentratie van die hulpstoffen.

Een lieve lezer wilde graag testen of een drankje wel kan helpen

Een paar maanden geleden viel mijn oog ineens op een persbericht waarin ik las over een 14 daagse natuurlijke kuur waarin je het proces zou kunnen ondersteunen. Omdat dit drankje cafeïne bevat kon ik het helaas zelf niet proberen (een combinatie van hartkloppingen en mijn zwangerschap) en dus vroeg ik via Instagram of één van jullie het wilde proberen. En binnen no time vond ik een vrijwilliger die haar cellulite voor mij op de foto wilde zetten én jullie over haar ervaringen met Endermologie Stop cellulite dag & nacht express vertellen.

Review | Endermologie Stop cellulite dag & nacht express

LPG beloofde me heel wat moois maar ik ben niet echt onder de indruk. De 28 sticks (14x dag- en 14x nachtformule) heb ik trouw 14 dagen lang genuttigd. Niet met tegenzin, want qua smaak was het prima te doen en ik verheugde me natuurlijk al op een stel onweerstaanbaar gladde benen! Op dag twee kwam ik er alleen achter dat de nachtformule niet in water opgelost moest worden, maar rechtstreeks uit het stickie op de tong. Oei, dat was zuur! Een kleine twee weken later zag ik alleen helaas heel weinig tot geen verschil. Ik geloof meer in de werking van gezonde voeding en evt. supplementen i.c.m. massages.
wat helpt tegen cellulite

Heb jij last van cellulite?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Foto cellulite shutterstock

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

  1. 15 augustus 2019 / 04:22

    Jammer dat er haast geen verschil te merken is. Weer een product die je opzij kunt schuiven. Ik heb een tijd geleden wel een product getest, werkt super goed want mijn huid is inmiddels glad en de pot is nog lang niet leeg. (Product merk heet: somatoline cosmetics, het is een grote pot met groene deksel bevat 400ml gel) heb er wel over geschreven op mijn website.

  2. 18 augustus 2019 / 18:24

    Volgens mij heb ik ook die poedertjes maar niet eens aan begonnen… Cellulite heb ik ook en het is zo moeilijk om dat echt weg te krijgen. Wat een schoonheidsspecialiste mij ooit aanraadde was om na het douchen je handdoek op te rollen en dan daarmee flink je benen te masseren. Het is in ieder geval een goede manier om je bloedsomloop op gang te brengen. Of het daadwerkelijk helpt, ik weet het niet, maar kwaad kan het ook niet denk ik.