In 24 uur de hotspots van Hamburg bekijken

In 24 uur de hotspots van Hamburg bekijken

Hamburg is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt als je een weekendje weg boekt. En toch is deze stad absoluut de moeite waard! Ik was er een paar weken geleden met mijn collega’s en deel vandaag mijn tips om in 24 uur de hotspots van deze stad te bekijken met je.

Wat moet je zien als je in Hamburg bent?

Beter gezegd, wat niet! Hamburg is een super leuke stad en hip & happening. Het is een metropool, een haven- en industriestad maar ook een hele leuk stad om (vintage) te shoppen, cultuur te snuiven of een hapje te eten. En bovendien compact, waardoor ik zelfs in 24 uur een goede indruk van de stad kreeg. Op slechts een paar uurtjes rijden van Nederland.

Bekijk Hamburg per boot

Hamburg is een havenstad dus natuurlijk moet je die tijdens een weekendje weg bekijken. Ik vond het ideaal om hiervoor een uitgebreide tour met rondvaart boot te boeken want hiermee zie je alles!

Helaas weet je van te voren nooit wat voor weer het is, al was het donkere weer dat wij in November troffen helaas geen verrassing. Ga je in de zomermaanden? Dan is de haven denk ik nog véél leuker! Je vindt er namelijk stadsstranden en de beroemde vismarkt, en wat denk je van talloze terrasjes.

Wat moet je zien als je in Hamburg bent

Maar zelfs met het koude en kille weer is een rondje richting zee de moeite waard. Alleen al die boten.

Maar de zee is niet het enige water dat je in en rondom Hamburg vindt. De rivier de Elbe stroomt dwars door de stad, dus uiteraard voert een rondboot je ook hierdoorheen. Wist je dat Hamburg een Hanzestad is? Je vindt er prachtige architectuur, mooie pakhuizen en het oude havengebied.

Hamburg per boot bekijken
tips voor weekendje hamburg

In diezelfde buurt vindt je ook de oude Elbetunnel, dus die kun je heel snel ook even bekijken. Dit is een lange tunnel onder de Elbe door en je kunt er nog steeds doorheen lopen en fietsen. Daar had ik helaas geen tijd voor. Ik bekeek de tunnel via de bovenkant, ook al de moeite waard!

Mijn tip om in no time héél veel hotspots te bezichtigen? Boek een privé tour! Ik vond het ideaal. En hoewel je veel hotspots alleen maar vanuit de bus ziet, krijg je wel een goede indruk van de stad.

De Kramerambtsstuben

Mijn favoriete stop was bij de Krameramtsstuben. Super kleine huisjes waar vroeger de weduwen van de overleden leden van het handelaarsgilde woonden. In dit kleine straatje staan de huisjes zo dicht op elkaar, alles is schots en scheef.

Direct hiernaast ligt de St Michaelis kerk, de bekendste kerk van Hamburg en ook zeker de moeite waard. Vooral het orgel vond ik prachtig, heel imposant.

In 24 uur de hotspots van Hamburg bekijken. Het is me volgens mij aardig gelukt. Wat denk jij? Natuurlijk zie je niet alles, want er zijn nog veel meer toffe plekjes om te ontdekken. Misschien moet ik een keer terug gaan?

Ben jij wel eens in Hambrug geweest?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Comments

  1. 5 december 2019 / 21:34

    Ziet er sfeervol uit, zelfs in november! Toevallig had ik het er laatst met een vriendin over om een weekendje naar Hamburg te gaan. Nu ik dit zie denk ik dat we dit spontane idee maar eens moeten gaan plannen.

  2. 9 december 2019 / 16:16

    Ik had het laatst nog over een dagje naar Duitsland. Nu wil ik echt een keer een kerstmarkt bezoeken en Hamburg zal die ook wel hebben. Mooie stad, vooral dat water wat erdoor loopt.
    We zitten alleen nog te peinzen of we dan winterbanden nodig hebben…