Skincare routine update | IK Skin Perfection

Mijn ervaringen met IK Skin Perfection

De afgelopen periode herontdekte ik het merk IK Skin Perfection en sindsdien gebruik ik twee hele fijne smeersels van dit merk waar ik je graag meer over vertel. Tijd dus voor een nieuwe skincare routine update!

Mijn ervaringen met IK Skin Perfection

Alweer vijf jaar geleden ontdekte ik IK Skin Perfection, een merk van eigen bodem dat geen parabenen, synthetische kleurstoffen, SLS/SLES of synthetische alcoholsoorten gebruikt en alleen maar werkt met ‘groene cosmeceuticals’. Dat betekent dat ze hoog gedoseerde actieve werkstoffen gebruiken waardoor de producten veel dieper in de huid doordringen en daar hun werk kunnen doen.

Aangezien ik het afgelopen half jaar veel verschillende soorten skincare heb gebruikt merkte ik dat mijn huid wat onrustiger werd. Een goed moment om even pas op de plaats te maken en een oude bekende te herontdekken. IK Skin Perfection is namelijk een merk dat ik vijf jaar geleden met veel plezier een hele tijd heb gebruikt, en nu ook weer! Ik voegde een 24h crème en zonbescherming toe aan mijn skincare routine.

IK Skin Perfection review

IK Skin Perfection hyamax+ | € 42,75

De IK Skin Perfection hyamax heb ik aan mijn skincare routine toegevoegd omdat het een hele milde, luchtige moisturizer is. Hij is in principe geschikt voor alle huidtypen maar je merkt het meeste effect als je huid vocht te kort komt, gevoelig of onrustig is.

De crème trekt lekker snel in en maakt mijn huid super zacht. Hij is absoluut niet vet maar wel vol dankzij veel verzorgende ingrediënten als glycerine, sheaboter, amandelolie, olusolie en jojoba olie. Die combinatie maakt dat je deze crème zowel in de ochtend als avond kunt gebruiken. Er zitten trouwens wel siliconen in maar daar heb ik persoonlijk geen problemen mee. Extra pluspunt is dat ‘ie geen parfum bevat maar wel een fijne neutrale geur heeft.

IK Skin Perfection hyamax review
IK Skin Perfection hyamax+ review

Ik Skin Perfection mineral spf 30 | € 29,90

Omdat de IK Skin Perfection hyamax+ geen SPF bevat gebruik ik overdag, na deze moisturizer, een extra zonbescherming van IK Skin Perfection: de mineral spf 30. Dit is een heel lichte zonnebrandcrème op basis van minerale zonnefilters.

Hij voelt echt héél erg prettig aan, het is by far één van de fijnste zonbeschermingsproducten voor het gezicht die ik ooit heb gebruikt. Hij laat geen witte waas achter, voelt niet vet aan en je kunt direct je make-up erover aanbrengen. Bovendien zijn de gebruikte zonnefilters niet schadelijk voor het milieu, wordt er geen nanotechnologie gebruikt en bevat de crème ook nog eens verzorgende ingrediënten. YES!

Ik Skin Perfection mineral spf 30 review

.

Ik Skin Perfection mineral spf 30 ervaringen

Ik ben erg enthousiast over deze producten en mijn huid is weer een stuk rustiger sinds ik deze producten gebruik. Bovendien ben ik groot fan van de zonbescherming, dit is echt een aanrader die niet voor niets een vaste plek in mijn skincare routine heeft veroverd.

Heb jij ervaring met producten van IK Skin Perfection?

Ik heb deze producten ontvangen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

 1. 30 juni 2021 / 06:26

  Die Ik Skin Perfection mineral spf 30 klinkt goed. Weet jij hoe het komt dat hij ondanks de minerale filters en geen nano toch geen wit waasje achterlaat?

  • Natascha
   Auteur
   3 juli 2021 / 17:48

   Ik zoek het voor je uit Christiana, kom erop terug!

  • Natascha
   Auteur
   6 juli 2021 / 14:17

   Ik heb het nagevraagd bij IK, en het komt omdat de creme is verrijkt met allerlei heerlijke oliën vol antioxidanten, denk aan bv avocado olie, macadamia olie en safflower oil. Deze oliën zorgen ervoor dat het een lichte cremestructuur is die makkelijk is te verdelen over de huid en mooi versmelt met de huid. Hierdoor wordt de witte waas voorkomen.