Hoeveel geld geeft jij uit aan beauty?

hoeveel uitgeven aan beauty

De afgelopen jaren heb ik talloze smeersels en mooie make-up uitgeprobeerd en mede dankzij mijn werk als blogger kom ik regelmatig in aanraking met de prachtigste, luxe merken. Goede gezichtsverzorging vind ik belangrijk en ik geef er dan ook graag wat meer aan uit. Maar hoeveel eigenlijk?

Kijk eens wat vaker in de spiegel van de…

Één keer in de zes weken naar de kapper, om de twee maanden naar de schoonheidsspecialiste, één keer per maand een manicure en af en toe een bezoekje aan de pedicure. Oké nu kan niemand dat maar pré corona wel. Als je een goed inkomen hebt tenminste, want goedkoop is het zeker niet.

Zelf ga ik één keer per 5 á 6 maanden naar de kapper en dan geef ik zo tussen de 120 en 150 euro uit. Dat is best veel geld maar het is me elke euro waard. Iets meer geld uitgeven aan een goede kapper vind ik geen enkel probleem. Mijn haar vind ik erg belangrijk en sinds ik twee jaar geleden met tijgerstrepen terugkwam van een salon die ik een kans wilde geven weet ik dat ik hier never nooit meer op wil besparen. Mijn gellak manicure doe ik zelf en elk voor- en najaar ga ik naar een pedicure voor een behandeling waar ik dan 40 euro voor betaal. De schoonheidsspecialiste zie ik nog minder vaak. Meestal ga ik in de Kerstvakantie één keer en dan geef ik zo’n 60 euro uit. Elke keer neem ik me voor maandelijks terug te komen. Toch komt het er nooit van haha.

Investeren in altijd goed basics

Naast een bezoekje aan een beautyprofessional heb ik natuurlijk een bovengemiddelde interesse in skincare en make-up. Toen ik nog studeerde kocht ik alles wat nieuw en goedkoop was maar tegenwoordig ben ik veel kritischer. Ik koop minder maar geef per item wel meer geld uit.

Zo heb ik recent mijn hele beautystash kritisch doorlopen. Alle make-up die ik zelden gebruik heb ik weggeven en daarvoor in de plaats koht ik goede basics. Zo heb ik de Charlotte Tilbury Pillow talk lipstick en blush gekocht en een goede eyeliner van het merk. Dan kan ik in één keer honderd euro uitgeven maar dit doe ik natuurlijk niet zo vaak.

Ik zou écht niet weten hoeveel het opgeteld per maand is. Als ik geen beautyblog zou hebben (en dus ook geen producten zou ontvangen), schat ik in dat ik gemiddeld 50 euro per maand zou uitgeven. Exclusief parfum. Gemiddeld geef ik daar 300 euro aan uit op jaarbasis. Ik koop mijn parfum (met als favoriet J’adore van Dior) altijd in grote flacons en daar doe ik het hele jaar mee.

Liefde voor skincare

Investeren in goede skincare doe ik ook zeker. Nu is wat de één natuurlijk veel geld vindt, voor de ander goedkoop. Als beautyblogger kom ik in aanraking met hele mooie en soms dure verzorgingsproducten. Kan je je bijvoorbeeld deze blogpost over mijn ervaringen met SBT Cosmetics nog herinneren? Voor mij voelde dit als de ultieme luxe routine en ik heb de producten dan ook tot de laatste druppel opgemaakt. Afgelopen week waren al mijn potjes van dit merk leeg en eerlijk is eerlijk; al die tijd is mijn huid super rustig geweest. De producten zijn mild en doen precies wat ze moeten doen.

En toch vind ik het lastig om zelf meer dan 100 euro voor een dagcrème neer te tellen. Want laten we eerlijk zijn, het is gewoon hartstikke veel geld! Ik zou dan ook sneller voor een middenweg gaan. Nu ik ouder ben, ben ik wel bereid om meer aan mijn verzorgingsproducten uit te geven als ik merk dat ze écht wat voor mijn huid doen.

Heb jij enig idee wat je per maand uitgeeft aan beauty? En wat geef je maximaal uit aan skincare? Geef jij liever wat meer uit als je een product écht fijn vindt, of ga je toch op zoek naar een wat goedkoper product?

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties

 1. 24 februari 2021 / 08:54

  Ja, veel! Ik moet er natuurlijk wel bij zeggen dat ik door de blog natuurlijk ook veel krijg. Maar als ik zelf iets koop, kies ik wel graag voor de wat luxere merken. Ik geef denk ik ook wel echt meer geld uit aan cosmetica dan aan bijvoorbeeld kleding.

 2. 24 februari 2021 / 09:12

  Ik koop tegenwoordig eigenlijk zelden nog nieuwe make-up, als blogger krijg je ten slotte al zó veel. Heel soms een nieuwe foundation of poeder wanneer die op zijn, dus ik denk nog geen €50 in de maand. 🙂 Vroeger daar in tegen des te meer!

 3. 24 februari 2021 / 11:02

  Heel wisselend. De ene maand koop ik niets en de andere maand soms voor €50

 4. 25 februari 2021 / 11:34

  In de tijd dat ik een blog had, gaf ik maandelijks ook nog eens zo’n 50 euro uit aan beauty, make-up en nagellak. Nu ik niet meer blog, geef ik er ook een stuk minder geld aan uit. Dit komt ook door mijn extreem grote stash. Ik ben gaan inzien dat ik eens tevreden moet zijn met wat ik heb en me niet meer zo snel moet laten verleiden tot allerlei koopjes op het gebied van beauty en make-up.

 5. 25 februari 2021 / 18:34

  Ik heb de afgelopen maanden best wat beauty producten ingeslagen. Meer dan ik normaal gesproken koop. Ik kocht ze omdat ik ze ook wilde reviewen op de blog, maar dat is er nog steeds niet van gekomen. Ze liggen dus gewoon nog steeds ongebruikt in de kast. Echt erg !Ik denk dat het toch ook een beetje komt door de situatie. En ik gewoon omdat het al zo’n sh*t periode is, gewoon iets leuks (wat ik totaal niet nodig had) voor mezelf wilde kopen.