Hoe weet je welk kleurtype je bent?

Welk kleurtype ben jij

Hoe weet je welk kleurtype je bent? En hoe zorg je met die informatie dat je bij het aanschaffen van je lente garderobe alleen nog maar items koopt die je laten stralen? Dat vertel ik je vandaag.

Heb jij dat ook?

Als ik in een kledingwinkel sta gebeurt het me zo ontzettend vaak. Ik zie de verkoopster met een gave trui en denk: Die wil ik ook! Helemaal blij blijkt ‘ie er nog in mijn maat te zijn maar zodra ik in de spiegel kijk zie ik er héél anders uit dan de verkoopster. De kleur staat me gewoon helemaal niet. In het verleden kocht ik zo’n truitje dan vaak, onder het mom van, als ik hem goed combineer staat ‘ie mij vast ook leuk. Inmiddels weet ik beter. Ik weet nu welke kleuren me wel staan, welke kleuren me ophalen en welke niet.

Hoe weet je welk kleurtype je bent?

Welke kleur jou het beste staat is afhankelijk van welk kleurtype of seizoen type je bent. Er zijn er vier: zomer, herfst, winter en lente. Zodra je weet tot welk type jij hoort, weet je direct welke kleuren jou het beste staan! Welke omschrijving past het best bij jou?

 • Zomertype
  Heb jij licht blond haar met een koele ondertoon? Zijn je ogen blauw, grijs of groen? Dan ben je waarschijnlijk een zomertype. In de zon word je niet snel bruin en verbrand je snel. Je hebt een roze huid en daar staan koele kleuren over het algemeen het mooist bij. Kies bijvoorbeeld lila, oudroze, paars en koele blauw tinten, die halen jouw teint op.
 • Herfsttype
  Dames die vallen onder de herfsttypen hebben donkerblond tot chocoladebruin haar met een lichte gouden of koperen gloed. Je hebt een lichte tot beige huidskleur en l(licht)bruine, groene of hazelnootkleurige ogen. Een warm type dus. Dat zie je terug in de kleuren die jou goed staan. Roest en aardekleuren, mosterd, goud en brons, dat staat je mooi!
 • Wintertype
  Ben jij een wintertype? Dan heb je een huid met een blauwkoele ondertoon. Je haar is donkerbruin tot zwart en ook je lokken hebben geen warme ondertoon. Je ogen zijn donkerblauw, grijsgroen of grijsbruin. Het contrast tussen jouw donkere haren en lichte huid is groot, jij doet me denken aan Sneeuwwitje! De kleuren die jou goed staan zijn koel van kleur. Denk dan aan kobaltblauw, knalroze maar ook wit, grijs en zwart kun jij heel goed hebben.
 • Lentetype
  Heb jij je nog niet herkend in de bovenstaande kleurtypen? Misschien ben je dan wel een lentetype. Lentetypes hebben goudblond tot rossig haar. Je ogen zijn (grijs)blauw, lichtbruin of groen en je huid is licht van kleur en heeft een warme (gouden) ondertoon en sproetjes. Kleuren die jou goed staan hebben ook een warme ondertoon. Denk aan peach, zalmroze, zachtblauw en roomwit.

Hoe weet je welk kleurtype je bent

Foto Shutterstock

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties

 1. 12 februari 2018 / 05:19

  Ik wist helemaal niet dat dit bestond. Wat grappig. Als ik naar mijn originele haarkleur kijk dan zou ik in een lente/ zomer type zijn.

 2. 12 februari 2018 / 09:16

  Super leuk artikel, ik ben dan denk ik een wintertype en ik draag ook inderdaad graag en vaak blauw en zwart. ‘Vroeger’ ook veel felroze, maar nu af en toe nog pastelroze, dus blijkbaar doe ik dan toch iets goed haha;-)

 3. 12 februari 2018 / 10:16

  Leuk om te zien! Ik weet het echt nog steeds niet haha ben denk een mengeling van alles en nog wat. Wel fijn om dit nog eens te bekijken qua kleurtinten enzo

 4. 12 februari 2018 / 10:57

  Ik ben er echt nog steeds niet over uit welk type ik ben. Qua omschrijving herfst, maar kleuren uit het winter type staan me ook goed. Sommige kleuren uit winter en herfst staan me trouwens ook weer niet goed (lichte kleuren) Twijfel ook wel eens of m’n huid niet neutraal is goud en zilver kan ik beide prima hebben. Collega vond me een herfst type, vriendinnetje dacht weer aan winter type Lastiggg

 5. 12 februari 2018 / 18:44

  Ik ben duidelijk een wintertype… zoniet dan nog… het zijn gewoon mijn kleuren! Behalve geel, Ieks ik vind het zo’n nare kleur!

 6. 13 februari 2018 / 05:17

  Dit is echt zoiets waar ik nooit helemaal uitkom. Qua type zit ik tussen zomer en lente, maar ik heb ook andere kleuren waar ik wel mee weg kan komen. Maakt mij dat dan een allseasons woman? 🙂

 7. 13 februari 2018 / 14:53

  Herfst! Denk ik in ieder geval, maar dan dus wel met blauwe (grijze) ogen. Er zijn dus wat kleuren van winter die me ook gelukkig goed passen. Maar de traditionele college-kleuren (okergeel, donkerblauw, bordeaux rood en oxford groen) doen het over het algemeen erg goed bij mij. En gelukkig vind ik die zelf nog mooi ook ;-).