Hoe kweek je meer zelfvertrouwen?

Hoe kweek je meer zelfvertrouwen?

Beauty is niet alleen make-up en mooie kleding, het is je uitstraling! Ben jij bang om op de voorgrond te treden? Ben je altijd bezig met wat mensen van je vinden? Loop je met voorovergebogen rug en schouders? Lees dan zeker verder. Vandaag geef ik je tips om meer zelfvertrouwen te kweken.


Eerder deze week vertelde ik je al dat ik het op BeautyOpinie.nl meer over ‘inner beauty’ wilde hebben. Want hoe je je voelt bepaalt voor een groot deel je uitstraling. En dat heeft natuurlijk heel veel te maken met zelfvertrouwen. Sommige mensen hebben een bepaald natuurlijk charisma, die zelfverzekerde look, die mensen vaak heel aantrekkelijk vinden.

Onzekerheid? Ik denk dat er weinig mensen zijn die het niet kennen. Iedereen is wel eens onzeker, ook ik! Moet ik een presentatie geven voor een grote groep mensen? Dan sta ik met trillende handjes voor het publiek. Hoe ouder ik word, hoe minder last ik ervan heb. Inmiddels heb ik een aantal tips gevonden die voor mij werken, en misschien ook wel voor jou.

Lief zijn voor jezelf

Mijn nummer 1 tip? Wees eens lief voor jezelf. Want wat zijn wij vrouwen soms toch streng. Niet alleen voor anderen, voornamelijk voor onszelf. Waarom moet je perfect zijn? Niemand is toch perfect? Hoe vaak zeg je niet tegen je vriendinnen dat ze goed zijn zoals ze zijn? Zeg dat ook eens tegen jezelf. Ga eens voor de spiegel staan en kijk naar je pluspunten in plaats van die dingen die je graag anders ziet. Kijk bijvoorbeeld eens naar je ogen of misschien ben jij wel heel erg blij met je haar? Zie je wel dat je heel erg mooi bent?! En waarom kijk je tegen andere mensen op? De wereld zou een stuk saaier zijn als we allemaal hetzelfde zijn, juist dat iedereen uniek is maakt de wereld mooi. En zo heb ook jij unieke punten.

Let op je houding

De manier waarop je staat zegt heel veel over je zelfvertrouwen. Mensen met hangende schouders komen vaak wat onzeker over. Ga staan, loop rechtop met je hoofd ophoog en je schouders naar beneden. Lukt dit niet? Stel je eens voor dat er een touwtje aan je kruin vast zit en dat touwtje trekt je hoofd de lucht in. Je voelt je minstens een paar centimeter langer.

Niet iedereen hoeft jou fabulous te vinden

Vraag je eens af waarom het zo belangrijk is wat mensen van je vinden. Laat jij jouw eigenwaarde bepalen door hoe iemand anders over jou denkt? Why?! Ik kan je één ding vertellen; niemand wordt door iedereen aardig gevonden. Niet iedereen kan je complimenten geven. Jij bent wie je bent, en dat is prima.

Lukt het echt niet? Fake it!

De tip waar ik misschien nog wel het meeste aan gehad heb is fake it! Een tijd geleden kreeg ik deze tip tijdens de vliegangstcursus die ik deed. Zet je zonnebril op, neus in de lucht, haal diep adem en loop recht op je doel af zonder na te denken. Zeg gewoon tegen jezelf IK KAN HET! Bij mij werkt dit altijd goed, vooral als ik presentaties moet geven. Knop om zetten en gewoon gaan. Al klinkt het makkelijker dan het is, begin met kleine stapjes. Dan lukt het echt, het is een kwestie van gewoon doen!
DSC05186

Spierballen? Nee hoor, ik doe gewoon alsof haha. Ben jij wel eens onzeker? En heb jij nog goede tips?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Comments

 1. Sofie Katelijne
  2 september 2015 / 13:27

  Leuk dat je ook hier aandacht aan besteed 🙂

 2. 2 september 2015 / 14:49

  Bij mij is het zelfvertrouwen ook wel met de jaren toegenomen moet ik zeggen. toch een kwestie van levenservaring ook dus. Als je jong(er) bent zie je het vaak met angst en beven tegemoet en nu ik in de 40 ben denk ik vaak. Kan mij het schelen, ik doe het gewoon. Ben sneller bereid om de boel een beetje te verkennen waar ik voorheen liever safe bleef. 🙂

 3. 2 september 2015 / 18:09

  wat een leuk artikel om te lezen, ik denk dat men er zeker wel wat aan heeft….zelf probeer ik altijd niet in mijzelf te gaan bedenken wat een ander wel van mij kan denken….( ik kan namelijk geen gedachten lezen) als ik mij eenmaal realiseer dat ik zelf niet zo vaak heel negatief denk over hoe iemand eruit zie,of wat hij of zij doet,,,, probeer ik er van uit te gaan dat een ander dat ook niet doet….
  mooi artikel!

 4. 5 september 2015 / 05:32

  Leuk artikel! Ik merk indd dat houding onwijs veel kan doen!