Ontspannen met de Nails of Bliss Spijkermat

Nails of Bliss Spijkermat

Mijn ultieme tip om te ontspannen? De spijkermat! Ja, je leest het goed; ontspannen op een spijkermat. Al jaren ben ik groot fan van de Nails of Bliss Spijkermat. Dit bijzondere matje kan een goed hulpmiddel zijn voor meiden die (net als ik) niet goed kunnen ontspannen.  En, het is helemaal niet zo eng als het klinkt!
Nails of Bliss Spijkermat

Acupressur mat

De Nails of Bliss Spijkermat is eigenlijk geen échte spijkermat maar een Acupressur mat. Een variant op het traditionele spijkerbed dat gebruikt werd door Indiaase Fakirs. Er wordt gezegd dat de eerste spijkermat uitgevonden is in het oude China, ruim 4000 jaar geleden. Later kwamen mensen uit India erachter dat je het kunt gebruiken om lichaam en geest in harmonie te brengen. Niet om te laten zien dat je stoer genoeg was om tegen de pijn van de spijkers te kunnen. Kijk, dat klinkt toch gelijk een stukje minder eng! De Nails of Bliss Zweedse Acupressuur mat is ontwikkeld in samenwerking met Zweedse doctoren en chiropractors. In plaats van spijkers heeft deze mat meer dan 5800 plastic nagels. Verder is de mat gemaakt van katoen, en zijn er alleen milieu vriendelijke materialen gebruikt. Gewoon 100% veilig dus.
Nails of Bliss Spijkermat

Waarom is een spijkermat goed?

Kort gezegd helpt de Nails of Bliss Spijkermat je bloedcirculatie en de opname van zuurstof te verhogen. Dat het je bloedcirculatie stimuleert merk je gelijk zodra je van het matje afkomt. Op je huid zie je allemaal kleine puntjes en mijn huid wordt er altijd wat rood van. Dat komt doordat de drukpunten je bloedcirculatie stimuleert. Het helpt ook tegen spier- en gewrichtspijnen, vermindert stress en verzacht slapeloosheid. Bij mij helpt het bij al deze klachten en ik val er lekker snel van in slaap. Als je serieuze huidaandoeningen hebt of bloedverdunners gebruikt is het slim vooraf met je arts te overleggen wil je dit matje gaan gebruiken.
Nails of Bliss Spijkermat

Hoe werkt een spijkermat?

De Nails of Bliss Spijkermat werkt super makkelijk. Je legt de mat op een vloer, bed of andere platte en zachte ondergrond. Ik leg hem altijd het liefst op mijn bed of de bank. Vervolgens leg je een kussen of opgerolde handdoek onder de mat zodat er een bolling ontstaat en de mat ook je nek ondersteunt. Vervolgens ga je heel langzaam en voorzichtig op het matje liggen. De eerste minuten is het wat pijnlijk maar na een minuut of drie gaat je lichaam endorfine aanmaken en voel je de pijn niet meer. Focus je op je ademhaling en je zult zien dat je heel snel ontspant! In principe kun je de Nails of Bliss Spijkermat elke dag gebruiken, zolang als je wilt, maar 15 tot 30 minuten wordt aangeraden.
Nails of Bliss Spijkermat

Waarom een spijkermat goed voor mij is

Ik wilde jullie zó graag over de Nails of Bliss Spijkermat vertellen! Een paar jaar geleden werd ik door een fysiotherapeut uit de sportschool op dit ‘spijkermatje’ gewezen. En vanaf de eerste keer ben ik groot fan! Oké, heel eerlijk; de eerste keer is wat ongemakkelijk. Wat hoewel de plastic nagels niet van metaal zijn, voel je het wel als je niet helemaal ontspannen bent. Mijn tip is dan ook om de eerste keer op het matje te gaan liggen met een dun shirt aan. En zo ga je elke keer een stapje verder tot je er met je blote huid op ligt.

Ík vind dit echt een aanrader voor iedereen die het moeilijk vind te ontspannen. Door de nagels in je rug moet je namelijk wel 😉 Zodra ik op het matje lig, merk ik binnen 2 minuten dat mijn spieren ontspannen en ik meer kan loslaten. Vaak duurt het nog geen kwartier, en dan slaap ik zelfs. Heerlijk om even te ontspannen, ik kan het echt iedereen aanraden! De Nails of Bliss Spijkermat kun je hier bestellen en kost €59.99.
Nails of Bliss Spijkermat

Heb jij wel eens van de Nails of Bliss Spijkermat gehoord? 

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties

 1. 15 november 2015 / 09:45

  Ziet er eng uit dit matje haha maar je hebt het heel goed uitgelegd. Klinkt goed! Toch is het matje best prijzig waardoor ik het niet zou proberen, want wat nou als ik het niks vind haha.

  • Natascha
   Auteur
   15 november 2015 / 12:31

   Het is inderdaad niet heel goedkoop. Ik had de mazzel dat ik het destijds een dagje mocht uitproberen 🙂 En toen ik niet meer zonder, ondanks de hoge prijs 😉

  • Natascha
   Auteur
   15 november 2015 / 12:31

   Het is inderdaad niet heel goedkoop. Ik had de mazzel dat ik het destijds een dagje mocht uitproberen 🙂 En toen ik niet meer zonder, ondanks de hoge prijs 😉

 2. Suze
  15 november 2015 / 09:50

  Wauw hier had ik nog nooit van gehoord. Het lijkt me heel apart maar ook heel fijn haha. Gelukkig werkt het bij jou zo goed 🙂 X

 3. Esmee
  15 november 2015 / 09:58

  Het klonk een beetje eng en pijnlijk zo’n ‘spijkermatje’ maar dit lijkt me grappig om toch eens te proberen!
  XOXO esmee

 4. 15 november 2015 / 10:32

  wat leuk, ik had nog nooit van deze mat gehoord, maar eigenlijk lijkt mij het wel wat….want ik kan mij inderdaad best wat moeilijk ontspannen…

 5. Babs
  15 november 2015 / 11:22

  Ik ken deze mat! Ik heb getwijfeld of ik dit zou proberen of een theracane stok (ontspant gespannen spieren) en het werd de stok.
  Toch nu weer benieuwd of het wat voor mij zou zijn.
  Ik was die mat helemaal vergeten. Leuk dat je erover schrijft en dat je er baat bij hebt!

  • Natascha
   Auteur
   15 november 2015 / 12:30

   Daar heb ik dan weer nog nooit van gehoord! Dat ga ik vanavond even opzoeken want daar wil ik we meer van weten 🙂

 6. Lizzy
  16 november 2015 / 14:19

  Ik dacht eerst toen ik de foto zag: huh wat is dat toch? Maar na het lezen van het artikel klinkt het als een fijne mat! Het lijkt me heerlijk dat je spieren hierdoor ontspannen. Ik had er nog nooit van gehoord.

 7. 16 november 2015 / 18:50

  Wow, interessant! Ik ben heeel benieuwd!

 8. Kirsty
  16 november 2015 / 19:35

  Het ziet er een beetje eng uit en ik heb er ook een beetje pijnlijke associaties bij, maar als het echt werkt wil ik het wel een keer proberen! Fijn ook dat het eigenlijk helemaal niet zo’n pijnlijke ervaring is als je zou verwachten.

 9. 22 november 2015 / 08:39

  Dag Natascha,

  Wat leuk om te lezen dat je nog steeds zo veel profijt van de mat hebt en dit wilt delen!

  Ik verkoop de matten nog steeds. Stuur mij anders even een mailtje, heb je contactgegevens op dit moment niet.

  Groeten,

  Bart (van de sportschool)

  • Natascha
   Auteur
   22 november 2015 / 12:50

   Hoi Bart wat leuk dat je m’n blog hebt gevonden! Ik stuur je een mailtje. En voor diegenen die een matje willen bestellen? Bij Bart mocht ik de mat eerst vrijblijvend proberen en kon ik hem daarna kopen 🙂