Hoe krijg je sterke nagels zonder formaldehyde?

Hoe krijg je sterke nagels zonder formaldehyde?

Hoe krijg je sterke nagels zonder formaldehyde? Sterke en gezonde nagels, dat willen we allemaal wel toch!? Maar wist je dat in veel nagelverharders formaldehyde zit? In deze blogpost leg ik je uit hoe ik mijn nagels verzorg.

Schadelijke ingrediënten in nagellak

Bijna twee jaar geleden schreef ik een blogpost over schadelijke ingrediënten in nagellak. Na het schrijven van deze blog was ik best een beetje verbijsterd over de rotzooi die er vaak in zit. Op dat moment was ik zwanger en wist ik zeker dat het ingrediënt Formaldehyde er absoluut één was welke ik wilde vermijden. Wat een troep!

Waarom Formaldehyde vermijden?

Formaldehyde is een harssoort die gebruikt wordt om de nagellak uit te laten harden. Dit ingrediënten kan in elke soort nagellak voorkomen maar zit vooral in nagelverharders. Er wordt gezegd dat Formaldehyde kankerverwekkend is. Natuurlijk gebeurt dit alleen als je er langdurig aan blootgesteld wordt maar het kan ook je ogen, neus en keel irriteren en je kan er hoofdpijn en eczeem van krijgen. Wist je dat Formaldehyde ook in sigaretten zit? Dat smeer ik dus liever niet op mijn nagels.

Maar tsja, dat ingrediënt met die moeilijke naam zorgt wel voor mooie en sterke nagels. En die wilde ik ook! Ik heb overwogen om voor gel- of acrylnagels te gaan maar aangezien dat best een dure aangelegenheid is besloot ik eerst eens op zoek te gaan naar een nagelverharder zonder formaldehyde.

Hoe krijg je sterke nagels zonder formaldehyde

Mijn nummer één merk als het gaat om nagelverharders is absoluut Herome. Mijn moeder gebruikte deze nagellak twintig jaar geleden al en zij heeft prachtige nagels. Één minpuntje: die nagellak bevatte formaldehyde. Maar hoe krijg je nu sterke nagels ZONDER formaldehyde was de titel van deze blog toch? Tegenwoordig is er gelukkig ook een Sensitive uitvoering die geen formaldehyde bevat. Ik kocht ‘m dus!
Hoe krijg je sterke nagels zonder zonder formaldehyde

Mijn tips voor sterke nagels

Elke avond, drie weken lang, gaf ik mijn nagels aandacht. Dat betekent op dag één mijn nagels lakken, op dag twee een tweede laag en op dag drie dit ritueel van voor af aan herhalen. Elke avond smeerde ik mijn nagelriemen in met de bij behorende wonderpen, een heerlijk ruikend serum!  Hierbij gebruikte ik een houten nagelvijl, wat een onmisbaar product is om bij je te hebben als je graag sterke nagels wilt.

Ik heb dit ritueel nu drie weken volgehouden en mijn nagels zien er een stuk gezonder uit! Ze zijn langer, harder en kunnen weer tegen een stootje.

Let jij op de ingrediënten van je nagellak?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties

 1. 28 januari 2018 / 06:55

  Ik let er eerlijk gezegd helemaal niet op haha. Wel goede tip hoor!

 2. 28 januari 2018 / 07:25

  Ik lette er eigenlijk nooit op maar misschien moet ik dat toch eens gaan doen

 3. 28 januari 2018 / 07:35

  Dit zijn echt waardevolle tips, maar ik moet bekennen dat ik me er niet zo mee bezig houd. Gelukkig heb ik vrij sterke nagels – afkloppen die hap – maar ik zou er misschien toch wat beter op moeten letten.

 4. 28 januari 2018 / 09:12

  Om eerlijk te zijn, gebruik ik nooit nagelverharders. Mijn nagels zijn van zichzelf al zo sterk! Heel vaak krijg ik een compliment met: draag jij nepnagels, hoe krijg je zulke lange nagels? Best wel bizar want ik doe echt alles zonder dat ik aan mijn nagels denk.

  Leuk artikel met veel goede tips! Ik denk dat heel veel mensen hier niet op letten!

  Liefs
  x

 5. 28 januari 2018 / 10:27

  Interessant artikel! Ik merk wanneer ik vitamines voor mijn haar neem, mijn nagels er ook beter uit gaan zien. Op ingredienten in skincare let ik heel erg , in nagellak dan weer totaal niet. Gek eigenlijk he?

 6. 28 januari 2018 / 19:02

  Ik let er eerlijk gezegd niet op, maar wat een top tip!
  Mijn nagels zijn een ramp en deze vind ik, zonder de formaldehyde, zeker het proberen waard. Ik heb het opgeschreven op mijn kooplijstje (is wat anders dan mijn wensenlijstje, die is meer voor op de langere termijn) want deze wil ik zeker hebben. En deze stinkt waarschijnlijk ook niet zo erg. Top!

 7. 28 januari 2018 / 19:03

  Ik heb daardoor (Duri met F) dus mijn nagels verknald. Nu scheuren ze nog meer! Ik heb een pauze ingelast om weer sterkte nagels te krijgen.

 8. 29 januari 2018 / 13:20

  Ik heb helemaal geen sterke nagels. Bij het minste of geringste scheuren ze weer af en regelmatig breekt er weer eens één. Overigens vind ik het met typen ook niet echt fijn om knetterlange nagels te hebben, dus dat is dan weer een ‘voordeel’. Dat spul van Herome heb ik wel eens getest, maar dat was niet zo’n succes. Ja, mijn nagels werden er harder van, maar knapten nog veel harder af. Ik gebruik het dus niet meer en hou mijn nagels maar gewoon netjes kort. Je kunt niet alles hebben, zeg maar 🙂

 9. 29 januari 2018 / 15:18

  Thanks voor de tip! Ik heb super broze nagels. Ik wist niet dat er formaldehyde in nagelverharder zit, en dat er eentje zonder bestaat. *rent naar de winkel*