What to do als je last hebt van haaruitval?

haaruitval

Wist je dat we elke dag tot zo’n 120 haren per dag verliezen? Niets geks aan. Maar wat als het opvallend veel is? Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben. Soms is het erfelijk of is er sprake van een onderliggende aandoening.  Ook stress, roken en overmatig alcoholgebruik zijn alles behalve goed voor het haar. Merk je dat je haardos steeds dunner wordt en zitten er de laatste tijd wel erg veel losse haren aan je kam? In deze blogpost lees je tips die je helpen haaruitval tegen te gaan.

Voorkom triggers

Haaruitval kan dus ontstaan door een ongezonde levensstijl. Is dat bij jou het geval? Dan kun je dit redelijk makkelijk zelf aanpakken. Het beste matig je alcoholgebruik, stop je met roken en probeer je stress zoveel mogelijk te voorkomen. Acht uur slaap per nacht en voldoende lichaamsbeweging kunnen stress flink verminderen. Makkelijker gezegd dan gedaan misschien maar give it a try.

Eet gezond

Hoe stop je haaruitval door middel van je voeding? Zorg ervoor dat je voldoende ijzer binnenkrijgt. Dit zit onder andere in vis, rood vlees en groene groenten, zoals spinazie. Ook biotine, zink en vitamine D bevorderen haargroei, waardoor je haardos minder snel uitdunt. Je kunt gebruikmaken van supplementen of je dieet aanpassen. Tot slot zijn eiwitten belangrijk. Deze krijg je binnen door voldoende vlees, noten en bonen te eten.

De juiste haarverzorging

Je haarverzorgingsroutine kan ook een grote invloed hebben op je haardos. Hoe stop je haaruitval door je haar goed te verzorgen? Ga allereerst op zoek naar een geschikte shampoo

Shampoo met cafeïne vermindert haaruitval doordat je haarwortels onder invloed van dit stofje langer meegaan. Er zijn ook shampoos te koop die speciaal op de markt zijn gebracht om haaruitval van de gebruiker te verminderen. Zo heeft het merk Hair Gro hairhealing shampoo in het assortiment die je haargroei stimuleert en je haar dikker maakt.

Overweeg eventueel ook een andere borstel aan te schaffen. Kammen of borstels met metalen of plastic tandjes zijn niet ideaal. Ze beschadigen je haar of je hoofdhuid, wat haaruitval in de hand werkt. Beter maak je gebruik van een borstel met echt haar. En borstel je haar niet wanneer het nat is. Het is op dat moment kwetsbaarder en het kan daardoor sneller afbreken. Wacht totdat je haar droog is voordat je de borstel erdoorheen haalt.

Conclusie

Mocht je wel heel erg veel last hebben van veel haaruitval, dan kan het verstandig zijn eens een bezoekje aan je huisarts te brengen. Onderliggende gezondheidsproblemen kunnen de oorzaak zijn en dat wil je natuurlijk uitsluiten. Ook zijn er tegenwoordig behandelingen mogelijk, waaronder de vrij nieuwe mesotherapie behandeling.

Wil je nog meer lezen over haaruitval? Check dan hier de blog van BeautyGaze.

*

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

  1. 6 januari 2022 / 09:01

    Ik ken het probleem helaas. Ik heb er vooral erg veel last gehad na mijn operatie en narcose, tot op kale plekken op mijn hoofd aan toe. Ik gebruik nu al jaren dagelijks supplementen voor huid, haar en nagels.

  2. 8 januari 2022 / 21:19

    Ik heb er helaas ook last van. Ik gebruik momenteel voedingssupplementen voor huid en nagels. Ik heb het idee dat het wel iets werkt. Maar heb ook het idee dat het hebben van geen stress erg helpt.

  3. 12 januari 2022 / 17:59

    Soms lijkt het alsof ik veel haar verlies door mijn lange haren. Dan lijkt het al snel heel veel. Echt moeilijk om te bepalen wat nou teveel is. Ik neem in ieder geval de juiste vitamines in!