Happy hygge autumn

Happy hygge autumn

Volgend weekend gaat de wintertijd in en je merkt nu al dat de dagen steeds korter worden. Niet iedereen wordt vrolijk van dat idee, dus is dit dé tijd van het jaar om je huis extra gezellig te maken. Met deze tips maak jij je hygge autumn. Een herfst om van te genieten.

Wat is hygge eigenlijk?

Deze blogpost begon met de titel Happy hygge autumn. Maar misschien denk je nu wel ”waar heeft ze het over?” of ”wat is hygge?” Nou, hygge is het Deense woord voor gezelligheid. Denk aan een fijne warme sfeer, genieten van de kleine dingen in het leven met belangrijke mensen om je heen. Kaarsjes aan, een warm dekentje over (of twee met de huidige gas prijs), warme chocolade melk en cocoonen in je eigen bubbel. Dat is hygge!

Liefde voor herfst en winter

Tot welk team behoor jij?

Volgens mij zijn er twee type mensen: één die het liefst de herfst en winter overslaat en één die er juist van geniet. Ik behoor tot die laatste. Elk seizoen heeft z’n fijne aspecten en juist het leven met die seizoenen en veranderingen vind ik heerlijk. Begin september hing mijn winterjas al op me te wachten in de gang, en ik vind het heerlijk om ‘m nu weer elke dag te dragen. Fijne sjaal erbij, muts op en dan geniet ik oprecht van de kou ’s ochtends. Wel graag inclusief winterzonnetje en warme kop thee bij thuiskomst dan.

Zo creëer je in no time een cosy herfst

Een hygge herfst is er dus één waarin je geniet van warmte, gezelligheid en simpele dingen. Stap één om dit te bereiken is je huis ‘hygge herst proof’ te maken. Breng buiten naar binnen met wat extra kamerplanten, decoreer je huis met kerstverlichting (of zet gewoon de kerstboom extra vroeg, gewoon wanneer jij wilt!) en voeg kaarsen, waxinelichtjes, geurkaarsen, kaarsen, theelichtjes, kaarsen, waxinelichtjes en nog meer andere soorten kaarsen toe aan je interieur.

Nodig vervolgens je beste vrienden uit, drink warme dranken, maak een stoofpotje en speel samen je favoriete spel. Of kleed je warm aan, maak een stevige wandeling en kruip daarna op de bank met een goed boek. Echt, het geluk zit ‘m in dit soort kleine dingen. Leg je telefoon aan de kant en geniet van het moment. Juist in de herfst!

Zelf heb ik onlangs deze DYI gemaakt, die ik spotte op Instagram. Ik lijmde een windlicht op een houten kom, spoot deze in de kleur ‘jute’ en vulde ‘m met decoratiezand en geurtheelichtjes in de geur appel en kanaal. Als dat geen happy hygge autumn is!

wat is hygge

*

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

  1. 27 oktober 2022 / 13:22

    Wat een leuke DIY! Ik ben ook helemaal into gezelligheid tijdens de herfst en winter.

  2. 31 oktober 2022 / 10:00

    Ik was vroeger echt een zomermens, maar nu heb ik juist het ‘gematigde’ van de lente en de herfst leren waarderen, en in de herfst heb ik ook altijd kaarsjes aan natuurlijk. Echt volop genieten in mijn nieuwe huisje;-)